Ηλίας Ζερβός (Προπονητής Παλληξουριακού): “Αισθανόμαστε ότι "αδικούμαστε" όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο...”

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 09:19

Ηλίας Ζερβός (Προπονητής Παλληξουριακού): “Αισθανόμαστε ότι "αδικούμαστε" όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο...”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 και στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο προπονητής του Παλληξουριακού Ηλίας Ζερβός. 

Το θέμα που αναπτύχθηκε αφορούσε τις χαμηλότερες κατηγορίες  στο ποδόσφαιρο που συνεχίζουν να βρίσκονται στον… “πάγο”,  χωρίς κανείς να μπορεί να τους διαβεβαιώσει το πότε θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση. 

Συνοπτικά,ο Ηλίας Ζερβός ανέφερε ότι από 7 Νοεμβρίου με το δεύτερο lock down έχουν σταματήσει όλες οι δραστηριότητες της ομάδας .

Είναι δεδομένο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά,ότι η αθλητική καθημερινότητα του σωματείου άλλαξε ριζικά.

“Ο Παλληξουριακός είχε μία πολύ έντονη δραστηριότητα ,αγωνιζόταν την φετινή περίοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία συμμετέχοντας παράλληλα στους τοπικούς αγώνες και με όλα όσα προέκυψαν ,οι διοικούντες τα σωματεία, οι προπονητές αλλά και οι αθλητές βρίσκονται σε μία αίολη κατάσταση.

Οι όποιοι προγραμματισμοί είχαν γίνει για τις μετακινήσεις του Παλληξουριακού έχουν παγώσει και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα κ.λπ.

Εξ΄όσων γνωρίζω, από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχει γίνει πρόταση στούς λοιμοξιολόγους για την επανεκκίνηση της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας στα πρότυπα των δύο μεγάλων κατηγοριών ,όμως δεν υπάρχει απάντηση προς το παρόν. 

Βέβαια και θετική απάντηση να υπάρξει,δεν σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν οι αγώνες αμέσως ,γιατί οι δαπάνες και τα κόστη για τέστ στην συχνότητα που απαιτούνται ,για την πλειονότητα των  ομάδων της Γ΄κατηγορίας δεν θα είναι εύκολο να υποστηριχθούν.

Πρέπει να υπάρχει μία σύμπραξη των φορέων ,η μία κάλυψη από την ΕΠΟ”.

Όσον αφορά τούς αθλητές που πλήττονται και οικονομικά, όπως βέβαια και τα σωματεία, που ακόμη περιμένουν  από τα 12 εκατομμύρια ευρώ που θα μοίραζε ο Λευτέρης Αυγενάκης για τις επιπτώσεις της πρώτης καραντίνας, ο Ηλίας Ζερβός ανέφερε ότι το ποδόσφαιρο και εν γένει ο αθλητισμός είναι μία παραγωγική μονάδα γιατί απασχολούνται επαγγελματίες, αθλητές, προπονητές κ.λ.π, ασχέτως κατηγοριών και που για τους περισσότερους αυτή η ενασχόληση τους είναι και το αντικείμενο της δουλειάς τους.

Δεν έχει ληφθεί αυτό υπόψιν και δεν έχει υπάρξει κάποια μέριμνα.

Υπάρχουν πάρα πολλά κενά. Η Κατηγορία στην οποία συμμετέχουν 137 ομάδες ,δεν έχει επίσημη εκπροσώπηση των ομάδων στην ΕΠΟ για να ακουστεί και να διεκδικήσει.

Μπορεί να μην είναι το ποδόσφαιρο το νο1 στην ιεραρχία δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας για να ξεκινήσει ,όμως δεν μπορεί να αμελείται και σε τέτοιο βαθμό.

Τόνισε δε :“Αισθανόμαστε ότι αδικούμαστε όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο,γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που διεξάγεται σε ανοιχτούς χώρους ,ο συνωστισμός θα μπορούσε να ελεγχθεί όπως και η άθληση και όλη αυτή η παύση δημιουργεί μία άσχημη ψυχολογική κατάσταση”.

Για το αν θα συνεχίσουν η όχι τα πρωταθλήματα, ανέφερε ότι δυστυχώς όσο ο χρόνος κυλάει οι πιθανότητες πλησιάζουν στο μηδέν.

Το σενάριο να μην ξεκινήσουν στην Γ΄κατηγορία είναι το πλέον πιθανό, 20 αγωνιστικές είναι δύσκολο να χωρέσουν σε 3 μήνες και είναι άγνωστο πως μπορεί να υποστηριχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα.

Αν συνυπολογισθεί ο χρόνος, που απαιτείται για να επανέλθουν σε κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση, είναι δύσκολη η επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Τέλος όσον αφορά το πως αντιμετωπίζουν την παρούσα κατάσταση οι  ποδοσφαιριστές του Παλληξουριακού, ο  Ηλίας Ζερβός ανέφερε, ότι είναι δύσκολο για όλους ,γιατί αυτό που θέλουν να κάνουν δεν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν και παράλληλα τους απασχολεί και το επαγγελματικό τους μέλλον γιατί οι περισσότεροι είναι ερασιτέχνες .

“Πρέπει να διαχειριστούν όλα τα άλλα και παράλληλα στερούνται αυτό που αγαπούν να κάνουν.

Η διοίκηση της ομάδας και εγώ είμαστε κοντά τους. Χρειάζεται να υπάρχει υποστήριξη”.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/ilias-zervos-1039-pallixouriakos-2021}

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250