Σον Ρότζερς: Ο άνθρωπος που θα κάνει το Πειραιάς – Τουρκία με κανό!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:33

Σον Ρότζερς: Ο άνθρωπος που θα κάνει το Πειραιάς – Τουρκία με κανό!

Δεν θα τον έλεγες άνθρωπο που αράζει στον καναπέ και βλέπει με τις ώρες τηλεόραση. Αλλωστε από τις πρώτες κουβέντες μαζί του καταλάβαμε δύο πράγματα, ότι λατρεύει την περιπέτεια και την Κεφαλονιά.

Συνέντευξη – παρουσίαση στον Γιώργο Χαλαβαζή

Ο Σον Ρότζερς, είναι ένας άνθρωπος που έχει την περιπέτεια στο αίμα του και πάντα προσπαθεί να προκαλεί τα όριά του.

Η ιστορία του Σον Ρότζερς είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Από τη Νότια Αφρική όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, επέλεξε να ζει στην Κεφαλονιά με την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά και σίγουρα μόνο τυχαία δεν τον κάνουμε θέμα στο inkefalonia.

Σε μερικές μέρες και συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατο θα ξεκινήσει να φέρει εις πέρας μία πολύ σημαντική αποστολή. Να διανύσει με κανό την απόσταση από τον Πειραιά μέχρι τα παράλια της Τουρκίας!

shaun rodgers

Ο Σον Ρότζερς είναι 39 ετών (γεννημένος το 1973) και όπως μας δήλωσε : «Όνειρό μου είναι να κάνω τον γύρο της Μεσογείου με κανό». Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά ο Σον δεν πτοείται. Στην Αφρική πριν από μερικά χρόνια, ο Σον διοργάνωνε… σαφάρι, οπότε η αδρεναλίνη του είναι ούτως η άλλως σε υψηλά επίπεδα.

Τον Νοέμβριο του 2010, μια πολυεθνική παρέα έμπειρων sea kayakers, πραγματοποίησαν μια όμορφη αλλά και απαιτητική, πολυήμερη διαδρομή στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ξεκινώντας από το βόρειο άκρο της Κέρκυρας και με ενδιάμεσους σταθμούς στα Σύβωτα, την Πάργα, τους Παξούς, και τη δυτική ακτογραμμή της Λευκάδας, έφτασαν έπειτα από 13 μέρες στην Κεφαλονιά διανύοντας συνολικά 330 χιλιόμετρα θαλάσσιας διαδρομής.

shaun rodgers1

 Πλέον ο Σον μαζί του φίλο του Τιμ Ντέιβις που θα έρθει από την Κρήτη, ετοιμάζεται για την νέα μεγάλη του πρόκληση η οποία θα ξεκινήσει από τον Πειραιά και θα περάσει από το Μακρονήσι, την Τζιά, εν συνεχεία Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Αντίπαρο, Πάρο, Νάξο, Αμοργό, Αστυπάλαια (ανάλογα με τον καιρό) και Κάλυμνο, Κω. Όλη αυτή την απόσταση (περίπου 600 ναυτικά μίλια) θα πρέπει να την κάνει σε 2 εβδομάδες.

 3106960

«Σχεδιάζω πολλές τέτοιες διαδρομές. Στο τέλος του χρόνου, μαζί με τον χορηγό μου το Island Tribe θα προσπαθήσω να κάνω τον γύρο της Πελοποννήσου με το κανό, η οποία είναι περίπου στα 1200 ναυτικά μίλια σε απόσταση».

Shaun Rogers

Ο Σον Ρότζερς, έχει στο παλμαρέ του τη διάσχιση του ποταμού Ζαμβέζη στην Ζάμπια το 2005, ενώ από το 2007 διαμένει μόνιμα στην Κεφαλονιά.

«Η Κεφαλονιά είναι ένα υπέροχο νησί που συνδυάζει τα πάντα και βουνό και θάλασσα. Είναι το ομορφότερο απ’ όλα όσα έχω ταξιδέψει. Είναι ένα φανταστικό νησί» μας δήλωσε.

Ο Σον έχει διακρίνει τα πλεονεκτήματα της Κεφαλονιάς και θεωρεία ότι : «Ο τουρισμός της Κεφαλονιάς μπορεί να διαρκέσει όλο το χρόνο, γιατί το νησί διαθέτει μοναδικά σημεία και για χειμερινό τουρισμό».

 3106959

Η εταιρία που συνεργάζεται αυτή τη στιγμή και διοργανώνει τουριστικές περιηγήσεις περιπέτειας είναι www.kefalonia-elements.com μαζί με τον Γιώργο Ποταμιάνο.

Το inkefalonia του εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στο εγχείρημά του και υπόσχεται πως με την επιστροφή του θα μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες του.

 

Ο Τιμ Ντέιβις

tim davies

IT LOGO in Shape email


Ετικέτες: