Προμηθέας-ΝΕΟΛ 27-63 με άμυνα για σεμινάριο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2012 22:36

Προμηθέας-ΝΕΟΛ 27-63 με άμυνα για σεμινάριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με 10 παίκτες στην αποστολή (οι εξετάσεις των ξενόγλωσσων πτυχίων κράτησαν αρκετούς παίδες στο νησί), άσχημες καιρικές συνθήκες και απίστευτα κουραστικό ταξίδι στην Πάτρα, προβλήματα στην λειτουργία του ηλεκτρονικού πίνακα (συνεχείς διακοπές στο ματς) στο κατά τα άλλα πανέμορφο γήπεδο του "Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ", αλλά με φοβερή αποφασιστικότητα, ωριμότητα φτασμένων αθλητών και προσήλωση σε αυτό που αγαπούν να κάνουν, οι νεαροί του Ληξουρίου έδωσαν ρεσιτάλ άμυνας και επίθεσης συντρίβοντας την ιστορική ομάδα του Προμηθέα με 36 πόντους διαφορά. Και προτού να βιαστεί κάποιος να χαρακτηρίσει χαμηλή την ποιότητα του αντιπάλου, θα θυμίσουμε ότι βρισκόμαστε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΗ, με την ομάδα των Πατρών να έχει τερματίσει δεύτερη στην Α΄ φάση των ομίλων πίσω απο τον Σπόρτιγκ, με ρεκόρ 7 νίκες-3 ήττες και σύνολο πόντων 560-414.

Με την νίκη αυτή (11η στη σειρά από την αρχή των προκτιματικών) φαίνεται να κλειδώνει η πρόκριση στις 6 καλύτερες ομάδες των τελίκών κάτι που η παιδική ομάδα του ΝΕΟΛ αξίζει και με το παραπάνω, βάση της εκπληκτικής φετινής πορείας και του αθλητικού δυναμικού (πληθώρα ταλέντων) που διαθέτει.

Η εξέλιξη του αγώνα: δυνατό ξεκίνημα και με το τζάμπολ διαρκή pressing game στα 4/4 του γηπέδου με το σκορ στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου να φτάνει στο 15-5. Στη δεύτερη περίοδο οι παίδες του ΝΕΟΛ αντιδρούν σωστά στην πίεση του αντιπάλου και με σωστή λειτουργία στην επίθεση, κλείνουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 29-12. Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η επίθεση των νησιωτών απογειώνεται! 23 πόντοι έναντι μόλις 4 των Πατρινών με φάσεις στην επίθεση που θα ζήλευαν ομάδες υψηλού επιπέδου. Τέλος στο κλείσιμο του αγώνα με αρκετό χρόνο συμμετοχής να δίνεται στους νεότερους παμ-παίδες του Ληξουρίου το ματς κλείνει με σύνολο πόντων 63 - 27.

Διακριθέντες: ΟΛΟΙ μηδενός εξαιρουμένου. Ειδικότερα:

Χαράλαμπος Βολτέρας: 19 πόντοι, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο κατά γενική ομολογία καλύτερος παίκτης της ΕΣΚΑΗ στην θέση του και στην ηλικία του κατά την διάρκεια της α φάσης και όχι μόνο.

Γεράσιμος Καπάτος: 8 πόντοι, πολλές ασίστ, έλεγχος του ρυθμού,καλή άμυνα... μαέστρος

Θωμάς Δρακόπουλος: 9 πόντοι, άμυνα στον καλύτερο παίκτη του αντιπάλου, καλό σουτ.

Αλέξης Μαρούλης: 9 πόντοι, ο καλύτερος αμυντικός παίκτης της ομάδας, απίστευτο άλμα,φοβερή βελτίωση φέτος και επιθετικά.

Στέφανος Μαρούλης: 12 πόντοι, δύναμη κοντά στο καλάθι, πάθος στο παιχνίδι του, αθλητικά και τεχνικά προσόντα.

Γεράσιμος Αντωνάτος,Διονύσης Μπακούρος, Σαμουήλ Κρητικός, Νίκος Κουμουνδούρος άποντοι αλλά πάντα αντικαθιστούν ισάξια τους συμπαίκτες τους όταν καλούνται να βοηθήσουν.Το παρόν και το μέλλον του Ληξουρίου.

Χάρης Μουδήλος: 6 πόντοι, η ευχάριστη έκπληξη του αγώνα, ώριμος και θετικός σε όλες του τις κινήσεις, γέμισε την ρακέτα σε άμυνα και επίθεση.

Προμηθέας-Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου:27-63 (12-29)

Σκορ ανά δεκάλεπτο: 5-15, 12-29, 16-52, 29-63

Συνθέσεις:

Προμηθέας (Νάκος): Παπαδόπουλος, Γκοτσόπουλος 4, Γεωργόπουλος 10, Αναστασόπουλος 4, Γεωργόπουλος Β. 7, Γιαννακόπουλος, Κοντορίδης 2, Μυλωνάς, Συμεωνίδης, Κατσαντώνης

Ν.Ε.Ο.Λ (Μ. Δούλιας), Αντωνάτος, Καππάτος 8, Δρακόπουλος 9, Βολτέρας 19, Κουμουνδούρος, Μπακούρος, Μαρούλης Στ. 12, Μαρούλης Αλ. 9, Μουδήλος 6, Κρητικός

 

Την επόμενη αγωνιστική (3η) στις 15/12/2012 ακολουθεί το ντέρμπι Ηρακλή-ΝΕΟΛ στον Πύργο που κρίνει την πρωτά στον όμιλο.