Αυγενάκης: Ανοίγουν τα γήπεδα για προπόνηση και με μπάλα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 21:22

Αυγενάκης: Ανοίγουν τα γήπεδα για προπόνηση και με μπάλα

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 18 Μαΐου ανοίγουν με περιορισμούς στον αριθμό ατόμων (ένας ανά 30 τετραγωνικά μέτρα), τα κλειστά αθλητικά κέντρα και γυμναστήρια, όπως και τα κολυμβητήρια

Χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα κατά του κορονοϊού και ο αθλητισμός επανέρχεται σε μια μορφή... κανονικότητας. 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και όπως αποκάλυψε από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, ανοίγουν με περιορισμούς στον αριθμό ατόμων (ένα ανά 30 τετραγωνικά μέτρα) τα κλειστά γυμναστήρια για προπονήσεις και με μπάλα.

«Από Δευτέρα 18/5 θα μπορούν αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και πάνω όλων των ερασιτεχνικών σωματείων και όλων των αθλημάτων να προπονούνται σε ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις. Μιλάμε για ατομικές και όχι ομαδικές προπονήσεις. Οι ειδικοί επιστήμονες είπαν ότι μπορεί να γίνει χρήση μπάλας.

Επίσης θα λειτουργήσουν ξανά τα κολυμβητήρια ανοιχτά και κλειστά, ενώ θα υπάρξει ποσοτικός περιορισμός σε αριθμό αθλητών. 

Σε μεγάλους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους θα έχουμε όριο ως 80 άτομα, σε ανοιχτούς και κλειστούς μικρούς αθλητικούς χώρους (γηπεδάκια μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) ένα άτομο ανά 30 τετραγωνικά μέτρα περίπου, ενώ θα έχουμε ποσοτικούς περιορισμούς και στις πισίνες (50άρες, 33άρες, 25άρες).

Τέλος θα υπάρξει πρόβλεψη για να μπορούν να εισέλθουν στα γήπεδα οι αθλητές για τις σχολές ΣΕΦΑ πρώην ΤΕΦΑΑ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές και την πυροσβεστική».

Πηγή: Ethnos.gr 


Ετικέτες: