"Πυρ και μανία" για τη διαιτησία ο ΝΕΟΛ- Ήττα από την Ολυμπιάδα Π.

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 10:28

"Πυρ και μανία" για τη διαιτησία ο ΝΕΟΛ- Ήττα από την Ολυμπιάδα Π.

Με την «τραγική» όπως τη χαρακτηρίζει διαιτησία του Παναγιώτη Καμπίτσου τα έχουν στον ΝΕΟΛ, μετά την εντός έδρας ήττα από την Ολυμπιάδα Πάτρας στην πρεμιέρα του Παιδικού Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ-ΗΌπως χαρακτηριστικά γράφει το blog της ομάδας του Ληξουρίου: «Παιχνίδι-παρωδία ήταν αυτό που παίχτηκε στο κλειστό του Ληξουρίου, για τον 5ο Όμιλο του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΣΚΑ-Η, ανάμεσα στο ΝΕΟΛ και την Ολυμπιάδα (1η αγωνιστική) και νικητές τους φιλοξενούμενους με 58-60.


Το παιχνίδι κρίθηκε στην ΤΡΑΓΙΚΗ διαιτησία του Παναγιώτη Καμήτσου, που πραγματικά σφύριζε αυτό που ήθελε, και αυτο φάνηκε ξεκάθαρα σε ολη την διάρκεια του αγώνα απο όλους όσους βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Παλικής και ηταν αρκετοί.(οι κερκίδες ήταν γεμάτες από κόσμο).


Η ΕΣΚΑΗ αποδεικνύει με το καλημέρα του πρωταθλήματος ότι πραγματικά είναι αυτό που δηλώνουν τα αρχικά της. Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης ΑΧΑΙΑΣ και ΗΛΙΕΙΑΣ μόνο γιατί αγνοεί την ύπαρξη των ομάδων που ανήκουν στην δύναμη της (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ) αλλά μόνο στα χαρτιά και εξηγούμαστε:
1) η καλαθοσφαίριση είναι παιχνίδι που διεξάγεται με 2 ομάδες,10 παίκτες, 1 μπάλα και 2 διαιτητές.
η ΕΣΚΑΗ όρισε για το συγκεκριμένο παιχνίδι έναν διαιτητή, κάτι που ρητά απαγορεύεται από τους κανονισμούς, με την γνωστή πια δικαιολογία, δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε διαιτητές κ.α. την στιγμή που σε όλους τους αγώνες του Σαββατοκύριακου που διεξάγονται σε Πάτρα και Ηλεία οι διαιτητές είναι 2.
2) όλα τα σωματεία για να συμμετέχουν στα παιδικά ή εφηβικά ή ανδρικά πρωταθλήματα καταβάλουν ένα κόστος συμμετοχής για να υποστηρίξουν τα λειτουργικά έξοδα της Ένωσης, και φυσικά η Ένωση με την σειρά της εξασφαλίζει τις ίδιες συνθήκες παιχνιδιού για όλα τα σωματεία και όχι ανάλογα με την απόσταση της από το κέντρο της Πάτρας.
3) ο κος Καμήτσος, αξιολογημένος διαιτητής υψηλού επιπέδου; παιδαγωγός στο επάγγελμα, κατόρθωσε να εκνευρίσει με τις αποφάσεις του τους παίκτες, τούς γονείς, τούς φιλάθλους και όσους παραβρέθηκαν στο γήπεδο. Οι συγκεκριμένοι παίκτες της παιδικής ομάδας του ΝΕΟΛ δεν εχουν δώσει ποτέ στο παρελθον δείγματα μεμπτής συμπεριφοράς. Ήταν φανερή η αδυναμία του διαιτητή να ανταποκριθεί στο έργο του- περιττά κιλά, έλλειψη φυσ. κατάστασης, περίεργες υποδείξεις συνεχή σφυρίγματα τεχνικές ποινές αμέτρητα φάουλ μόνο σε βάρος του γηπεδούχου.. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 6,20 και τελείωσε στις 8:20, χωρίς παρατάσεις., ενώ ο διαιτητής αποχώρησε από το γήπεδο μετά τις 9.00.
4) η συμπεριφορά του κου Καμήτσου οδήγησε δυστυχώς σε αντεγκλήσεις μεταξύ των νεαρών παικτών που ενώ ξεκίνησαν για να χαρούν το παιχνίδι, κατέληξαν να διαπληκτίζονται μεταξύ τους.
Θα σταθούμε στο παιχνίδι ελάχιστα, όχι γιατί δεν άξιζε, ίσα, ίσα ήταν από τούς πιο συναρπαστικούς αγώνες, αντάξιος υψηλότερων κατηγοριών αλλά σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί στο παιχνίδι οι πρωταγωνιστές πρέπει να είναι τα παιδιά και όχι οι ενήλικες

ΝΕΟΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ 58-60 ( 24 -31)
α περίοδος 18-16
β περίοδος 6-15
γ περίοδος 18-5
δ περίοδος 16-24

ΝΕΟΛ (Δούλιας) : Παγώνης 18, Μαρούλης Σ. 5, Μαρούλης Α 10, Καπάτος 13, Δρακόπουλος 6, Αραβαντινός 6.
Ολυμπιάδα (Ροδόπουλος) Στάθης 6, Γιαλέλης 6, Κουμανιώτης 20, Μακρής 6, Αθανασόπουλος 20, Σιμωνοβίκης 2.