Αυτή είναι η 16χρονη που... έβγαλε τους Αμερικανούς από τα ρούχα τους!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 09:30

Αυτή είναι η 16χρονη που... έβγαλε τους Αμερικανούς από τα ρούχα τους!

Είναι μόλις 16 ετών αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου σαρώνει τα μετάλλια. Και αυτό είναι αρκετός λόγος για να εκνευρίσει τους Αμερικάνους...

Γεννήθηκε την 1η Μαρτίου του 1996 αλλά κολυμπάει πιο γρήγορα κι από έναν άνδρα. Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, έχει κάνει αίσθηση, έχει προκαλέσει... σινοαμερικανικό "πόλεμο" με τις επιδόσεις της στις πισίνες του Λονδίνου.

Κάλυψε τα τελευταία 50 μέτρα της κούρσας στα 400μ. μικτής ατομικής σε 28.93, ενώ ο Αμερικανός Ράιαν Λόχτι (Ολυμπιονίκης στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών) σε 29.10.

Την αποκαλούν Mandarin Mermaid, η γοργόνα από τη Μαντζουρία δηλαδή. Προπονούνταν πέντε ώρες την ημέρα για 9 χρόνια ώστε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Και το έκανε... "Κι άλλοι αθλητές, από άλλες χώρες, κέρδισαν πολλά χρυσά μετάλλια σε μια διοργάνωση και κανείς δεν τους έκανε κριτική. Πως μπορούν να κριτικάρουν εμένα;", διερωτήθηκε η Γε.

Η 16χρονη Κινέζα έχει «κατεβάσει» το χρόνο της 5 δευτερόλεπτα σε διάστημα ενός χρόνου. Αυτό και το γεγονός πως (τους) παίρνει το ένα μετάλλιο μετά το άλλο (χρυσό στα 200μ. μικτή ατομική, χρυσό και παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ.) ήταν αρκετό για να αφήσουν οι Αμερικανοί υπόνοιες ότι η Γε έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Μόνο που εκτός από την ίδια την 16χρονη, τον πατέρα της και όλη την κινεζικη αποστολή, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και στο twitter! Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο χρήστες έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στη 16χρονη Κινέζα, κατηγορώντας όσους την κριτικάρουν πως ζηλεύουν και μεροληπτούν.«Είναι ενοχλητικό. Παρακολούθησα το ελεύθερο και σκέφτηκα "πάμε από τη αρχή". Μου θύμισε όταν παρακολουθούσα την (πρώην Ανατολικογερμανίδα) Κριστίν Ότο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαδρίτης το 1986 όταν άφησε τόσο πίσω τις αντιπάλους της, σαν να κολυμπούσε άνδρας.Η εμφάνιση της Γε φέρνει στο μυαλό όλων μας άσχημες αναμνήσεις από εκείνες τις εποχές [...] η Κίνα πρέπει να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις. Μίλησα με τους άλλους προπονητές και κανένας δεν θυμάται να έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο. Καμιά γυναίκα δεν έχει συναγωνιστεί σε split χρόνο τη Γε, πόσω μάλλον τους δύο κορυφαίους all arounders στην ιστορία του σπορ (Λόχτι και Μάικλ Φελπς)», έσταξε... χολή ο επικεφαλής των τεχνικών της ομάδας κολύμβησης των ΗΠΑ Τζον Λέοναρντ.

Ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας της Κίνας, Ξου Κι, δεν το... άφησε να πέσει κάτω... «Ο Μάικλ Φελπς κατέκτησε οκτώ χρυσά στο Πεκίνο και η Μίσι Φράνκλιν είναι εκπληκτική επίσης. Γιατί δεν μπορεί να έχει και η Κίνα μια εκπληκτική κολυμβήτρια;», διερωτήθηκε.

Πηγή: newsit.gr

Φωτογραφίες: Reuters