Euro 2012: Έκανε του… κεφαλιού της η Κροατία (video)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 00:54

Euro 2012: Έκανε του… κεφαλιού της η Κροατία (video)

Πολύ καλή εμφάνιση από την Κροατία η οποία επικράτησε 3-1 της Ιρλανδίας και διατηρήθηκε ζωντανή στη «μάχη» της πρόκρισης στα προημιτελικά του θεσμού.


Ο Σλάβεν Μπίλιτς πριν από την αναμέτρηση της Κροατίας με την Ιρλανδία υποστήριζε πως η ομάδα του θα πάρει με άνετο τρόπο τη νίκη απέναντι στους Βρετανούς. Πολλοί θεώρησαν υπερβολικό το νεαρό τεχνικό, αλλά στον αγωνιστικό χώρο αποδείχθηκε πως είχε δίκιο.

Η Κροατία χωρίς να κάνει κάποιο τρομερό παιχνίδι, επικράτησε 3-1 της Ιρλανδίας και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Το παιχνίδι, ξεκίνησε ονειρικά για τους «βατρένι», όταν ο Μαντζούκιτς στο 3' με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι δεν άργησε να απαντήσει όμως. Στο 19' ο Σεντ Λέτζερ προωθήθηκε σε ένα στημένο και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1 βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι και τις κερκίδες του γηπέδου.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Μπίλιτς ανέκτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 43' πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Γέλαβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ιρλανδίας και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1.

Όλα τελείωσαν στην έναρξη της επανάληψης. Ο Μαντζούκιτς με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, η οποία χτύπησε στο κεφάλι του Γκίβεν και κατέληξε στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 που φέρνει στην κορυφή του ομίλου την Κροατία.

Πηγή: onsports.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250