Ευχαριστήριο για όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του 12ου Βαλλιάνειου Αγώνα Δρόμου στο Αργοστόλι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 13:51

Ευχαριστήριο για όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του 12ου Βαλλιάνειου Αγώνα Δρόμου στο Αργοστόλι

 

Ολοκληρώθηκε ο 12 Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου, με συμμετοχή πλέον των 200 αθλητών στον μεγάλο αγώνα όπου δεν κατεγράφησαν όλοι λόγω ενδεχομένως κακής τοποθέτησης του chip χρονομέτρησης αλλά και εγγραφών κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο λεπτών γεγονός που δημιούργησε μια αναστάτωση στην γραμματεία αλλά και τερματισμών πλέων της 1 ώρας και 40 λεπτών.

Το σύνολο των αθλητών ήταν περίπου 360 ήτοι 210 ενήλικες και 150 παιδιά.

Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι:

  • ο αγώνας και οτιδήποτε παρέχεται είναι δωρεάν
  • έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα και λειτουργεί με την λογική της συμμετοχής και όχι του αποκλεισμού
  • δεν έχουμε το δικαίωμα να “απαγορεύσουμε” την συμμετοχή ακόμη και σε όσους έρθουν τελευταία στιγμή
  • Σε περίπτωση που υπάρχει υπερσυσσώρευση δρομέων (μικρών και μεγάλων) θα υπάρξουν ελλείψεις, καθυστερήσεις και μαζί με το κοινό κόσμος στην πλατεία που δεν είναι εύκολο ούτε θεμιτό να «αστυνομευθεί»
  • Η ατομική μας συνείδηση κι ευθύνη οφείλει συχνά να πρυτανεύει σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς οι διοργανωτές λαμβάνουν μέτρα για την ασφαλή διέλευση των δρομέων στους δρόμους που συντελείται ο αγώνας κι αυτό επετεύχθη στο έπακρο με την συνδρομή της Τροχαίας και της S4S Security.

Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αργοστολίου ως συνδιοργανωτή για την διάθεση του ισόγειου χώρου του θεάτρου, την εξέδρα και την παραχώρηση αδείας διεξαγωγής του γεγονότος.

Την Αστυνομική Δ/νση Κεφαλληνίας τον κο Ιωάννη Μπούμη αλλά και τον Διοικητή της Τροχαίας κο Γιώργο Ισαουί που ανταποκριθήκαν με αμεσότητα, ευθύνη και απόλυτη αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων της κυκλοφορίας.

Τον ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ (κο Μιχαλάτο) που παγίως στηρίζει τον θεσμό επί 12 χρόνια, αγόγγυστα με ιδιαίτερη προθυμία.

Το Κληροδότημα Παναγή Βαλλιάνου που πάντα συνεισφέρει ανεπιφύλακτα στον σκοπό μας.

Τον κ. Ευάγγελο Μπορονικολιό για την παρουσία του και την άρτια διάλεξή του όπως και την συμμετοχή του στον αγώνα και την κα Γιάννα Κουλουμπή για την διαμεσολάβησή της.

Τα Φρούτα Πολλάτος, τις αντιπροσωπείες Φωκάς και Σπυρόπουλος για την διευκόλυνσή μας στο θέμα των προμηθειών, με διάθεση μπανανών και νερών .

Την S4S security (κο Δ.Σταθάτο) για την διάθεση ατόμων για την οδική ασφάλεια και επίβλεψη των δρώμενων.

Τον πολυαγαπημένο Αργο του βαλλιανείου την μασκότ μας για όλη την υποστήριξη και παρουσία της.

Τον Διονύση Μεταξά για την συνεισφορά του, στην διεξαγωγή του αγώνα δύναμης.

Τον Πολιτιστικό σύλλογο Μπάλο για την υπέροχη πραγματικά παρουσία του, απόλυτα εναρμονισμένη με το περί ειρήνης μήνυμα του αγώνα και το Εργαστήρι χορού Pirouette για τις εκπληκτικές μαζορέτες τους, που εμψύχωσαν αποτελεσματικά τους αθλητές.

Την Τζένη Παπαδημάτου από το Θέατρο θέαμα για την Λιονταρίνα και το Λαγό της και την βοήθειά της στους παιδικούς αγώνες

Τα κορίτσια μας, Αγγούρια Παρασκευή, Αλμπάνη Ναυσικά, Χριστίνα Ποταμιάνου, Μπούζου Αγγελική, για την καθοριστική συμβολή τους στην γραμματεία και όπου αλλού απαιτήθηκε και τους μικρούς μας εθελοντές, Στέφανο Θεοδωράτο και Χαράννα Μεταξά που με υπερβάλλοντα ζήλο παρέμειναν στο πόστο τους.

Τον Κυριάκο Κυριακόπουλο για την συνδρομή του στην σήμανση και τις μεταφορές μαζί με τις Αλμπάνη Ναυσικά, Χριστίνα Ποταμιάνου, που μας υποστήριξαν και την προηγούμενη ημέρα κατά την διάθεση αριθμών.

Τον κ. Δημήτρη Πάρσαλη που αυτοβούλως συνέδραμε στα δρώμενα.

Την γιατρό μας Στάμω Θεοτοκάτου, που επι σειρά ετών με μεγάλη χαρά, πάντα αφιλοκερδώς δίνει το παρόν στον αγώνα μας.

Τον Παύλο Γορανίτη και τον Οθωνα Κουταβά για τον επαγγελματισμό και την θετική τους διάθεση.

Την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης για την διάθεση χώρου φύλαξης των προμηθειών.

Το Polo Café για την παραχώρηση των τραπεζιών της γραμματείας.

Το κατάστημα Ποδηματά για την προσφορά της κορδέλας έργου

Όλους όσους αφανώς, συνέδραμαν σε διάφορες θέσεις, όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που ανέδειξαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον, εκτενή, πραγματικά εντυπωσιακά αφιερώματα και μοναδικό φωτογραφικό υλικό το θεσμό και παρευρέθηκαν, μαζικά στην πλατεία μέσω των εκπροσώπων τους.

Θέλουμε ειδικά να ευχαριστήσουμε τον Σάκη Βούτο, που φέτος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω προσωπικών κωλυμάτων αλλά από τον 1ο αγώνα μέχρι και πέρυσι και δεν έχει λείψει ποτέ από δίπλα μας.

Όσους ήρθαν μεμονωμένα και ομαδικά να συμμετάσχουν στα δρώμενα.

Για να μην ξεχνούμε…η ιδέα και η υλοποίηση του αγώνα αυτού, συνιστά πρωτοβουλία και μεράκι μιας μικρής ομάδας, τριών ανθρώπων και πολλών εθελοντών – τους οποίους και υπερευχαριστούμε- και η μόνη ικανοποίηση και απολαβή μας, είναι η δική σας παρουσία, η ικανοποίηση και το χαμόγελό σας.

Φέτος τρέξαμε για την ειρήνη. Όχι γιατί κάτι μπορούμε επί του πρακτέου να κάνουμε εμείς, μια χούφτα ανθρώπων σε ένα νησί της Ελλάδος αλλά για να εκτιμήσουμε όσα καρπωνόμαστε θεωρώντας τα δεδομένα, την ίδια στιγμή που σε άλλες γωνιές της γης, ο αγώνας είναι καθημερινός, αιματηρός, επιβίωσης και όχι ψυχαγωγίας.

Ο φετινός Βαλλιάνειος ήταν φόρος τιμής και ένδειξη ευγνωμοσύνης, στην ειρήνη, στην ευλογία και την ελευθερία της ειρήνης, στην ειρήνη που απολαμβάνουμε, στην ειρήνη που μας επιτρέπει να εργαζόμαστε, να ονειρευόμαστε, να διεκδικούμε, στην ειρήνη που μας επιτρέπει να γκρινιάζουμε για τα ασήμαντα, να μελαγχολούμε το φθινόπωρο, στην ειρήνη που μας επιτρέπει να ζούμε!

 

Με εκτίμηση εκ της οργανωτικής επιτροπής

Σαμόλη Ευαγγελία- Φώκας Διονύσιος - Φωκά Αικατερίνη




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250