Γεράσιμος Λιγνός: "Κοιμάμαι και ξυπνάω με το Παρίσι στόχο-όνειρο"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 17:15

Γεράσιμος Λιγνός: "Κοιμάμαι και ξυπνάω με το Παρίσι στόχο-όνειρο"

Ο Γεράσιμος Λιγνός ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2023 με τον καλύτερο τρόπο, αφού την περασμένη εβδομάδα ήταν τρίτος με guide τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου στο παγκόσμιο κύπελλο παρά-τριάθλου, μία διάκριση που τους φέρνει πιο κοντά στο όνειρο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ένα μετάλλιο που γνώριζε πολύ καλά ότι μπορεί να κατακτήσει κέρδισε το ελληνικό δίδυμο του παρά-τριάθλου στο Τάραντο της Ιταλίας, σε έναν αγώνα που είχε τα πάνω και τα κάτω του αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν επηρέασε τους δύο αθλητές: «Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας για εμάς. Δείξαμε από την αρχή δηλαδή από το κάλο μας κολυμβητικό κομμάτι ότι θα διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, καθώς είχαμε την πρώτη θέση. Στην συνεχεία κάναμε πολύ δυνατό ποδήλατο οπού και αλλάξαμε στην δεύτερη θέση και στο τρέξιμο λόγω σφυξίματος στο πόδι μου τρέξαμε συντηρητικά αλλά καταφέραμε να τερματίσουμε στην 3η θέση. Ήταν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα για εμάς!», δήλωσε ο Λιγνός και συμπλήρωσε: «Είχαμε κορυφαία ονόματα της κατηγορίας μας ως αντιπάλους αλλά νομίζω ότι και εμείς είμαστε σε αυτό το επίπεδο!».

Μετά τον αγώνα στο Τάραντο δεν έμεινε κάποια άλλη διοργάνωση μέσα στο 2023 για να συμμετάσχουν οι δύο αθλητές και έτσι μετά από λίγη ξεκούραση θα ξεκινήσει η δουλειά για το 2024: «Τώρα ολοκληρώθηκε ο αγωνιστικός σχεδιασμός για το 2023. Το 2024 ξεκινάει με αγώνες από τον Μάρτιο σε έναν αγωνιστικό μαραθώνιο μέχρι τέλη Ιουνίου οπού κλειδώνει η πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι! Συγκεκριμένα έχουμε 8 σε 4 μήνες, με ταξίδια όπως στη Νέα Ζηλανδία, το Μόντρεαλ, τη Γιοκοχάμα και το Ουζμπεκιστάν. Είναι πραγματικά δύσκολο αλλά είμαστε αισιόδοξοι! Άγχος υπάρχει σίγουρα αλλά αυτό δεν αποτελεί καμία δικαιολογία. Πρέπει να αντέξουμε στην πίεση και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε όπως πρέπει!». Οι προπονήσεις είναι απαιτητικές και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά τους: «Προσπαθούμε να κάνουμε ποδήλατο στα περίγυρα του ΟΑΚΑ καθώς έξω στο δρόμο είναι πραγματικά ρίσκο. Σε γενικό πλαίσιο αν εξαιρέσουμε τις αποστάσεις για να πάμε στο κολυμβητήριο και για τρέξιμο γίνεται μια καλή προετοιμασία ανάλογα και τις συνθήκες που υπάρχουν!».

Η τρίτη θέση στο Τάραντο έδωσε και μία ψυχολογική ώθηση για τον Λιγνό και τον Σουβατζόγλου για να συνεχίσουν την προσπάθεια για το Παρίσι: «Το μετάλλιο ήταν κάτι που αξίζαμε καθώς μία εβδομάδα πριν στην Μάλαγα ήμασταν στην 2η θέση και χάλασε το ποδήλατο. Νομίζω με αυτή την παρουσία μας στην Ιταλία δείξαμε ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να βρεθούμε στο μεγαλύτερο αγώνα!». Ο Λιγνός έχει πάρει μέρος σε δύο διοργανώσεις Παραολυμπιακών Αγώνων και η επιθυμία του να συμμετάσχει και σε τρίτη είναι κάτι που δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του και το σκέφτεται συνεχώς: «Έχω καταφέρει να είμαι στο Ρίο και στο Τόκιο και νιώθω το ίδιο ακριβώς. Διψάω σαν να είναι η πρώτη φορά και ακόμα περισσότερο! Είναι ευλογία τέτοιες διοργανώσεις. Κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτό το στόχο-όνειρο!»

Ελισάβετ Γρηγοριάδου
sportsfeed.gr




00 inkefalonia general ad 300X250