«Μεθύσι» τίτλου για τα Φωκάτα!

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 00:09

«Μεθύσι» τίτλου για τα Φωκάτα!

Τα Φωκάτα είναι οι νέοι πρωταθλητές της Β' ΕΠΣΚΙ! Η ομάδα του Νίκου Φωκά, υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Αθηναίου κατάφερε να φτάσει στον τίτλο μετά την ισοπαλία 2-2 κόντρα στους Πρόννους στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος που διεξήχθη στις Κεραμειές. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Οι αγκαλιές και τα φιλιά αμέσως μετά την λήξη, ανάμεσα σε παίκτες προπονητές και παράγοντες ήταν το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας, που είχε ευτυχή κατάληξη. Αλλωστε, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν τα Φωκάτα έδειξαν ότι αξίζουν με το παραπάνω τόσο την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του τοπικού μας ποδοσφαίρου, αλλά και το στέμμα του πρωταθλητή το οποίο δίκαια κατέκτησαν.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, η αλήθεια είναι πως αρχικά... αγχώθηκαν. Βλέποντας τους Πρόννους να μπαίνουν πολύ δυνατά στο ματς και να καταφέρνουν να πετυχαίνουν όχι ένα, αλλά δύο γκολ στα πρώτα λεπτά! Το πρώτο με τον Λιναρδάτο στο 13' με κεφαλιά και το δεύτερο στο 22΄ με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή του Αναγνώστη. Με το 0-2 μόλις στο 22' η ανησυχία άρχισε να κάνει έντονη την εμφάνισή της στις Κεραμειές. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ και σίγουρα αναμενόταν μια μεγάλη μάχη για τα επόμενα 45 λεπτά.

Όπως και έγινε. Μόνο που τώρα, πρωταγωνιστές ήταν οι παίκτες της ομάδας από τη Λειβαθώ.


Αρχικά τα Φωκάτα μείωσαν σε 2-1 με τον Ιάκωβο Κουρκουμέλη στο 60', ένα γκολ που τα έφερνε αγκαλιά με τον τίτλο. Κομβικό βέβαια σημείο στην αναμέτρηση ήταν η φάση του 71'.

Εκεί οι Πρόννοι κέρδισαν πέναλτι (χέρι του Γαλιατσάτου μέσα στην περιοχή που του κόστισε και την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη), ωστόσο ο Μπλιάπτης που ανέλαβε να το εκτελέσει «έπεσε» πάνω στο εξαιρετικό Ψαλλιδάκη, ο οποίος με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε την μπάλα γνωρίζοντας την αποθέωση από συμπαίκτες και φιλάθλους!

Κάπου εκεί οι Πρόννοι ουσιαστικά κατάλαβαν πως ο τίτλος είχε κριθεί. Η «χαριστική βολή» δόθηκε από τα Φωκάτα με ένα γκολ – ποίημα του Κόμητα, ο οποίος ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και μπαίνοντας από δεξιά λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή «κρέμασε» τον τερματοφύλακα των Πρόννων που επιχειρούσε έξοδο, δίνοντας το έναυσμα για τα τρελά πανηγύρια τίτλου.

Καλή η διαιτησία του Μολφέτα που κράτησε με σωστά σφυρίγματα ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι.

ΦΩΚΑΤΑ:(Μ. Αθηναίος), Ψαλλιδάκης, Κόμητας, Αντωνίου,Ντουκάϊ, Αυγουστάτος, Σέρρας Παν. (39' Χασαναλιάϊ), Σαρλάνης, Πολυδωράτος, Γαλιατσάτος, Σταμένης (λ.τ. 78' Μάστορας), Αλεξάτος (22' Κουρκουμέλης Ιακ.).
ΠΡΟΝΝΟΙ:(Γ. Κουρκουμέλης), Ντούκας, Μπλιάμπτης, Σολωμός (78' Τοντόροφ ), Λιναρδάτος (86' Ταραζής), Κουρκουμέλης Σπ., Κουρκουμέλης Κυρ., Αναγνώστης, Κουρκουμέλης Αρ., Ντεμάϊ, Στέλλος, Στάβερης,.

Δείτε τη δήλωση του προέδρου Νίκου Φωκά
https://www.youtube.com/watch?v=iR3dkaL62ng

Δείτε τη δήλωση του προπονητή Μιχάλη Αθηναίου
https://www.youtube.com/watch?v=MKyWj0fJpsE


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250