Θέμης Βαλσαμής: «Φέτος είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βγάλουμε πρωταθλητή!»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 10:36

Θέμης Βαλσαμής: «Φέτος είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βγάλουμε πρωταθλητή!»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Θέμης Βαλσαμής, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο τοπικό ποδόσφαιρο με τις αναστολές λειτουργίας τεσσάρων ποδοσφαιρικών συλλόγων και για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

Συνοπτικά ανέφερε:

“Πέρα των τεσσάρων ομάδων έχουν κάνει δήλωση συμμετοχής οι υπόλοιπες και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου θα γίνει η κλήρωση για το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το παιδικό πρωτάθλημα Κ16.

Είναι άξιες συγχαρητηρίων οι ομάδες που κατόρθωσαν να δηλώσουν συμμετοχή γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολη περίοδος και αυτό ισχύει όχι μόνο για την δική μας Ένωση η οποία είναι νησιωτική και αποτελείται από δύο νησιά, αλλά και για τις υπόλοιπες Ενώσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο αριθμό προβλημάτων.

Είναι μεγάλα τα προβλήματα όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα οικονομικά των ομάδων, προερχόμαστε μετά απο μια μακρά περίοδο επαγγελματικών προβλημάτων και όλα αυτά έχουν επιβαρύνει πάρα πολύ την κατάσταση.

Φέτος θα είναι ενεργές 12 ομάδες και στο πρωτάθλημα θα γίνει μία κατηγορία με έναν όμιλο.

Έχουμε και μια επιπλέον δέσμευση φέτος, να παραδώσουμε πρωταθλητή 18 Απριλίου, οπότε είμαστε πολύ πιεσμένοι όσον αφορά τους χρόνους.

Οι ημερομηνίες είναι αυστηρές γιατί ο πρωταθλητής θα πρέπει στην συνέχεια να δώσει αγώνες μπαράζ σε όμιλο επτά ομάδων για την Γ Εθνική Κατηγορία.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αμέσως μετά το κύπελλο και την Tεταρτη (σ.σ. σήμερα) στην κλήρωση θα μιλήσουμε και γι αυτά.

Έχουμε κάνει ένα χρονοδιάγραμμα, θα ξεκινήσουμε το κύπελλο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και με το που θα τελειώσει η πρώτη φάση του κυπέλλου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αρχές Νοεμβρίου.”

Όσον αφορά το πρακτικό μέρος της διεξαγωγής των αγώνων, ο κ. Βαλσαμής αναφέρθηκε στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στο ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι η με πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου εξαμήνου και κατά την άποψη του, είναι μια καλή έκβαση σε σχέση με την περσινή χρονιά που οι αγώνες διεξάγονταν με άδειες κερκίδες ,αλλά και ένα κίνητρο για να πάει ο κόσμος στα γήπεδα.

“Απο πέρυσι είναι πιο αισιόδοξα τα πράγματα, ελπίζω να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα με τις 12 ομάδες και να αποζημιωθούν και οι συμμετέχοντες και οι φίλαθλοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι στον αθλητισμό γενικότερα ”είπε χαρακτηριστικά.

Καλούμενος να αποτυπώσει τα όσα οι παράγοντες των ομάδων που θα απέχουν απο την αγωνιστική σεζόν 2021-2022 έχουν μεταφέρει στην ΕΠΣΚΙ, ο κ. Βαλσαμής είπε ότι η κάθε ομάδα είχε διαφορετικά προβλήματα.

Οι ομάδες της Ιθάκης οι οποίες κάθε χρόνο έδιναν έναν επιπλέον αγώνα για τις μετακινήσεις τους, θα επιχειρήσουν να ενώσουν τις ομάδες τους, να καταλήξουν σε ένα καλύτερο σύνολο, πραγματοποιώντας και κάποιες άλλες δράσεις. Τον ενημέρωσαν δε, ότι θα λάβουν μέρος στα παιδικά πρωταθλήματα και αυτό όπως είπε είναι αισιόδοξο.

Τα Φωκάτα όπως είπε, έκαναν μια σχετική ανακοίνωση και απέχουν ή για τα υγειονομικά πρωτόκολλα ή για κάποιους άλλους λόγους.

Για τα rapid test και την οικονομική επιβάρυνση των ομάδων, ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δια της εκπροσώπου της της κ. Μοθωναίου, γνωστοποίησε στην ΕΠΣΚΙ ότι έχουν προχωρήσει στην προμήθεια 10.000 τεστ για να μοιράσουν στις Αθλητικές Ενώσεις και με την σειρά τους οι Ενώσεις θα τα μοιράσουν στα σωματεία για να βοηθήσουν απο αυτή την πλευρά.

Συμπλήρωσε ακόμη ,ότι σε ότι άλλο μπορεί να συμβάλλει η ΕΠΣΚΙ, είναι στην διαδικασία για να το πράξει και συγχρόνως αφαίρεσε όλα τα παράβολα συμμετοχών για να μην πληρώνουν σε καμία συμμετοχή οι ομάδες.

Πρόσθεσε επίσης ότι κάποιοι Δήμοι ξεκινούν να στηρίζουν οικονομικά κάποια σωματεία ,κάτι πολύ σημαντικό, γιατί σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο πρέπει να είμαστε όπως τόνισε όλοι αρωγοί στην προσπάθεια που γίνεται από κάποιους ανθρώπους για να μην διαλυθεί ο αθλητισμός.

Τέλος ευχήθηκε να διατηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να κυλήσουν όλα ομαλά, καλούς αγώνες χωρίς τραυματισμούς με ευγενή άμιλλα μεταξύ των παραγόντων των αθλουμένων και των φιλάθλων και να έχουμε μια καινούργια αρχή στον αθλητισμό που να μας οδηγήσει σε ένα άλλο επίπεδο μακριά απο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/mera-meshmeri-6}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




00 inkefalonia general ad 300X250