Μικέλης Μαφρέδας: Η Ελαιουργική Κεφαλονιάς σε πλήρη λειτουργία...

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 13:20

Μικέλης Μαφρέδας: Η Ελαιουργική Κεφαλονιάς σε πλήρη λειτουργία...

Για 4η συνεχή χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί του τόπου μας εξυπηρετούνται από το πρότυπο ελαιοτριβείο που λειτουργεί στην θέση Γράβες, περιοχή Κεραμειών δίπλα στον δρόμο που οδηγεί σε Κεραμειές και Σπαρτιά. Ο χώρος είναι προσβάσιμος όλο σχεδόν το χρόνο και οι Έλληνες και οι ξένοι επισκέπτες ενημερώνονται για τη διαδικασία παραγωγής ακόμη και βιολογικού ελαιολάδου.

Η Μαρίνα Γαλιατσάτου, ο Διονύσης Γαρμπής, και οι συνεργάτες τους εργάζονται εκεί και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της Αγροτικής Παραγωγής που μόνο εύκολος δεν είναι. Ιδιαίτερα ο τομέας του ελαιόλαδου απαιτεί μεγάλη οικονομική επένδυση, ειδικές γνώσεις αλλά και πολύωρη προσωπική εργασία. Η χώρα μας δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο στον τουρισμό που είναι ευάλωτος σε κάποια διεθνή κρίση ή ακόμη και ένα τυχαίο γεγονός.

Η χώρα μας θα πρέπει να ενθαρρύνει και τον πρωτογενή τομέα ώστε να εξασφαλίζεται τουλάχιστον η διατροφική επάρκεια των πολιτών της. Οι συμπολίτες μας Μαρία και Διονύσης με την πρωτοβουλία τους αυτή προσφέρουν στην τοπική αλλά και την εθνική οικονομία και αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών