«Λούστηκαν» με υπέροχες μελωδίες «στο Φως του Φεγγαριού»! (εικόνες/video)
Στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου από την Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου!
Οι εβδομαδιαίες προσφορές στα AB FOOD MARKET (εικόνες)
Aπό Πέμπτη 19/8/2021 έως Τετάρτη 25/8/2021
Τραγανές πατάτες φούρνου με θυμάρι και γραβιέρα
Υλικά
1½ κιλό πατάτες (για μαγείρεμα με τη φλούδα)
4 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. γραβιέρα, σε φέτες των 2 χιλ.
μερικά κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι ή μέλι ευκαλύπτου
αλάτι, μαύρο πιπέριΔιαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Κρατάμε τις πατάτες οριζόντια μπροστά μας και με ένα μικρό μαχαιράκι τις κόβουμε σε φέτες προς τα κάτω αφήνοντας μεταξύ τους διαστήματα του 0,5 εκ., σταματώντας προτού το μαχαίρι φτάσει μέχρι τον πάγκο και κοπούν τελείως. Τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί μαζί με το θυμάρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε για 30΄-35΄ μέχρι να αρχίζουν να μαλακώνουν. Έπειτα προσθέτουμε τη γραβιέρα ανάμεσα στις σχισμές που έχουμε κάνει με το μαχαίρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5΄-10΄ μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί.Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα πασπαλίζοντας με το φρέσκο θυμάρι και περιχύνοντας με 1 κουτ. σούπας μέλι. olivemagazine.gr