Θεόφιλος Μιχαλάτος : Απαράδεκτη κάθε προσπάθεια φίμωσης ή εκφοβισμού του τοπικού Τύπου
Μέρα με τη μέρα η επικοινωνία του δημότη με την τοπική εξουσία, λόγω της αποκέντρωσης των υπηρεσιών και της γραφειοκρατίας που μας επέβαλλε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, δυσχεραίνει. Τη δυσκολία αυτή έρχεται να τη καλύψει ο τοπικός τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, που καλείται να παρακολουθεί τα τοπικά δρώμενα, να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τόσο τον πολίτη όσο και τη δημοτική αρχή σε τοπικά ζητήματα.
Ο τοπικός τύπος αποτελεί πλέον βήμα έκφρασης των συμπολιτών μας, επισημαίνοντας τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, γνωστοποιώντας τις δράσεις της δημοτικής αρχής και αποτελώντας με αυτό τον τρόπο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών αρχόντων και του δημότη.
Από τη στιγμή που τα κίνητρα του εκδότη, του ιδιοκτήτη διαδικτυακού χώρου ενημέρωσης, του δημοσιογράφου είναι η ανιδιοτελής αγάπη για τον τόπο του και δεν θίγονται προσωπικά ζητήματα ή η αξιοπρέπεια οποιουδήποτε δημότη ή αιρετού, θεωρούμε κάθε προσπάθεια φίμωσης ή εκφοβισμού τους απαράδεκτη.
Είμαστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας διαθέτουν όλα τα εφόδια για να διακρίνουν την πραγματικότητα και να διαμορφώσουν προσωπική άποψη.
Η δημοτική αρχή όμως έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία της και να τα βάζει με όλους και όλα.
Θεόφιλος Μιχαλάτος
Επικεφαλής της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Πώς να φτιάξετε το τέλειο κέικ σοκολάτας
Τα σοκολατένια κέικ δείχνουν σχεδόν πάντα σκανδαλώδη, αλλά όταν τελικά αποφασίσουμε την υπέρβαση, συχνά δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας. Όταν δε οι προσδοκίες μας είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες λόγω της μοναδικής ευκαιρίας του μήνα για ένα γλυκό, τότε και η απογοήτευση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ας το αποδομήσουμε λοιπόν, για να συγκεντρώσουμε τα καλύτερα κόλπα για σίγουρη επιτυχία…
Η σοκολάτα
Το κέικ σοκολάτας θα πρέπει να έχει άψογη γεύση καλής σοκολάτας και όχι μόνο το σοκολατί χρώμα αυτής. Αυτό επιτυγχάνεται με την ταυτόχρονη χρήση σκόνης κακάο, λιωμένης κουβερτούρας και σταγόνων σοκολάτας, για περισσότερο υγρή υφή.
Το βούτυρο
Το βούτυρο δίνει «βάθος» στη γεύση του γλυκού μας, ενώ κάποιοι χρησιμοποιούν ακόμα και κρέμα γάλακτος, για να κάνουν τη γεύση ακόμα πιο έντονη. Υπάρχουν και εκείνοι βέβαια, που αντί των προαναφερθέντων, χρησιμοποιούν λάδι, που προσθέτει μεν υγρασία στο αποτέλεσμα και αφαιρεί θερμίδες, αλλά χάνει κάπως σε γεύση. Ας το αφήσουμε στην άκρη λοιπόν αφού όλα για τον ουρανίσκο γίνονται άλλωστε... Η προσθήκη στο τελικό μίγμα γάλακτος ή ακόμα και νερού, μπορεί να κάνει το κέικ μας πιο μαλακό, πιο υγρό και πολύ πιο αφράτο.
Τα στεγνά στοιχεία του κέικ
Το άμυλο είναι απαραίτητο συστατικό για κάθε είδους κέικ. Στην περίπτωσή μας, το αλεύρι είναι η προφανής λύση, ενώ μια καλή εναλλακτική είναι και τα αλεσμένα αμύγδαλα (για τους πολέμιους της γλουτένης). Όσον αφορά σε ό,τι θα κάνει το κέικ να φουσκώσει και να αποκτήσει περισσότερο όγκο, μία λύση είναι τα ασπράδια των αυγών και μια άλλη, συνηθέστερη, είναι το μπέικιν πάουντερ ή η σόδα.
Όσον αφορά στη γλυκύτητα, αφού το κακάο και το βούτυρο δεν συνεισφέρουν σε αυτή, η καλύτερη λύση είναι η ζάχαρη άχνη. Κάποιοι δοκιμάζουν και την ανεπεξέργαστη ζάχαρη με γεύση μελάσας. Αν και δύσκολα αυτή θα καταφέρει τη γλύκα και την ελαφράδα της άχνης, το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει…
Προσθήκες
Σαν επιπλέον συστατικά που θα απογειώσουν το κέικ σας, ορισμένοι προσθέτουν βανίλια και κάποιοι καφέ. Και τα δυο αυτά συστατικά «προσθέτουν» στη συνολική γεύση, αλλά «αφαιρούν» κάτι από την αποκλειστική γεύση της σοκολάτας που αποζητούμε. Και η κανέλλα επίσης, περιττή αποδεικνύεται…
Μέθοδος για αφράτο και υγρό αποτέλεσμα
Το αφράτο κέικ θα το πετύχετε με δύο τρόπους. Είτε θα χτυπήσετε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετά, είτε θα ξεκινήσετε το μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη και αφού τα χτυπήσετε πολύ καλά, μετά θα προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά. Ένα ακόμα πιο έξυπνο κόλπο είναι να ψήσετε το κέικ για λίγο λιγότερο από τον χρόνο που χρειάζεται για να ψηθεί ολοκληρωτικά και στη συνέχεια, αφού το βγάλετε από τον φούρνο να το σκεπάσετε και να το αφήσετε να κρυώσει στον ατμό του. Το αποτέλεσμα θα είναι βελούδινο, αφράτο και μαλακό.
Παρουσίαση και εμφάνιση
Εκείνοι που ξέρουν από κέικ, το κόβουν στη μέση, του προσθέτουν μια στρώση κρέμα ή σαντιγί και κάνουν έτσι το κέικ τους πιο υγρό και φυσικά, πολύ πιο θεαματικό. Κάποιοι άλλοι καλύπτουν κάθε σπιθαμή της επιφάνειας του γλυκού με γλάσο και πασπαλίζουν λίγη σκόνη κακάο από πάνω. Ακόμα μια εναλλακτική είναι να τρίψετε μπισκότα σοκολάτας πάνω στο γλάσο και έτσι να έχετε τη σοκολάτα σε όλες τις πιθανές μορφές και υφές…
Το τέλειο κέικ σοκολάτας
Yλικά
50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. καφέ ανεπεξέργαστη ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
100 γρ. σκόνη κακάο
250 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 μεγάλα αυγά
250 γρ. γάλα
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για το γλάσο
140 γρ. μαλακό βούτυρο
50 γρ. σκόνη κακάο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
μια πρέζα αλάτι
2 κ.γ. γάλα
5 σοκολατένια μπισκότα
Εκτέλεση
1. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα κέικ (διαμέτρου 20 εκ. κατά προτίμηση) και προθερμάνετε το φούρνο στους 180C (160C με αέρα). Ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη, μαζί με το 1 κ.γ. αλάτι, μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο και ελαφρύ.
2. Κοσκινίστε μαζί το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε τα αυγά στο μίγμα με το βούτυρο, ένα τη φορά, και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα σας. Στη συνέχεια, προσθέστε τη μισή ποσότητα από τα στεγνά υλικά της συνταγής και συνεχίστε με τη λιωμένη σοκολάτα. Μετά ρίξτε και τα υπόλοιπα στεγνά υλικά και τελειώστε με αρκετό γάλα ώστε να αποκτήσει το μίγμα μαλακή υφή. Ρίξτε το μίγμα στο ταψάκι και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί και το κέντρο των κέικ.
3. Αφήστε το στη συνέχεια, σε μια σχάρα να κρυώσει καλά και όσο κρυώνει, εσείς φτιάξτε το γλάσο. Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο, μετά προσθέστε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι και αν το κρίνετε απαραίτητο, βάλτε και λίγο γάλα για να αραιώσετε ελαφρώς το μίγμα. Κόψτε το κέικ στη μέση, παράλληλα με την επιφάνειά του και τοποθετήστε το ένα κομμάτι στον πάτο της πιατέλας και απλώστε πάνω του το 1/3 του γλάσου. Τοποθετείστε και το δεύτερο μέρος του κέικ από πάνω και αλείψτε με το υπόλοιπο γλάσο.
4. Θρυμματίστε τα μπισκότα από πάνω και πασπαλίστε το κέικ.
5. Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια το κέικ σας, προσφέρετε στον εαυτό σας το ένα από αυτά, καθίστε στη βεράντα και απολαύστε το μαζί με έναν νόστιμο σκέτο καφέ. Είπαμε, μια ζωή την έχουμε…
click@life
«Όχι» στο κλείσιμο της Ιακωβατείου από το δημοτικό συμβούλιο
Το θέμα του κλεισίματος της Ιακωβατείο Βιβλιοθήκης Ληξουρίου έφερε στο δημοτικό συμβούλιο σε θέμα εκτός ημερήσιας, η πρόεδρος της Ιακωβατείου και πρώην δήμαρχος Παλικής κ. Νόπη Αλεξανδροπούλου.
Ερχεται το πιο ψυχρό καλοκαίρι των τελευταίων 20 ετών
Οι πολικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη βόρεια Ευρώπη κάθε άλλο παρά φυσιολογικές μπορούν να θεωρηθούν για την εποχή. Στη χώρα μας από την άλλη πλευρά, οι συνθήκες που επικρατούν μπορούν να θεωρηθούν άκρως φυσιολογικές.
Η Μεγάλη Βρετανία βίωσε τον πιο κρύο Μάρτιο των τελευταίων 50 χρόνων, με θερμοκρασίες κάτω των 0oC ακόμα και το μεσημέρι, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονταν και χιονοπτώσεις. Ανάλογες πολικές συνθήκες, επικρατούσαν και στη Σκανδιναβία, στη βόρεια Γαλλία, τη βόρεια Γερμανία, το Βέλγιο και τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι διατάξεις των συστημάτων στο βόρειο ημισφαίριο είναι τέτοιες, που το κρύο όχι μόνο μπορεί και παραμένει αρκετά ενισχυμένο, αλλά εγκλωβίζεται όπως φαίνεται στη βόρεια Ευρώπη, λόγω των θερμότερων αερίων μαζών που επικρατούν στη νότια Ευρώπη.
Πιο ψυχρό ή πιο ζεστό το φετινό καλοκαίρι;
Μία τέτοια εξέλιξη, λένε πως ίσως επηρεάσει το φετινό καλοκαίρι αρκετά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φετινό καλοκαίρι είτε θα κυλίσει αρκετά ψυχρό με πιο πολλές βροχές στην Ευρώπη, είτε θα κυλίσει με αρκετούς καύσωνες και πολύ λίγες βροχές. Επισημαίνουν δε, πως τα λεγόμενα περί θέρμανσης του πλανήτη, ίσως μέσα στην επόμενη δεκαετία να ανατραπούν πλήρως προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Τονίζουν πως στατιστικά, όταν οι προηγούμενοι χειμώνες είχαν παρατεταμένη διάρκεια στην Ευρώπη, έφταναν δηλαδή να δίνουν κρύο μέχρι και τον Απρίλιο και το Μάιο, αυτό είχε σαν συνέπεια να επικρατούν πιο ήπιες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και πιο πολλές βροχοπτώσεις. Η πορεία του καιρού λοιπόν μέσα στο καλοκαίρι, θα δείξει αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια των επιστημόνων ή όχι.
Καταρχήν δεν γίνεται να προβλεφθεί κάτι τέτοιο με την ως τώρα τεχνολογία που διαθέτουμε. Βασιζόμαστε και εμείς αλλά και όλοι οι μετεωρολόγοι και επιστήμονες, μόνο σε ενδείξεις. Θα καταλάβετε στη συνέχεια του άρθρου τι εννοούμε. Η μέχρι τώρα λοιπόν πορεία του Μάη, δηλαδή οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν στις αρχές του αλλά και που θα παρατηρηθούν και στις αρχές του τελευταίου του δεκαημέρου, θέλουν αρκετούς να πιστεύουν πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων ετών και πως θα θυμίζει πολύ το καλοκαίρι του 2007 όπου τον Αύγουστο η θερμοκρασία άγγιξε και ξεπέρασε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και τους 45oC.
Oι επιστήμονες φαίνεται να μην είναι τόσο σίγουροι για το ότι το καλοκαίρι φέτος θα είναι αρκετά ζεστό, λέγοντας πως δεν μπορούμε με ακρίβεια να έχουμε τη πρόγνωση τόσο του καιρού όσο και των θερμοκρασιών του φετινού καλοκαιριού, λόγω του ότι τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε, δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Μόνο μέσω παρατηρήσεων και ενδείξεων της υπάρχουσας διάταξης των συστημάτων αλλά και καιρικών συνθηκών, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, τα οποία όμως μπορεί και να μη βγουν στη πράξη. Η φύση είναι απρόβλεπτη.
Η δική μας προσωπική εκτίμηση είναι, πως φέτος θα είναι το πιο ψυχρό καλοκαίρι των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών, με βάση πως ως και τώρα, οι κρύες μάζες που υπάρχουν στο βόρειο πόλο, είναι αρκετά ενισχυμένες για την εποχή που διανύουμε, αλλά και με βάση τις παρατηρήσεις των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν μέσα στο χειμώνα που πέρασε. Δεν μπορούμε να βασιστούμε στο γεγονός ότι φέτος επειδή δεν είχαμε βαρύ χειμώνα θα έχουμε ένα ζεστό καλοκαίρι. Αυτά δεν είναι ανάλογα σε καμία περίπτωση μεταξύ τους.
Εξάλλου, σε όλη την υπόλοιπη δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη, τώρα αρχίζει να μυρίζει άνοιξη, καθώς ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές δεν ξεπερνούσε τους 13 με 14 βαθμούς (ιδιαίτερα στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη). Οι επιστήμονες συμπεραίνουν, πως με βάση τις τωρινές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, το φετινό καλοκαίρι θα κυλίσει πιθανότατα φυσιολογικά με λίγους καύσωνες και αρκετά σκαμπανεβάσματα στις θερμοκρασίες, κάτι που τονίσαμε και εμείς.
Μην θεωρείτε λοιπόν βέβαιο πως επειδή έχει τώρα αλλά και στις αρχές του Μάη, ζέστη για την εποχή, θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια ολόκληρου του καλοκαιριού. Τονίζουμε πάλι, πως οι κρύες μάζες στο βόρειο πόλο είναι αρκετά ενισχυμένες για την εποχή και ανά πάσα στιγμή σε κάθε αλλαγή της διάταξης των συστημάτων, μπορούν να ρίξουν σε όλη την Ευρώπη τη θερμοκρασία. Απλά τώρα η διάταξη που επικρατεί στην Ευρώπη, ευνοεί τη μεταφορά θερμότερων αέριων μαζών από τη βόρεια Αφρική, καρφί προς τη χώρα μας και τα Βαλκάνια. Έτσι οι θερμότερες μάζες εγκλωβίζονται στη περιοχή μας, ενώ οι ψυχρότερες μάζες εγκλωβίζονται στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Yahoo
Ο Σύλλογος Ναυτικών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του κλάδου
Απελπισία, αγανάκτηση, οργή
Έχει προκαλέσει στους συνταξιούχους ναυτικούς του Νομού μας το αλαλούμ, η διάλυση, η εγκατάλειψη που επικρατεί στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία από υπηρεσία σε υπηρεσία, στην προσπάθεια τους να βρουν γιατρό συμβεβλημένο με τον περίφημο ΕΟΠΥΥ. Κατάσταση που χειροτερεύει καθώς γιατροί κάποιων ειδικοτήτων δεν υπάρχουν ούτε στο Νοσοκομείο, ούτε ο Οίκος Ναύτη επιστρέφει μέρος έστω των χρημάτων που θα απαιτήσει ο μη συμβεβλημένος γιατρός, π.χ. οφθαλμίατρος. «Ντροπή» χαρακτηρίζουν την κατάσταση οι ταλαιπωρούμενοι συνάδελφοι, λέξη όμως άγνωστη στις σημερινές κάθε είδους ηγεσίες, υπηρεσίες, λειτουργούς και λειτουργήματα.Κυρία Βουλευτή, κύριε Αντιπεριφερειάρχη, κύριε Δήμαρχε πρέπει να αντιλήφθητε και αρμοδίως να μεταφέρετε όπου χρειάζεται πως η γαϊδουρινή έως τώρα υπομονή των μονίμων θυμάτων των επιλογών ολόκληρου του «συνταγματικού τόξου» έχει εξαντληθεί, δεν θα ανεχτεί χωρίς αντίδραση να βέλη αυτού του εσχάτως επινοηθέντος «τόξου» να στοχεύουν και να πλήττουν αν όχι επιλεκτικά, πάντως πρώτους – πρώτους τους ναυτικούς. Τα ευφυολογήματα , οι σαπουνόφουσκες, οι κορώνες, οι κοκορομαχίες του εκτός πραγματικότητας πολιτικό – δημοσιογραφικού συμπλέγματος πείθουν ολοένα και λιγότερους. Όλοι μαζί φροντίστε να κάνετε κάτι, πριν οι θεωρούμενες πρόσκαιρες «φούσκες» γίνουν μόνιμες πληγές.
Το Δ.Σ.
ΚΕΠ: Απογραφή – θεώρηση βιβλιαρίων Ο.Π.Α.Δ. έκδοση βεβαιώσεων αποδοχών Ι.Κ.Α. – Ν.Α.Τ. – Ο.Γ.Α.
Η Δ/νση Κ.Ε.Π. του Δήμου Κεφαλονιάς προκειμένου να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση κυρίως Συνταξιούχων και πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από σήμερα, και μέχρι λήξεως υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων, θα εξυπηρετεί τους Συνταξιούχους των Ασφαλιστικών Ταμείων Ι.Κ.Α. – Ο.Γ.Α – Ν.Α.Τ. για την Έκδοση Βεβαιώσεων Αποδοχών/Συντάξεων έτους 2012.
ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική εκδήλωση με τον Δ. Στρατούλη
Την Κυριακή, 9 Ιουνίου και ώρα 20:30,στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ο Σύριζα Κεφαλονιάς-Ιθάκης πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση-συζήτησημε θέμα.
Ο Ρόλος του Σύριζα και της Αριστεράς για την Ανατροπή των Μνημονιακών Πολιτικών΄ με ομιλητή τον Δ. Στρατούλη (βουλευτή και υπεύθυνο εργατικής πολιτικής).
Το γραφείο τύπου
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης
ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΣΟΥΗΔΙΑΣ 31, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ - Τηλ. 26710-24503
Με ποίημα απαντά ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος στο Βασίλη Ρουχωτά !
Με ποίημα απαντά ο αντιδήμαρχος Παλικής Βαγγέλης Θεοφιλάτος στο Δημοτικό Σύμβουλο Βασίλη Ρουχωτά, μετά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δεύτερος για την τουριστική εικόνα του Ληξουρίου. (μπορείτε να δείτε από εδώ)
Στάχτη και μπούρμπερη
Χτύπα Μπιλάκο , χτύπα , της μηχανής σου το κουμπί,
χτύπα τον Παρίση κι όλη τη Δημοτική αρχή…
Δείξε μας του Ληξουριού, κάθε ατέλεια,
γιατί αν ήσουνα εσύ –και ασφαλώς- θα ήταν όλα στην εντέλεια ….
Μια και δεν έχω τέτοια φωτομηχανή,
στο ζητώ σε χάρη , του Ληξουριού αληθινή…
Φωτογράφησε και του Γεροντοκομείου , το καταστατικό,
και ειδικά το άρθρο 6 περί το Διοικητικό…
Στείλ’την κι αυτήν ,όπως τις άλλες
στα Press τα Kefallonia, για τις κυρίως σάλες…
Η χώρα, ο Δήμος , εν κινδύνω και εν αμύνη,
στάχτη και μπούρμπερη-μπρος στην καρδιά σου που πονεί- τίποτα να μη μείνει….
Είπαν «όχι» στο ξεπούλημα στο Τραπεζάκι
Μετά την πίεση των κατοίκων των Μουσάτων και των γύρω χωριών της Λειβαθούς, η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε να συζητήσει σε εκτός ημερησίας θέμα το φλέγον ζήτημα της ιδιωτικοποίησης στο Τραπεζάκι.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής
Φυσικά η δημοτική αρχή που φάνηκε πως για μία ακόμα φορά πως δεν είχε κάποια πρόταση, θα μπορούσε να είχε εγκαλέσει εδώ και πολύ καιρό ανάλογο συμβούλιο, ώστε να έχει συζητηθεί το θέμα και να προλάβει καταστάσεις, κάτι το οποίο ποτέ δεν έγινε. Αντ' αυτού και χάρη στη δυναμική παρουσία των κατοίκων και το φορέων της περιοχής, το θέμα συζητήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μουσάτων Νίκο Γεωργόπουλο να διαβάζει ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής.
Το ψήφισμα έλεγε τα εξής:
1 Το τραπεζάκι, περιοχή natura 2000 και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, να μην πωληθεί ή παραχωρηθεί σε ιδιώτη από το ΤΑΙΠΕΔ
2 Να παραχωρηθεί στο Δήμο Κεφαλονιάς, ο οποίος θα μεριμνήσει, αφου διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του, για την αξιοποίηση και ανάδειξη του με ελαφράς μορφής αναστρέψιμες εγκαταστάσεις σε χρήση του κοινωνικού συνόλου και των πολυάριθμων επισκεπτών της περιοχής.
3 Ο Δήμος Κεφαλονιάς, δια του Δημοτικού του Συμβουλίου να αποφασίσει για τα ανωτέρω, επικαιροποιώντας ειλημμένη απόφαση των κατοικων της περιοχης.
Σάββατο βράδυ στο Privilege
Φωτογραφίες : Γωγώ Αγιομυργιαννάκη
Βάσεις 2013: «Χαμηλώνουν» οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Στη πτώση των βάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οδηγούν οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις. Τι δείχνουν για την τάση των βάσεων εισαγωγής τα πρώτα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα.
Από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τα βαθμολογικά κέντρα, όπως γράφει σήμερα το Έθνος, δε φαίνεται να διαφοροποιούνται ιδιαίτερα οι βάσεις στις υψηλόβαθμες Νομικές, σχολές και αυτές της Φιλολογίας και της Ψυχολογίας του 1ου επιστημονικού πεδίου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται εκεί, σε κάποιες περιπτώσεις, να σημειωθεί και μικρή άνοδος των βάσεων.
«Ετούτος ο τόπος από ευλογημένος κατάντησε καταραμένος…» (5/6)
Καλημέρα σε όλους!
Πολλά και συνταρακτικά σε πολιτικό πάντα επίπεδο μας έφερε αυτή η εβδομάδα.
Διπλό Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε τη Δευτέρα και για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων...
Το πρωινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μια «οικονομική παρωδία» κυριολεκτικά. «Λεφτά υπάρχουν»! Αυτό ήταν το συμπέρασμα των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν και φυσιολογικά προκάλεσαν τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης...
Σημαντική αύξηση των αφίξεων από το εξωτερικό και το Μάιο - Ποιες χώρες επέλεξαν την Κεφαλονιά
Σημαντική αύξηση κατά 3874 επιβάτες παρουσιάζει η κίνηση των αφίξεων του Μαΐου , σύμφωνα με τα στατιστικά που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς.
Πιο συγκεκριμένα, την Κεφαλονιά επέλεξαν 24612 επιβάτες έναντι 20738 τον περασμένο χρόνο με τη μεγαλύτερη άνοδο να παρουσιάζεται σε αφίξεις επισκεπτών από τη Βρετανία καθώς ήλθαν 2615 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 ενώ ικανοποιητικά κινήθηκε η έναρξη σύνδεσης του νησιού μας με την Πολωνία, καθώς, το Μάιο αφίχθησαν 470 επισκέπτες.
Ανοδική εικόνα παρουσιάζεται και στις αφίξεις από την Ολλανδία (406 περισσότεροι επιβάτες), από την Ιταλία (398 περισσότεροι επιβάτες) , την Αυστρία (298 περισσότεροι επιβάτες) , την Ρωσία (282 περισσότεροι επιβάτες) και την Τσεχία με 118 περισσότερους επιβάτες.
Ενδιαφέρουσα πορεία παρουσιάζει και η σύνδεση της Κεφαλονιάς με το Ελσίνκι της Φιλανδίας καθώς στο νησί μας κατέφθασαν 227 επισκέπτες.
Στον αντίποδα, λόγω της μη πραγματοποίησης πτήσεων από Νορβηγία και Ελβετία η Κεφαλονιά έχασε 748 επιβάτες από τις δυο χώρες ενώ ελαφρώς μειωμένη κατά 95 επιβάτες κινήθηκε η εικόνα αφίξεων από τη Σουηδία.
Η αύξηση των αφίξεων αποτελεί αδιαμφισβήτητα «τονωτική ένεση» για το νησί μας όμως η πλειοψηφία όσων δραστηριοποιούνται στον τουρισμό συνηγορεί στην άποψη ότι τα χρήματα που μένουν στο νησί δεν είναι τα αναμενόμενα.
Στις πτήσεις εσωτερικού η κίνηση κινήθηκε ελαφρώς πτωτικά καθώς το Μάιο αφίχθησαν 1416 επιβάτες σε σύγκριση με τους 1503 το 2012.
Χρήστος Λαμπράκης
Oι σχετικοί πίνακες
ΧΩΡΑ
2013
2012
ΔΙΑΦΟΡΑ (ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ)
ΑΥΣΤΡΙΑ
425
127
+ 298
ΤΣΕΧΙΑ
118
37
+81
ΦΙΛΑΝΔΙΑ
227
-
+227
ΙΤΑΛΙΑ
1666
1268
+398
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
1913
1567
+406
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
-
372
-372
ΡΩΣΣΙΑ
397
115
+282
ΠΟΛΩΝΙΑ
470
-
+470
ΣΟΥΗΔΙΑ
479
574
-95
ΕΛΒΕΤΙΑ
-
376
-376
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
18917
16302
+2615
ΣΥΝΟΛΟ
24612
20738
+3874
ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ
2013
2012
ΔΙΑΦΟΡΑ
1416
1503
-87
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει επιχειρηματίας για την κατανομή των χώρων στην πλατεία Αργοστολίου
Σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν την πλατεία Αργοστολίου και επιδιώκουν να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις και αρνητική εικόνα εις βάρος της επιχείρησής μου «Ο γύρος της Πλατείας» εξυπηρετώντας με πρόδηλο τρόπο οικονομικά συμφέροντα, δηλώνω ότι τόσο οι εμπνευστές τους όσο και οι αυτουργοί τους θα μας βρουν απέναντί τους με κάθε νόμιμο μέσο.
Θεωρώ υποχρέωσή μου απέναντι στους συντοπίτες μου να απαντήσω στα κίτρινα δημοσιεύματα για να γίνει ξεκάθαρη η αλήθεια.
Τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά λάμβαναν χώρα πριν το 2011. Απόδειξη ότι εκκρεμούν δικαστήρια εις βάρος των αποφάσεων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών σχετικά με την κατανομή των κοινόχρηστων χώρων της πλατείας και για του λόγου το αληθές στις 13 Ιουνίου 2013 εκδικάζεται στο Δικαστήριο Κεφαλληνίας υπόθεση θιγμένου επιχειρηματία της κεντρικής πλατείας, που είχε προσφύγει εδώ και χρόνια στη δικαιοσύνη.
Δηλώνω στους συντοπίτες μας ότι το δικό μας κατάστημα, όπως και άλλα, δεν λάμβαναν αυτό που δικαιούνταν και το μοίρασμα της πλατείας γινόταν με άλλα κριτήρια, χωρίς να θέλω να επεκταθώ περισσότερο, καθώς θα αναπτύξω τους ισχυρισμούς μου με στοιχεία και ντοκουμέντα ενώπιον των αρμοδίων Δικαστικών Αρχών.
Γεώργιος Βανδώρος
«Ο Γύρος της Πλατείας»