Γιατί το ούζο αλλάζει χρώμα μόλις του ρίξουμε νερό;

Γιατί το ούζο αλλάζει χρώμα μόλις του ρίξουμε νερό;

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 10:38
Καλό είναι να γνωρίζουμε σε τι οφείλεται η αλλαγή του χρώματός του, όταν προσθέσουμε λίγο νερό.Τα ηδύποτα με γλυκάνισο, όπως το ούζο, οφείλουν τη γεύση τους στους υδρογονάνθρακες, που είναι το βασικό στοιχείο των αιθέριων ελαίων και ονομάζονται τερπένια. Τα τερπένια διαλύονται στο αλκοόλ, αλλά όχι στο νερό. Το αλκοόλ που περιέχεται σ' αυτά τα ποτά, περίπου το 40%, διατηρεί τα τερπένια σε διάλυση, αναμεμειγμένα με τα υπόλοιπα συστατικά. Με άλλα λόγια, το ηδύποτο είναι διαφανές.

Φώκεια 2014: Τίμησαν τον Juan De Fuca... τρέχοντας!

Φώκεια 2014: Τίμησαν τον Juan De Fuca... τρέχοντας!

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 10:35
Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη οργανωτική επιτυχία ο αγώνας δρόμου «Φώκεια 2014». Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη αφού συμμετείχαν περί τα 200 άτομα (περισσότεροι από κάθε άλλη φορά) από όλες τις ηλικίες. Μάλιστα φέτος συμμετείχαν και αθλητές εκτός Κεφαλονιάς όπως Γρεβενά, Κοζάνη, Καβάλα κ.α..

Κατελειός, το ξεχωριστό ψαροχώρι της Κεφαλονιάς | Οι δικές σας φωτογραφίες

Κατελειός, το ξεχωριστό ψαροχώρι της Κεφαλονιάς | Οι δικές σας φωτογραφίες

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 09:57
Εικόνα : Φώτης Μελισσαράτος

Στάχτη 250 στρέμματα σε Βλαχάτα και Λουρδά – Κινδύνεψαν κατοικίες (Ανανεωμένο - εικόνες + video)

Στάχτη 250 στρέμματα σε Βλαχάτα και Λουρδά – Κινδύνεψαν κατοικίες (Ανανεωμένο - εικόνες + video)

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 09:50
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ Στάχτη έγιναν 250 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και καλλιεργειών στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά της 10 χθες το βράδυ στα Βλαχάτα και τον Λουρδά και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες. Η φωτιά που ξεκίνησε στο κάτω μέρος του χωριού «Βρύση του Κοσμά», ωστόσο λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή γρήγορα επεκτάθηκε.

Άσσος - Επίγειος παράδεισος | Οι δικές σας φωτογραφίες

Άσσος - Επίγειος παράδεισος | Οι δικές σας φωτογραφίες

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 09:47
Εικόνα : Noel Bearcroft

Εξασφαλίζοντας καλής ποιότητας σπιτικό κρασί

Εξασφαλίζοντας καλής ποιότητας σπιτικό κρασί

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 07:22
Η παρασκευή σπιτικού κρασιού είναι σε γενικές γραμμές μια απλή διαδικασία, υπάρχουν όμως και μικρά μυστικά που εξασφαλίζουν εύγευστο και καλής ποιότητας κρασί. Οι Κεφαλλονίτικες ποικιλίες σταφυλιών ανήκουν στις λεγόμενες «όψιμες ποικιλίες» οι οποίες κινδυνεύουν από τις βροχές και όχι από την ηλιοφάνεια και την ξηρασία. Ο πρώιμος τρύγος συνδέεται με την πιθανότητα ύπαρξης μειωμένης ποσότητας τρυγικού οξέος στο κρασί, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την γεύση και το άρωμά του. Ωστόσο είναι προτιμότερο συνεκτιμώντας μια σειρά παραγόντων, από την πρόγνωση του καιρού ως τον βαθμό ωρίμανσης, τα σάκχαρα του φλοιού (γράδο – Μπομέ), τα αρώματα και την γεύση του σταφυλιού, να τρυγήσει κανείς πρώιμα και να επέμβει κατά την οινοποιία με διορθωτικές κινήσεις παρά να διακινδυνεύσει την καταστροφή της σοδειάς από τις ασθένειες.

Ο ΑΝΤ1 «στηρίζει» Κεφαλονία! Αφιέρωμα στα προϊόντα, τις ομορφιές αλλά και τους γάμους στο νησί μας! (VIDEO)

Ο ΑΝΤ1 «στηρίζει» Κεφαλονία! Αφιέρωμα στα προϊόντα, τις ομορφιές αλλά και τους γάμους στο νησί μας! (VIDEO)

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 12:21
Στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 βρέθηκε για άλλη μια φορά η Κεφαλονιά. Μετά το αφιέρωμα για τη γιορτή κρασιού, αυτή τη φορά το κανάλι προέβαλε ρεπορτάζ προώθησης του νησιού μας σε τρια διαφορετικά δελτία ειδήσεων. Το πρώτο αφορούσε τα παραδοσιακά Κεφαλονίτικα προϊόντα, το δεύτερο τους γάμους στο νησί μας και το τρίτο, που προβλήθηκε χθες το βράδυ , τις ομορφιές του Φισκάρδο. Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή προβολή από το μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι η οποία είναι βέβαιο ότι βοηθά την εικόνα του νησιού μας.

Σελίδα 7553 από 9159