Σας πιάνουν συχνά κράμπες στο νερό; Υπάρχει λύση...

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012 09:51

Σας πιάνουν συχνά κράμπες στο νερό; Υπάρχει λύση...

Πάνω που αποφασίσατε να επιδείξετε τις κολυμβητικές σας ικανότητες, νιώσατε ένα επίπονο πιάσιμο στο πόδι; Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσετε τις κράμπες που σας παρουσιάζονται στο κολύμπι και όχι μόνο!

Η κράμπα αποτελεί ένα συνηθισμένο περιστατικό κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, που συμβαίνει σε κάποιο μέλος του σώματός μας (συνήθως στα πόδια). Συνήθως διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, αν και σπανιότερα μπορεί να επιμείνει περισσότερο και να επεκταθεί και σε άλλα μέρη του σώματος. Τι πρέπει να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις; Όπως εξηγεί ο Γεράσιμος Καρούσος, MD, MSc, MRCP (UK), Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογίας Αθηναϊκής Mediclinic «Καταρχάς είναι πολύ σημαντικό να μη χάσεις την ψυχραιμία σου και να μην πανικοβληθείς. Τη στιγμή που θα αισθανθείς ότι μουδιάζεις, σταμάτα να κολυμπάς και γύρνα ανάσκελα, προσπαθώντας να επιπλεύσεις. Αφού ηρεμήσεις, τέντωσε το πόδι σου, για να ξεπιαστεί ο μυς. Μόλις αισθανθείς καλύτερα και ικανή/ος να κολυμπήσεις, κατευθύνσου στην ακτή».

Αν αναρωτιέσαι αν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις τα μελλοντικά... κρούσματα, η απάντηση είναι θετική. Φρόντισε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία (κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο), σίδηρο και ασβέστιο. Και μην αφήνεις τον οργανισμό σου να αφυδατωθεί. Προσπάθησε να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες υγρών καθόλη τη διάρκεια της παραμονής σου στην παραλία.

Πηγή:shape.gr




00 inkefalonia general ad 300X250