Σερβία: Συμφωνεί στο άνοιγμα των συνόρων από 1η Ιουνίου ο Vucic για Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 20:11

Σερβία: Συμφωνεί στο άνοιγμα των συνόρων από 1η Ιουνίου ο Vucic για Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Aleksandar Vucic, συμμετείχε την Τρίτη σε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης των εκπροσώπων του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας, κατά την οποία συζήτησαν τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για τη διευκόλυνση της μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών και τουριστικών ταξιδιών μεταξύ των τεσσάρων χωρών.

Ο Πρόεδρος Vučić επεσήμανε ότι, προκειμένου να προωθηθούν οι οικονομικές δραστηριότητες, η Σερβία συμφωνεί να ανοίξει τα σύνορα την 1η Ιουνίου, με την εφαρμογή κατάλληλων επιδημιολογικών μέτρων. Τόνισε ότι η αμοιβαία συμφωνία για χαλάρωση των περιορισμών διέλευσης των συνόρων είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την τόνωση της οικονομίας, ιδίως στον τομέα του τουρισμού.

Οι συνομιλητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και οι τέσσερις χώρες αντιμετωπίζουν επιτυχώς τον ιό COVID-19 και δήλωσαν ότι το άνοιγμα των συνόρων θα επιτρέψει την ταχύτερη ανάκαμψη των εθνικών οικονομιών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων από την 1η Ιουνίου για επαγγελματικά ταξίδια, εποχικούς εργαζόμενους και μέλη των οικογενειών που ζουν σε άλλες χώρες, ενώ το άνοιγμα των συνόρων για τουριστικά ταξίδια έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου.

Επίσης, συμφωνήθηκε η επόμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί στη Βουλγαρία στις αρχές Ιουνίου, όπου, πριν από τη σύνοδο του Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Vučić και του Πρωθυπουργού Borissov, κατά την οποία προγραμματίζονται συνομιλίες για κοινά έργα υποδομής. Αυτή θα είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά από ένα χρόνο που θα συνεχίσει την ορθή πρακτική των τριμηνιαίων συνεδριάσεων των αρχηγών του Ύπατου Συμβουλίου.

ibna.gr και με πληροφορίες απο τον Επίτιμο Πρόξενο τησ Σερβίας στην Κεφαλονιά Βίκτωρα Ρουχωτά 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250