Γ. Χότζογλου: «Θέλουμε να σπάσουμε την “καραντίνα” της φτώχειας που προσπαθεί να μας επιβάλει η Κυβέρνηση – Έρχονται κινητοποιήσεις στον Τουρισμό, Επισιτισμό»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 10:45

Γ. Χότζογλου: «Θέλουμε να σπάσουμε την “καραντίνα” της φτώχειας που προσπαθεί να μας επιβάλει η Κυβέρνηση – Έρχονται κινητοποιήσεις στον Τουρισμό, Επισιτισμό»

Ιnkefalonia 103,9: Συνέντευξη Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού

Δυστυχώς τα πράγματα, όσον αφορά τον τουρισμό και όπως αποτυπώνονται καθημερινά από τους ανθρώπους του κλάδου δεν είναι καλά.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Γιώργος Χατζόγλου, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

Ο κ Χατζόγλου, εμφανίστηκε απαισιόδοξος όσον αφορά την τουριστική κίνηση της σεζόν, τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως με αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μόλις το 50% των Ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων στον Επισιτισμό θα καταφέρουν να ανοίξουν.

Δήλωσε σε όλους τους τόνους πως πρέπει να στηριχτούν οι εργαζόμενοι που πλήττονται βάναυσα από αυτή την κατάσταση, ενώ παρά τις όποιες προτάσεις έχουν γίνει προς την Κυβέρνηση για στήριξη των εργαζομένων σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στα αιτήματα. Μάλιστα, όπως τόνισε από την στιγμή που η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στα αιτήματα με τον διάλογο, τις επόμενες ημέρες είναι έτοιμοι να προβούν στις πρώτες κινητοποιήσεις, για να διεκδικήσουν κάποια από τα δικαιώματα που φαίνεται πως πλήττονται το καλοκαίρι του Κορονοϊού.

«Έχουμε ζητήσει για την παράταση του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, αν πετύχουν την επαναπρόσληψη. Έχουμε πει ότι πρέπει να συνεχιστεί το επίδομα ανεργίας μέχρι τον Απρίλιο του 2021, ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, γι’ αυτούς που δεν θα καταφέρουν να προσληφθούν φέτος. Έχουμε πει ότι πρέπει ο μισθός όσων δουλέψουν φέτος να είναι στα επίπεδα της Εθνικής Κλαδικής Συλλογική Σύμβασης Εργασίας. Να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων, όσων δουλέψουν για να μπουν στο επίδομα ανεργίας. Από τα 100 ένσημα στα 50 ένσημα. Άλλο ένα δίκαιο αίτημα, καθώς όπως καταλαβαίνετε με αυτή την κουτσουρεμένη σεζόν, δύσκολα κάποιος θα καταφέρει να συγκεντρώσει 100 ένσημα για να μπει στο ταμείο ανεργίας. Πρέπει να κηρυχτεί άμεσα η κλαδική σύμβαση εργασίας που έχουμε υπογράψει στο επισιτισμό από 12/12/2019 και αφορά 400.000 εργαζομένους. Πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Εργασίας να την κηρύξει υποχρεωτική. Για όλα αυτά τα ζητήματα δεν έχουν πάρει καμία απάντηση. Είμαστε τρομερά απαισιόδοξοι για τον κλάδο και τους εργαζόμενους του που κράτησαν την χώρα 10 χρόνια όρθια. Δεν θα ξεκινήσει ο κλάδος έτσι όπως θέλει η Κυβέρνηση. Ξεκινάμε με συγκεντρώσεις στην Κρήτη, ακολούθως θα γίνει κινητοποίηση στην Ρόδο και αρχές Ιουνίου όταν θα έχει ξεκινήσει ο επισιτισμός και θα φανούν και τα προβλήματα στην πράξη θα κάνουμε και κινητοποίηση στην Αθήνα. Θέλουμε να σπάσουμε την “καραντίνα” της φτώχειας που προσπαθεί να μας επιβάλει η Κυβέρνηση».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Χότζογλου.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250