Μαρίνα Βεργωτή στον COSMOS 96,5 : Ανοιχτά καταλύματα και μαγαζιά για επέκταση της τουριστικής περιόδου...

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 14:10

Μαρίνα Βεργωτή στον COSMOS 96,5 : Ανοιχτά καταλύματα και μαγαζιά για επέκταση της τουριστικής περιόδου...

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε  η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Δήμου Αργοστολίου σε θέματα τουρισμού Μαρίνα Βεργωτή, η οποία μίλησε για την διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM – TOP RESA στο Παρίσι στην οποία συμμετείχε εκ μέρους της Τουριστικής Επιτροπής.

«Πολύ θετικά τα αποτελέσματα από το Παρίσι. Η Γαλλία είναι από τις σημαντικότερες αγορές της Ελλάδας και η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετική. Για την Κεφαλονιά ήταν η πρώτη χρονιά που είχαμε απευθείας πτήση από το Παρίσι και η κίνηση ήταν ικανοποιητική. Είχαμε επαφές με τουριστικούς πράκτορες, με την αεροπορική εταιρεία Transavia – στους οποίους μετέφερα την επιθυμία μας να στηρίξουμε αυτή τη σύνδεση με προωθητικές ενέργειες και να συνεχιστεί».

«Η επέκταση της τουριστικής σεζόν είναι στόχος της Τουριστικής Επιτροπής. Τους Γάλλους τους ενδιαφέρει ο εναλλακτικός τουρισμός και ενδιαφέρονται για διακοπές τον Σεπτέμβρη. Αυτό προϋποθέτει την συνεργασία όλων. Ανοιχτά καταλύματα, ανοιχτά μαγαζιά…Δεν είναι όμως κάτι που μπορεί να γίνει απ’ την μια χρονιά στην άλλη, θέλει δουλειά και υπομονή».

«Προσπαθούμε με την Γερμανική και την Γαλλική αγορά να ενισχυθούμε. Υπάρχουν και άλλες αγορές αλλά για να καθιερωθούν και να συντηρηθούν χρειάζεται και πολύς χρόνος αλλά και μπάτζετ, το οποίο όμως δεν διαθέτουμε, αλλά και θέληση από την άλλη πλευρά. Η Ρουμανία είναι μια καλή αγορά και υπάρχει και μια έκθεση στην οποία σκεφτόμαστε να συμμετέχουμε».

«Στόχος της Τουριστικής Επιτροπής είναι η επέκταση της σεζόν και όταν τελειώσει η φετινή θα κάνουμε και την σύγκριση με το 2019. Θέλουμε να ενισχύσουμε περισσότερο τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να μπορεί ο επισκέπτης να έρχεται και άλλες εποχές στο νησί. Θα κάνουμε και τον απολογισμό μας, να δούμε που πήγαμε καλά, τι κάναμε λάθος και τι μπορούμε να βελτιώσουμε».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250