Συνεδρίασε η Γνωμοδοτική Επιτροπή Τουρισμού Περιφέρειας Ιονίων Νήσων - Τα θέματα που συζητήθηκαν

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 13:32

Συνεδρίασε η Γνωμοδοτική Επιτροπή Τουρισμού Περιφέρειας Ιονίων Νήσων - Τα θέματα που συζητήθηκαν

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Τουρισμού, που πραγματοποίηθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου, συζητήθηκαν ποικίλα θέματα με κυριότερο στην ημερήσια διάταξη, την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και τις δράσεις που σχεδιάζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού και Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Τουρισμού, κος Αλέξανδρος Αλεξάκης, κατά την εισήγηση του ανέφερε ότι κατά την φετινή τουριστική περίοδο φαίνεται πως αφήνουμε πίσω τις δυσκολίες της πανδημίας, πάντα όμως με γνώμονα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ωστόσο, συνέχισε, είναι μια χρονιά που η έναρξη της σκιάζεται από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά παρολαυτά η ελληνική τουριστική βιομηχανία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και ανταγωνιστικό προϊόν. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σχεδιάζει μια σειρά δράσεων για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι οποίες θα εμπλουτίζονται όσο προχωράμε προς τα μέσα της περιόδου και την κορύφωση της τουριστικής κίνησης.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Επικοινωνία με αεροπορικές εταιρείες Jet2, Wizzair για την εφαρμογή δράσεων προβολής των Ιόνιων Νησιών.
  • Επικοινωνία με Marketing Greece για την υλοποίηση νέων δράσεων προβολής μέσω της πρόσκλησης travel bloggers, food bloggers και ξένων δημοσιογράφων.
  • Αξιολόγηση πρότασης από την ελληνική πρεσβεία στην Αργεντινή για την προώθηση της Περιφέρειας μας στην Λατινική Αμερική.
  • Αξιολόγηση συμμετοχής της ΠΙΝ στην έκθεση  EXPO Gastronomy μέσω ΕΟΤ τον Ιούλιο στο Λονδίνο.
  • Ενεργοποίηση διαδικασιών για την υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής και ψηφιακής αναβάθμισης της ΠΙΝ στον τομέα του τουρισμού.
  • Ολοκλήρωση της μελέτης με τίτλο: "Επανεκκίνηση νέας τουριστικής περιόδου και οδηγός επιβίωσης επιχειρήσεων σε περιόδους κρίσης". Αναμένεται η οριστική παραλαβή του παραδοτέου και παρουσίαση των αποτελεσμάτων στους φορείς της ΠΙΝ.
  • Προπαρασκευαστικό στάδιο ενεργοποίησης των δράσεων που ορίζει ο νέος νόμος του Υπουργείου Τουρισμού για την δημιουργία clusters ( συνεργασία αυτοδιοίκησης με συλλογικούς φορείς του τουρισμού) , δημιουργία DMO και Πρότυπων Τουριστικών Προορισμών.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αναφορικά με το θέμα των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων τα οποία βάσει της  υπ’ αρ. 6632/16.04.2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ισχύουν έως 31.05.2023, το περσινό πρόγραμμα το οποίο σχεδιάστηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μπορεί να ενεργοποιηθεί χωρίς πρόσθετο κόστος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ούτως ώστε να το παρακολουθήσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού λαμβάνοντας την αντίστοιχη πιστοποίηση. Για το θέμα αυτό θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες στο προσεχές διάστημα.

Τέλος, αναφορικά με την συμμετοχή της ΠΙΝ στην έκεθση EXPO Dubai 2020, υπό παρακολούθηση βρίσκεται η διαδικασία ενεργοποίσης απευθείας πτήσεων προς την Κέρκυρα μέσω της αεροπορικής εταιρείας Flydubai. Αναμένεται η έκθεση βιωσιμότητας του εγχειρήματος από την εταιρεία και ευελπιστούμε να ευοδωθεί.

Στην συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής με τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα Τσαγηκαροπούλου,ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτιστιμού και Πρόεδρος της Επιτροπής, κος Αλέξανδρος Αλεξάκης, ο Διευθυντής Προγραμμάτων ΙΝΣΕΤΕ, κος Μιχάλης Κυριακίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κα Κατερίνα Μοθωναίου, η κα Τετράδη Χριστίνα (Αντιπρ. Ξ.Ε.Ε), ο κος Μπάμπης Βούλγαρης (ΣΕΤΕ), ο κος Βασίλειος Κοντός (HATTA), η κα Αδαμαντία Πατέλη ( Τμήμα Τουρισμού - Ιονίο Πανεπιστημίο), ο κος Σπύρος Γαλιατσάτος (ΑΝΑΣΑ), ο κος Αντώνιος Δουβίτσας (ΙΟΝΙΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ), η κα Τατιάνα Παντελιού( Δ/νση Τουρισμού ΠΙΝ).

        

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τουρισμού & Πολιτισμού.

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250