«Εδώ και καιρό έχει πέσει μαύρο στον πλουραλισμό της Δημοτικής Αρχής..» (15/7)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 07:21

«Εδώ και καιρό έχει πέσει μαύρο στον πλουραλισμό της Δημοτικής Αρχής..» (15/7)

Καλοί μου φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα! Άρχισαν τα καθιερωμένα καλοκαιρινά πανηγύρια στο νησί μας και η έμπνευση χτυπάει κόκκινο. Στον Άγιο Λευτέρη το Σάββατο το βράδυ πολιτικές μορφές του τόπου έκαναν αισθητή παρουσία, παρόλο που πολλοί ήταν εκείνοι που απουσίασαν συμμετέχοντας στο «πένθος» για τις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων και σχολικών φυλάκων.

Δεν το λέω υποτιμητικά για τους ανθρώπους που απολύονται, εξάλλου δεν πρόκειται να κρίνω εγώ το πώς διορίστηκαν και τη δουλειά έκαναν. Τεμπέλης δεν είναι κανείς όταν προσφέρει και εκπληρώνει το καθήκον του. Απλώς περισσεύεις όταν παίρνουν άλλοι απόφαση για σένα. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση άλλοι αποφασίζουν για εμάς.. Οπότε, βράστα κι άστα να σαπίσουν...!

Με εκνευρίζει όμως που ακόμη και σε αυτό η Δημοτική Αρχή είναι διασπασμένη. Βρέθηκε Δημοτικός Σύμβουλος να απειλεί με ΕΔΕ και να κάνει ολόκληρη Εισαγγελέα να έρθει για να προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Κι όμως, φτάσαμε να μάθουμε κι αυτό!

Και η ειρωνεία είναι η εξής, την επομένη του συμβάντος, ο Πρόεδρος με το Σάββα συμμετείχαν στην πορεία των εργαζομένων και φώναζαν μαζί τους συνθήματα. Τελικά ούτε και σε αυτό δεν συμφωνούν. Μα πόσο πιο φανερά να δείξουν ότι με το ζόρι αντέχουν ο ένας τον άλλον! Εδώ και καιρό έχει πέσει μαύρο στον πλουραλισμό της Δημοτικής Αρχής.. Γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα «δουλεύει» για κάποιον άλλον, αλλά τυπικά θα ανήκει κάπου αλλού!!

Να επιστρέψω όμως λίγο στα πανηγύρια, μας ταιριάζουν άλλωστε. Στον Άγιο Λευτέρη έμαθα ο Κωνσταντάκης έδωσε ρεσιτάλ επικοινωνίας. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, υπάρχουν μερικοί που έχουν διασωθεί από την γενικότερη εικόνα της επικοινωνιακής κατρακύλας στην Δημοτική Αρχή. Από ότι φαίνεται, ένας από αυτούς είναι ο Άγγελος. Βέβαια, αν απέφευγε και λίγο μερικές κακές παρέες θα ήταν καλύτερα, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος!

Να πεταχτώ όμως και μέχρι το πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας, που δεν διέφυγε της προσοχής μου τις προηγούμενες ημέρες. Ξέρετε πιο ήταν το πιο αστείο στην περιφορά της άγιας εικόνας;; Το κράξιμο που έτρωγε ο Βαγιωνίτης από τους κατοίκους. Άλλος έλεγε για τον κόσμο που ήταν λιγότερος από κάθε χρονιά, άλλος έλεγε για τη μπάντα που τη διέλυσαν, άλλος για το αγκαζέ Σάββα και Αντιδημάρχου Πυλάρου... όχι για να μη νομίζουν μερικοί ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται.

Και τι μου ήρθε τώρα στο μυαλό;; Οι δηλώσεις της Ελπίδας για την εξέδρα φάντασμα στην Αγία Ευφημία. Τους άδειασε ή μου φάνηκε;; Καλά, μην την περνάτε για άσχετη, σιγά μην κάτσει η λαλίστατη και έμπειρη Ελπίδα να ασχοληθεί με μια εξέδρα που είναι στα δικαστήρια και που όλοι πια έχουν καταλάβει ότι κακώς και παρανόμως κάποιοι συγκεκριμένοι την μετέφεραν.

Είδατε πως κολλάει αυτό με τις καλές παρέες που ανέφερα πριν;; Κάποιο επιμένουν να τις κάνουν και κάποιοι άλλοι ξέρουν να τις αποφεύγουν... Μυαλά δύο ταχυτήτων; Δεσμοί που δεν γίνεται να κοπούν; Απλώς λανθασμένες επιλογές;; Ένα είναι σίγουρο, όλα κρίνονται!

Όπως θα κριθεί και ο Περιφερειάρχης κάποια ιερή στιγμή... Όταν φτάνει στο σημείο ο Κουρής να κρεμάει πανό στην Περιφέρεια, τότε κάτι δεν πάει καλά. Ο Κουρής, που σημειωτέον ήταν από τους Γαλάζιους που αρνήθηκαν συνειδητά να πάνε στο Συνέδριο της ΝΔ και που δεν δίστασε να το παραδεχτεί.

Εννοείται βέβαια ότι με ένα πανό δεν σώζεις την κατάσταση. Κι εννοείται πως έχει και μια δόση λαϊκισμού μέσα η όλη κίνηση, αλλά παρ' όλ' αυτά είναι ένα μήνυμα που μάλλον πρέπει να προβληματίσει τον Σπύρου.

Α, μιας και ανέφερα τον Σπύρου, σας είπα για την καινούρια ατάκα που κυκλοφορεί για το όνομά του;; Λοιπόν, ο Περιφερειάρχης στο επάγγελμα είναι γιατρός και μια από τις ειδικότητές του είναι η ρευματολογία. Λένε λοιπόν κάποιοι με υψηλή αίσθηση του χιούμορ ότι την ώρα των επόμενων περιφερειακών εκλογών τον Σπύρου θα τον παρασύρουν τα ρεύματα του Μύρτου στη Κεφαλονιά και κανένα πτυχίο δεν θα είναι αρκετό για να διασωθεί από τον φυσιολογικό πολιτικό του πνιγμό...

Όταν το άκουσα γέλασα, αλλά αν κάτσει κάποιος να το αναλύσει πολιτικά, νομίζω θα βρει πολλά σημεία στα οποία θα συμφωνεί. Τι σου είναι όμως η απλή κριτική του κόσμου;; Λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες! Γι αυτό συνιστώ μεγάλη προσοχή σε αυτούς που κάνουν κακές παρέες, σε αυτούς που αποτελούν τις κακές παρέες και σε εκείνους που απλώς παρασύρονται από τα «ρεύματα».

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!
Το Κουνούπι