«Εύκολη η κατηφόρα, αλλά δύσκολη η ανηφόρα!» (19/2)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 08:20

«Εύκολη η κατηφόρα, αλλά δύσκολη η ανηφόρα!» (19/2)

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους! Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από το ΠΑΣΟΚ σήμερα. Ξέρω, δεν είναι της μόδας, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω την επίσκεψη της κας Γιαννακοπούλου στο πολύπαθο Ληξούρι, ούτε και την παρουσία εκεί μερικών τοπικών στελεχών, που ακόμη δηλώνουν στρατιώτες της παράταξης. Αυτό το τελευταίο μου προκαλεί απορία βέβαια, αλλά από την άλλη, περί ορέξεως.. πασοκικόπιτα! Οπότε θα σταθώ μόνο στο γεγονός ότι τα πρόσωπα που έδωσαν το παρόν σε αυτήν τη συνεδρίαση ήταν, εκτός από ελαχιστότατες εξαιρέσεις, άνω των 45 και ουσιαστικά πήγαν εκεί για να δείξουν ότι έχουν κι αυτοί ένα σπίτι πολιτικό και δεν είναι «βαρκάρηδες»...

Τι να το κάνεις; Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο χαμηλά και το καράβι μπάζει από παντού τόσα νερά, που ταιριάζουν απόλυτα στην θερμοκρασία και την υγρασία της εποχής.. Με αυτά θα ασχολούμαστε;; Ας σοβαρευτούμε λίγο! Καλύτερα να αγχωθούμε με το συμβούλιο της Πέμπτης που περιλαμβάνει προϋπολογισμούς και τεχνικά προγράμματα.

Προχθές πιάσαν οι κεραίες μου μια κουβέντα για την Πύλαρο. Ρώταγε ο ένας συμπολίτης τον άλλον συμπολίτη για να μάθει τι συμβαίνει με το Μύρτο, το αγκυροβόλιο της Αγίας Ευφημίας, τον Ξενώνα της, τις ανεμογεννήτριες κ. λπ κ. λπ. Αμ δεν είναι μόνο αυτά φίλε μου.. Ρώτα και για τις άλλες περιοχές. Σάμη, Πόρος, Παλική, Λειβαθώς... Ρώτα και τις δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου... Ρώτα και τι έγινε με τους ορκωτούς που είχαν επισκεφθεί το Δήμο πριν μέρες.. Ρώτα με τι κότσια πάλευαν οι υπάλληλοι της οικονομικής να κλείσουν τον προϋπολογισμό...

Βέβαια, καταλαβαίνω γιατί ο συμπολίτης στεκόταν τόσο πολύ στα της Πυλάρου. Η αλήθεια είναι ότι για τα παραπάνω που ανέφερα, πολλά είναι τα πολιτικά και οικονομικά ερωτήματα, οπότε συγκεντρωθείτε! Γιατί απαιτείται να δώσουν απαντήσεις μερικοί κύριοι του Δ.Σ. Όπως επίσης απαιτείται να πάρουν θέση και μερικοί άλλοι από την περιοχή, που έχουν δώσει θετικότατα δείγματα γραφής και πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο για όσα γίνονται.

Η συμπαθέστατη Βίκη, πρώην σύμβουλος του Δημάρχου, μπορεί να μην άντεξε και να έφυγε από το Δήμο, αλλά στις εκλογές «έσκισε». Μήπως Βίκυ μου ήρθε η ώρα να δείξεις ότι υπάρχουν και άλλα πρόσωπα εκτός από αυτά που μας επιβάλλουν οι «Ιθύνοντες»; Έχεις και γνώση και ήθος, τι κάθεσαι και περιμένεις ;;

Κάτι παρόμοιο, θα μπορούσα να πω και για τον Κυριάκο το Σταμούλη.. Ανήκει σε μια παράταξη, της οποίας ο επικεφαλής είτε δεν μιλάει καθόλου είτε μιλά επιδερμικά.. Δεν χτυπά κατάμουτρα πάντως και αυτό ανησυχεί πολύ κόσμο, γιατί εδώ που τα λέμε, η Πύλαρος από το καλοκαίρι και μετά ακούγεται πολύ και δυστυχώς όχι για καλό..

Ας είναι, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα ακόμη πρόσωπο της παράταξης του Μάρκου, τον Διονύση Αραβαντινό. Δεν πήγε, λέει, να δει τη Νάντια. Δεν είναι και τόσο παράξενο για μένα, γενικά ο Διονύσης δεν... «πάει» τελευταία! Εννοώ, όσο μπορεί με τη στάση του απαξιώνει τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Ξέρει τι κάνει, εύκολη η κατηφόρα, αλλά δύσκολη η ανηφόρα, όπως είπε και ο ίδιος!

Στην αντίθετη τροχιά όμως κινείται ένας άλλος Ληξουριώτης Δημοτικός Σύμβουλος, ο επαναστατικός Βασίλης Ρουχωτάς . Περίεργη «φιλοκυβερνητική» στάση κρατά τελευταία και με έχει ανησυχήσει.. Τρέχει τίποτα που έχει διαφύγει των κεραιών μου ή βλέπει κάτι που εγώ δεν βλέπω;; Μπορεί! Πάντως σίγουρα δεν βλέπει όσα ο Νέστορας, που συνεχίζει να κρατά χαρακτήρα. Νέστορα, έχω την αίσθηση ότι μάλλον πρέπει να κάτσεις λίγο πιο κοντά στον Φιοραβάντε, σαν να ταιριάζεις περισσότερο δίπλα στον «μπουρλοτιέρη» Σαμικό Σύμβουλο. Τι είναι;; Δυο καρεκλίτσες απόσταση.. για σκέψου το!

Τέρμα με το Ληξούρι και την Πύλαρο για σήμερα, περισσότερα μέσα στη βδομάδα...
Έχω σημαντικές επισκέψεις να κάνω μέχρι τότε! Και η κυριότερη από αυτές είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τσιμπηματάκια Φίλοι μου!
Το κουνούπι