Οdysseus Zoo- Land: Μια περιήγηση στο πιο ιδιαίτερο θεματικό πάρκο της Ελλάδας


Οdysseus Zoo- Land: Μια περιήγηση στο πιο ιδιαίτερο θεματικό πάρκο της Ελλάδας

Το μοναδικό θεματικό πάρκο στον Κόσμο για το ταξίδι του Οδυσσέα, βρίσκεται στην Κεφαλονιά.

Τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το όραμα του Δημήτρη Σπαθή, να σμίξει την αγάπη του για το περιβάλλον, τα ζώα και τη μυθολογία. Το αποτέλεσμα της αγάπης αυτής είναι το Odysseus Zoo-Land. Ένα θεματικό πάρκο με ζώα, αφιερωμένο στο Ταξίδι του Οδυσσέα μέχρι να φτάσει στην Ιθάκη.

Ανάμεσα στο Σπήλαιο της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης, το Οdysseus Zoo-Land είναι σίγουρα ένας ακόμα λόγος να επισκεφθεί κάποιος την Κεφαλονιά και τη Σάμη. Με 30 είδη ζώων, με καλοφτιαγμένα εκθέματα και την απόλυτη ηρεμία της Κεφαλονίτικης φύσης, ο δημιουργός του πάρκου μας καλεί να αφεθούμε και να περιηγηθούμε στις περιπέτειες του Οδυσσέα, γνωρίζοντας τα ζώα που συνδέθηκαν μ’ αυτές τις ιστορίες. Αυτή τη φορά, όμως, όχι ξεφυλλίζοντας χάρτινες σελίδες, ούτε κοιτάζοντας μια οθόνη αλλά αφουγκραζόμενοι το ίδιο το περιβάλλον και την πανίδα του. Έξαλλου, εφαλτήριο για τη δημιουργία του πάρκου στάθηκε η αγάπη για τα ζώα και η πηγαία ανάγκη για την φροντίδα τους.

Σε μία εποχή λοιπόν, που απομονωνόμαστε όλο και περισσότερο και μαθαίνουμε την ιστορία και την μυθολογία μέσα από τζάμια και δέσμες φωτός, το Zoo – Land μας δίνει την δυνατότητα να μυρίσουμε, να δούμε, να αγγίξουμε. Να αισθανθούμε.

Το πάρκο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Ομοιώματα του Οδυσσέα, της Πηνελόπης, του Εύμαιου, των Σειρήνων, της Σκύλας και της Χάρυβδης αλλά και πολλών άλλων, κοσμούν τα 30 στρέμματα που καλύπτει το zoo-land.

Περπατώντας στο πάρκο παρατηρεί κανείς ότι οι στάσεις στο ταξίδι του Οδυσσέα δεν τοποθετούνται με χρονολογική σειρά αλλά με βάση τις περιβαλλοντικές ανάγκες των ζώων. Οι συνθήκες διαβίωσης τους αλλά και οι φροντίδα που δέχονται από τους υπεύθυνους του πάρκου, ευνοούν επίσης και την αναπαραγωγή τους.

Στις εγκαταστάσεις υπάρχει καντίνα, αλλά και χώρος στάσης με τραπέζια ανάμεσα στα δέντρα. Σύμφωνα με τον δημιουργό, ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει τη βόλτα του στο πάρκο με μια είδους εκδρομή είτε πίνοντας κάποιο ρόφημα είτε χαλαρώνοντας και διαβάζοντας σε κάποιο από τα σκιερά σημεία του πάρκου.

Το πάρκο εν τέλει μέσω του ταξιδιού του Οδυσσέα, φιλοδοξεί να ωθήσει τον επισκέπτη να κάνει και το δικό του εσωτερικό ταξίδι, συναισθανόμενος το περιβάλλον και τα έμβια όντα του.

Bρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πάρκο στο Facebook και στο Instagram.

Κείμενο - Φωτογραφίες Μπάμπης Παπαναστασάτος 

odysseas zoo land sami00021

odysseas zoo land sami00022

odysseas zoo land sami00001

odysseas zoo land sami00002

odysseas zoo land sami00003

odysseas zoo land sami00004

odysseas zoo land sami00005

odysseas zoo land sami00006

odysseas zoo land sami00007

odysseas zoo land sami00008

odysseas zoo land sami00009

odysseas zoo land sami00010

odysseas zoo land sami00011

odysseas zoo land sami00012

odysseas zoo land sami00013

odysseas zoo land sami00014

odysseas zoo land sami00015

odysseas zoo land sami00016

odysseas zoo land sami00017

odysseas zoo land sami00018

odysseas zoo land sami00019

odysseas zoo land sami00020