Η Τράπεζα Πειραιώς κοντά στους νέους με το πρόγραμμα PROJECT FUTURE


Στο κέντρο ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κατά την έναρξη της εκπαίδευσης των επιτυχόντων στο πρόγραμμα

Στο κέντρο ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κατά την έναρξη της εκπαίδευσης των επιτυχόντων στο πρόγραμμα

Οι εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις στους τομείς Customer Experience, Digital Marketing και Java βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του Project Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς.

Με αιτήσεις συμμετοχής από περισσότερους από 4.000 νέους πτυχιούχους, ο πρώτος κύκλος του προγράμματος υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία, επιβεβαιώνοντας ότι η πρωτοβουλία της Τράπεζας να συνδέσει την εξειδικευμένη εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Τους επιτυχόντες, μεταξύ των 4.000 νέων πτυχιούχων που υπέβαλαν αίτηση, καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα προσφέρει στους νέους αντίστοιχες ευκαιρίες με το εξωτερικό για να προοδεύσουν», και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις να εργαστεί κανείς και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα.  Οφείλουμε στον εαυτό μας να επιτύχουμε στην χώρα μας».

Ο κ. Μεγάλου συμβούλευσε τους νέους να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις της ζωής και αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίνει το Project Future στους συμμετέχοντες να ενταχθούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Μέσω του Project Future, η Τράπεζα Πειραιώς συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, δίνοντας στους νέους εφόδια για να είναι πιο ανταγωνιστικοί ώστε να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας που τους ταιριάζει. Παράλληλα, το πρόγραμμα δημιουργεί ευκαιρίες ώστε οι νέοι πτυχιούχοι να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο.

Σε μια σύγχρονη οικονομία είναι καίριο ζήτημα η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Ένα βασικό εμπόδιο που συναντούν οι νέοι κατά την αναζητήση εργασίας είναι ακριβώς αυτό, η έλλειψη εξειδικευμένων γνώσεων και είναι ενδεικτικό ότι τα τρία γνωστικά πεδία στα οποία γίνονται οι εκπαιδεύσεις στο Project Future επελέγησαν ακριβώς λόγω της ζήτησης που έχουν.

Το Project Future είναι δομημένο με τέτοιον τρόπο ώστε και ο τρόπος αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων που θα παρακολουθήσουν την εκπαίδευση να είναι μια χρήσιμη εμπειρία για τους νέους που συμμετείχαν και θα συμμετάσχουν στο μέλλον στο πρόγραμμα.

Τόσο τα ψυχομετρικά τεστ με την μέθοδο των game based assesments είναι η πλέον σύγχρονη διαδικασία εκτίμησης της προσωπικότητας, όσο και οι συνεντεύξεις έχουν το πλεονέκτημα ότι φέρνουν κοντά τους νέους με έμπειρα στελέχη της αγοράς.

Αυτή είναι η πρώτη επαφή των νέων με την πραγματική αγορά εργασίας ενώ οι επιτυχόντες για ένα τριήμερο συμμετέχουν σε εκπαίδευση σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης και στη συνέχεια ακολουθούν οι εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε έναν από τους τρεις τομείς.

Οι νέοι θα έρθουν μετά την εκπαίδευση, σε επαφή με επιχειρήσεις και εάν επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν, όπως προβλέπει το πρόγραμμα, για τουλάχιστον έξι μήνες, αμειβόμενοι με μισθό 750 ευρώ το μήνα.

Το πρόγραμμα εγγυάται ότι η σύμβαση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών, με την εμπειρία του ReGeneration Academy που είναι βασικός συνεργάτης της Τράπεζας στο πρόγραμμα, να δείχνει ότι ως και το 85% των εργαζομένων, παραμένουν και στη συνέχεια στη θέση εργασίας.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος εισήλθε στο στάδιο των εκπαιδεύσεων στους τρεις τομείς αιχμής Customer Experience, Digital Marketing και Java, ενώ ο επόμενος κύκλος θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019, με την Τράπεζα Πειραιώς να έχει δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση.

Το Project Future υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με το ReGeneratiοn Academy. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη.

project future logo