Έτοιμη η νέα ενεργειακή Κορμο-κατοικία στον Καραβάδο (εικόνες)


Έτοιμη η νέα ενεργειακή Κορμο-κατοικία στον Καραβάδο (εικόνες)

Ολοκληρώθηκε η τετάρτη κατά σειρά - ενεργειακή κατοικία στην Κεφαλονιά τον τελευταίο χρόνο.


Σε χρόνο ρεκόρ και με άριστο αποτέλεσμα  ολοκληρώθηκε  η  ενεργειακή κατοικία  (  www.driftwoodvillas.com ) που κατασκεύασε η εταιρεία ELK efficient houses  στον Kαραβάδo( Άγιο Θωμά) Κεφαλονιάς.

Η κατασκευή είναι μια πανέμορφη κορμοκατοικία με εξαιρετική μόνωση και φιλικά για την ανθρώπινη υγεία υλικά κατασκευής.

 Ιδιοκτήτες της Driftwood Eco Villa είναι η εταιρεία Δ.Κουτροκόης – Μ.Ταραζή Ο.Ε. με αντικείμενο την κατασκευή και ενοικίαση πολυτελών οικολογικών κατοικιών, οι οποίοι σε αποκλειστικές δηλώσεις στο Inkefalonia μας είπαν:

 «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο με την συνεργασία των ανθρώπων της ELK Efficient Houses όσο και με το ίδιο το σπίτι. Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην παράδοση του σπιτιού και η ποιότητα της τελικής κατασκευής ήταν αυτή πραγματικά που περιμέναμε.

Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν το πόσο ξεχωριστή αίσθηση έχει η διαμονή στο ξύλινο σπίτι. Η σωστή θερμοκρασία, η έλλειψη υγρασίας, η ηχομόνωση και η μοναδική μυρωδιά του ξύλου σε κάνουν να μην θέλεις να βγεις από το σπίτι!»

Ο πολιτικός μηχανικός κ. Σταύρος Τραυλός, διευθυντής της εταιρείας Petersons, η οποία είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ELK  στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη δήλωσε σχετικά με την παραπάνω κατασκευή:

«Eίμαστε πολύ χαρούμενοι αφού ολοκληρώθηκε άλλη μία - η τετάρτη κατά σειρά - ενεργειακή κατοικία στην Κεφαλονιά μέσα στον τελευταίο χρόνο. Η επιλογή μας να συνεργαστούμε με την ELK όχι μόνο δικαιώθηκε, αλλά δημιουργεί μια νέα τάση στο νόμο μας, μια τάση προς την υιοθέτηση νέων Τεχνολογιών στην κατασκευή, φιλικά στην ανθρώπινη υγεία υλικά, ταχύτητα στη δόμηση, εξασφάλιση μέγιστης εξοικονόμηση ενέργειας στο κτίριο και την άριστη ποιότητα τελικού αποτελέσματος. Θεωρώ ότι στο μέλλον Ο τρόπος κατασκευής των κτιρίων θα είναι αυτός, ένας τρόπος που εξασφαλίζει το καλύτερο οικονομικό, ενεργειακό, αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Όπως σήμερα ένα υβριδικό αυτοκίνητο θεωρείται η αιχμή της τεχνολογίας στην κατασκευή οχημάτων, αντίστοιχα σε λίγα χρόνια κτήρια χωρίς εξοικονόμηση ενέργειας θα θεωρούνται παλιάς τεχνολογίας και η αξία  τους θα πολύ μικτότερη από τα ανάλογα  ενεργειακά. Το σημαντικό γεγονός που άλλαξε την φιλοσοφία των κατοίκων του νησιού μας ως προς την προκατασκευή ήταν ο πρόσφατος σεισμός του 2014. Σήμερα η  αδήριτη ανάγκη αντισεισμικών κατασκευών με λογικό κόστος, άριστη ποιότητα κατασκευής και εξοικονόμηση ενέργειας εξωθεί τους καταναλωτές σε νέες τεχνολογίες και σοβαρές εταιρείες. »

2017 05 15 17.06.042017 05 15 17.06.042017 05 15 17.06.042017 05 15 17.06.042017 05 15 17.06.042017 05 15 17.06.042017 05 15 17.06.04


Ετικέτες: