Kefalonia Hidden Gems : Ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν;


Kefalonia Hidden Gems : Ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν;

Η εταιρεία αποκλειστικής διαχείρισης καταλυμάτων Kefalonia Hidden Gems του Γεράσιμου Τσιμάρα γράφει τέσσερα σημαντικά θέματα που αφορούν τον τουρισμό της Κεφαλονιάς, τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταλυμάτων γενικότερα.

  • Καλοκαίρι 2023
  • Αύξηση καινούριων καταλυμάτων
  • Επέκταση τουριστικής σεζόν
  • Καλοκαίρι 2024

Έχοντας εξυπηρετήσει 1240 κρατήσεις το 2023 με 100% ευχαριστημένους επισκέπτες και ιδιοκτήτες καταλυμάτων, καθώς και βράβευση σούπερ οικοδεσπότη από την Airbnb σε 61 καταλύματα, αναφέρει τα παρακάτω σχετικά με το μέλλον του τουρισμού στην Κεφαλονιά.

Καλοκαίρι 2023:

Το καλοκαίρι του 2023 παρατηρήθηκε αύξηση των τιμών στις διανυκτερεύσεις σε καινούρια καταλύματα, που φτιάχτηκαν συγκεκριμένα για τουριστική χρήση ( με σωστή διακόσμηση κλπ). Αυτό αφορά ξενοδοχεία, βίλες και διαμερίσματα. Με αποτέλεσμα, καταλύματα το οποία δεν είναι καινούρια, να δυσκολευτούν να πετύχουν τον τζίρο που έκαναν τις προηγούμενες χρονιές.

Αυτό δείχνει ότι οι επισκέπτες προτίμησαν να πληρώσουν περισσότερο για ένα κατάλυμα που τους άρεσε αλλά μπορεί να ήταν μικρότερο από ένα άλλο ίδιας κατηγορίας σε αρκετά χαμηλότερη τιμή.

Είναι πολύ θετικό γιατί δείχνει αύξηση της ποιότητας των επισκεπτών στη Κεφαλονιά, δηλαδή επισκέπτες με καλή αγοραστική δύναμη.

Αύξηση καινούριων καταλυμάτων:

Η συνεχώς αυξανόμενη ανάπτυξη καταλυμάτων για τουριστική χρήση, όπως βίλες για παράδειγμα, είναι κάτι πολύ θετικό για την Κεφαλονιά.

Το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στα καινούρια καταλύματα είναι, αν μειωθεί η αγοραστική δύναμη των επισκεπτών λόγω της ανοδικής πληθωριστικής οικονομίας παγκοσμίως η από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα.

Και οι επισκέπτες στην Κεφαλονιά είναι είτε λιγότεροι αλλά είτε περισσότεροι από το 2023 σαν σύνολο, τότε λόγω της συνεχώς αυξανόμενης προσφοράς καταλυμάτων, δηλαδή κάθε χρόνο και περισσότερα διαθέσιμα καταλύματα τότε η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση θα μειωθεί δραματικά.

Αυτό θα αποτελέσει μεγάλο οικονομικό και ψυχολογικό φόρτο στους καινούριες ιδιοκτήτες οι οποίοι προσδοκούσαν σε τζίρο τον οποίο δεν κατάφεραν να επιτύχουν.

Επέκταση του τουριστικής σεζόν:

Σχετικά με την επέκταση της σεζόν στην Κεφαλονιά μέχρι τον Νοέμβριο. Ας είμαστε ρεαλιστικοί σχετικά με αυτό!

Κανένας επαγγελματίας, η ιδιοκτήτης ξενοδοχείου δεν θα επιλέξει να κρατήσει ανοιχτή την επιχείρησή του με μη βιώσιμο κέρδος μέχρι τον Νοέμβριο.

Το γιατί είναι πολύ απλό!

Οι επισκέπτες που έρχονται στην Κεφαλονιά τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Οκτώβριο, είναι επισκέπτες που έρχονται στοχευμένα για να βρουν την οικονομικότερη διαμονή παίρνοντας το ρίσκο του να τους τύχει κακός καιρός.

θα ψωνίσουν από σούπερ μάρκετ και θα μαγειρεύουν, θα μετακινούνται κυρίως με τα πόδια ή με όχημα από μία ή μέχρι λίγες ημέρες σε σχέση με την διάρκεια της διαμονής τους.

Είναι δηλαδή επισκέπτες με Πολύ χαμηλή αγοραστική δύναμη.

Σκεφτείτε τη τιμή καταλύματος ψάχνει ένας επισκέπτης και τι σκοπεύει να ξοδέψει στην Κεφαλονιά όταν το εισιτήριο του στο αεροπλάνο είναι 50 ευρώ ανά επισκέπτη με επιστροφή.

Αυτό που γίνεται από τις αεροπορικές τους μήνες αυτούς είναι είτε να ακυρώνουν πτήσεις είτε να αλλάζουν την πτήση του επισκέπτη για μερικές ημέρες αργότερα, με σκοπό να έχουν την επιθυμητή πληρότητα στο αεροσκάφος.

Άρα το ‘’πρόβλημα’’ για την επέκταση της τουριστικής σεζόν προέρχεται περισσότερο από τον συνδυασμό χαμηλής αγοραστικής δύναμης και χαμηλής ζήτησης.

Καλοκαίρι 2024:

Η αναμενόμενη αύξηση ζήτησης την περίοδο του Ιανουάριου, για κρατήσεις της τουριστικής σεζόν 2024 είναι 20% περισσότερο σε σχέση με την ζήτηση τον περσινό Ιανουάριο (2023).

Πρωταγωνιστούν οι κρατήσεις σε βίλες οι οποίες έχουν ξεπουλήσει για Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο από τώρα και με αυστηρή πολιτική ακύρωσης. Σε αυξημένη τιμή κατά 14% σε σύγκριση με την μέση τιμή του 2023 για την ίδια περίοδο.

Στην εταιρεία Kefalonia Hiiden Gems του Γεράσιμου Τσιμάρα, στοχεύουμε στον μέγιστο δυνατό τζίρο με ιδιόκτητο αλγόριθμο δυναμικής τιμολόγησης και ευελιξίας διαθεσιμότητας με σκοπό την μέγιστη δυνατή πληρότητα για τα καταλύματα σας.

Μην αφήνετε κενά τα καταλύματα σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας για την διαχείριση του καταλύματος σας.

Τηλέφωνο (Viber και Whatsaap): 697 1677 043

Το προφίλ μας, με βράβευση σούπερ οικοδεσπότη, με όλα τα καταλύματα στην Airbnb: https://www.airbnb.com/users/show/371891440

Βρείτε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100080224970331

Βρείτε μας στο Instagram: https://www.instagram.com/kefalonia_hidden_gems/

Με εκτίμηση,

Γεράσιμος Τσιμάρας