Η mobile εφαρμογή που συνδέει τα σκάφη με τις μαρίνες, ξεκινά από την Πάτρα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 18:23

Η mobile εφαρμογή που συνδέει τα σκάφη με τις μαρίνες, ξεκινά από την Πάτρα

Η start up εταιρία, SaMMY, βρήκε τον τρόπο για να ενισχύσει τον θαλάσσιο τουρισμό.

 

Η κατάκτηση της ακμάζουσας αγοράς του θαλάσσιου τουρισμού σκαφών, είναι ο στόχος της ομάδας του SaMMY, με αφετηρία την Πάτρα.

Η εν λόγω mobile εφαρμογή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Huffington Post, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο εργαλείο επικοινωνίας και πληροφόρησης για τους κυβερνήτες, τα πληρώματα των τουριστικών σκαφών και τους διαχειριστές των μαρίνων, στοχεύοντας στις αγορές της Ελλάδας και των χωρών της Μεσογείου.

Σημαντικό πρόβλημα για τους κυβερνήτες των σκαφών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η απουσία μηχανισμών κράτησης θέσεων στις μαρίνες, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι δυνατός ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού με σκάφος με εξασφαλισμένη τη θέση που θα σταθμεύει καθ' όλη τη διάρκεια της τουριστικής του διαδρομής.

Πολύ συχνά, όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του SaMMY, τα σκάφη αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την μαρίνα που έχουν επιλέξει για να ελλιμενιστούν ή ακόμα και να προκαλέσουν ατυχήματα, επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στις μαρίνες ή δεν προσφέρονται οι επιθυμητές υπηρεσίες/τιμές ελλιμενισμού.


Το SaMMY εκσυγχρονίζει τον τρόπο λειτουργίας των μαρίνων με τη λειτουργία ενός πλέγματος αισθητήρων για την παρακολούθηση των θέσεων ελλιμενισμού των σκαφών, του ύψους της επιφάνειας της θάλασσας, των συνθηκών του νερού στις μαρίνες και των μετεωρολογικών συνθηκών.

Ταυτόχρονα, παρέχουν στους κυβερνήτες των σκαφών ένα online μηχανισμό επικοινωνίας και κράτησης θέσεων στις μαρίνες που βελτιώνει τον τρόπο λειτουργίας τους και εξασφαλίζει την άνεση των ταξιδιωτών με τουριστικά σκάφη.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του σκάφους στις μαρίνες παρέχονται πληροφορίες για τα κοντινά σημεία ενδιαφέροντος καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που ενδιαφέρουν τους ταξιδιώτες και τα πληρώματα των σκαφών.

Η εν λόγω ελληνική startup έχει διακριθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού είναι μία από τις 27 startups που πέρασαν το 2ο στάδιο αξιολόγησης και επιλέχθηκαν να χρηματοδοτηθούν από το Fiware Accelerator FrontierCities της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανάμεσα σε 594 προτάσεις που αρχικά υποβλήθηκαν από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

patrasevents.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ