Σε απέραντο ηλεκτρονικό νεκροταφείο θα μετατραπεί το Facebook

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 15:07

Σε απέραντο ηλεκτρονικό νεκροταφείο θα μετατραπεί το Facebook

Μέχρι το 2098 τα προφίλ των νεκρών θα είναι περισσότερα από των ζωντανών

To Facebook θα μετατραπεί σ΄ένα απέραντο "ηλεκτρονικό νεκροταφείο" μέχρι το τέλος του αιώνα, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, θα υπάρχουν περισσότερα προφίλ νεκρών ανθρώπων από ότι εν ζωή.

Όπως επισημαίνει ο Χάχεμ Σαντίκι, διδάκτωρ στον τομέα της στατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, η άρνηση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου να διαγράφει αυτόματα τα προφίλ των χρηστών που πεθαίνουν, θα γεμίσει με «ηλεκτρονικά πτώματα» το δίκτυο μέχρι το 2098.

Για να φθάσει σε αυτό συμπέρασμα, ο καθηγητής Σαντίκι υπολόγισε τα ποσοστά θνησιμότητας καθώς και τις ηλικίες των εγγεγραμμένων χρηστών και έλαβε υπόψη του ότι η ανάπτυξη του κοινωνικού δικτύου θα αρχίσει να φθίνει σύντομα.

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία, το Facebook έχει περισσότερους ενήλικες από ότι ανηλίκους. Στις ΗΠΑ έχει εγγραφεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού ενώ και στη Βρετανία, ο ο αριθμός των ενήλικων χρηστών ξεπερνά το 50%.Τα συμπεράσματα της έρευνάς του θα επιβεβαιωθούν με την προϋπόθεση βέβαια ότι το Facebook θα διατηρήσει την υφιστάμενη πολιτική του σχετικά με τους νεκρούς χρήστες . Μέχρι στιγμής, πάντως, το Facebook δεν διαγράφει αυτόματα τους λογαριασμούς των νεκρών χρηστών, αλλά μετατρέπει τον λογαριασμό σε «εις μνήμην».

Ο μόνος τρόπος για να διαγραφεί ο λογαριασμός ενός νεκρού χρήστη είναι αν κάποιος γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής του και συνδεθεί ώστε να τον κλείσει ή αν κάποιο συγγενικό πρόσωπό του υποβάλλει σχετική αίτηση προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εταιρεία.

Από την πλευρά του, πάντως, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας.

Πηγή: protothema.gr 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ