Αλλάζει (προς το καλύτερο) ο τρόπος που θα 'πιάνεις' ΟΤΕ TV

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 13:00

Αλλάζει (προς το καλύτερο) ο τρόπος που θα 'πιάνεις' ΟΤΕ TV

Τη νέα υβριδική τηλεοπτική πλατφόρμα φέρνει πρώτος στην Ελλάδα ο OTE TV, προσφέροντας στους συνδρομητές του συνδυαστικά τα οφέλη από την δορυφορική και την IPTV υπηρεσία, όπως η διαδραστικότητα, η προσωποποιημένη τηλεθέαση και το υψηλής ευκρίνειας περιεχόμενο. Την πληροφορία αυτή μετέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβλουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στην παρουσίαση του νέου καναλιού που ξεκινάει να προβάλει το πρόγραμμα του την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

 Όπως αναφέρθηκε ο OTE είναι από τους πρώτους παρόχους παγκοσμίως που αναλαμβάνει να αναβαθμίσει όλους τους συνδρομητές του στο νέο προηγμένο τηλεοπτικό περιβάλλον, απομακρυσμένα. Με την hybrid πλατφόρμα, οι συνδρομητές του OTE TV, μέσω δορυφόρου και μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης, θα λαμβάνουν: την υπηρεσία OTE Cinema on Demand για την ενοικίαση ταινιών σε πρώτη προβολή από όλα τα μεγάλα στούντιο και την υπηρεσία OTE REPLAY TV ώστε να γυρίζουν τον χρόνο πίσω έως 48 ώρες και να παρακολουθούν επιλεγμένα προγράμματα ετεροχρονισμένα. Η υπηρεσία OTE REPLAY TV είναι διαθέσιμη για 29 κανάλια, μεταξύ των οποίων όλα τα OTE SPORT, κανάλια με ταινίες και σειρές (Village Cinema HD, Sundance Channel HD, FOX), παιδικά (Disney Junior κ.ά), ντοκιμαντέρ (OTE HISTORY, Travel Channel HD κ.ά) και άλλα. Τέλος θα μπορούν να κάνουν εγγραφές προγραμμάτων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο οποίος θα συνδέεται στον αποκωδικοποιητή τους.

 

Για την πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες, οι συνδρομητές της δορυφορικής υπηρεσίας του ΟΤΕ TV θα συνδέουν τον αποκωδικοποιητή τους με το ρούτερ της ADSL/VDSL σύνδεσής τους είτε η σύνδεση ανήκει στον ΟΤΕ είτε σε τρίτη εταιρεία με την προϋπόθεση η ταχύτητα να ξεπερνάει τα 2Mbps.

Η διάθεση του νέου υβριδικού αποκωδικοποιητή για τους συνδρομητές μέσω δορυφόρου αρχίζει την 1 Φεβρουαρίου. Η μετάβαση των υφιστάμενων συνδρομητών της δορυφορικής υπηρεσίας, που θα πραγματοποιηθεί απομακρυσμένα μέσω ειδικού λογισμικού το οποίο θα σταλεί από τον δορυφόρο, θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα λίγων μηνών.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα διατίθεται η υπηρεσία multi room η οποία δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να παρακολουθούν διαφορετικά κανάλια στις τηλεοράσεις του σπιτιού τους.

 

ΟΤΕ HISTORY

Πρεμιέρα μέσω της πλατφόρμας του ΟΤΕ TV κάνει το ΟΤΕ HISTORY, το πρώτο και μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση. «Το OTE HISTORY αποτελεί ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, έναν οργανισμό στενά δεμένο με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, με ξεχωριστό πολιτιστικό ρόλο και ευθύνη. Με ντοκιμαντέρ και εκπομπές υψηλής ποιότητας και αισθητικών προδιαγραφών για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις του τόπου μας, το κανάλι αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν νέο τόπο ψυχαγωγίας και μόρφωσης για τους τηλεθεατές. Το OTE HISTORY δημιουργήθηκε με πολλή προσπάθεια, όραμα και σεβασμό απέναντι στο περιεχόμενο και το κοινό του. Είναι η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την παρουσίαση του καναλιού.

«Στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο διάστημα το κανάλι να συνεχίσει να εμπλουτίζεται, και με περισσότερες δικές μας παραγωγές, ώστε να χωρέσει όλη τη σπουδαία ιστορία της χώρας μας», προσέθεσε ο Πρόεδρος του ΟΤΕ.

Με σημείο αναφοράς την Ελλάδα, το OTE HISTORY καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών: ιστορία και μυθολογία από την αρχαιότητα έως σήμερα, τέχνες και πολιτισμός, επιστήμη και σημαντικά ανθρώπινα επιτεύγματα, οι τόποι της Ελλάδας και οι παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, οι μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα.

Με 24ώρο πρόγραμμα το κανάλι περιλαμβάνει: Ξένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα από διεθνή δίκτυα και κανάλια, όπως το BBC, το National Geographic, το Discovery Channel κ.ά. Ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής από πολιτιστικά ιδρύματα και άλλους φορείς, ανεξάρτητους παραγωγούς, Έλληνες δημιουργούς κ.ά. καθώς και εκπομπές παραγωγής του ΟΤΕ TV.

Η πρώτη πρωτότυπη εκπομπή του OTE HISTORY, είναι το «Η Ελλάδα από το Α ως το Ω», που εγκαινιάζει το πρόγραμμα του καναλιού (22 Ιανουαρίου, 21.00). Αποτελεί μία σειρά πολιτιστικών ντοκιμαντέρ που ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα μάτια σημαντικών Ελλήνων οι οποίοι συνδέονται με τους συγκεκριμένους τόπους και μας ξεναγούν σε αυτούς επιχειρώντας ένα ιστορικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό ταξίδι. Πρώτος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι προορισμοί, όπως η Φλώρινα, ο Βόλος, η Τήνος, το Πήλιο, η Κρήτη, ο Πειραιάς, τα Ιωάννινα και η Αθήνα.

Οι παραγωγές του OTE TV για το OTE HISTORY θα ενισχυθούν μελλοντικά και με άλλες εκπομπές με θέματα από την πλούσια ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις του σήμερα.

Το πρόγραμμα του OTE HISTORY θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται με νέο και ενδιαφέρον περιεχόμενο σε συνεργασία και με τρίτους φορείς.

 

 Συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα

Στο περιθώριο της παρουσιάσης ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ έδωσε στοιχεία για την αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε πλέον η pay tv έφθασε τους 1.000.000 συνδρομητές στην Ελλάδα, δηλαδή περίπου 1 στα 4 νοικοκυριά είναι κάτοχος συνδρομητικής τηλεόρασης. Ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε και στις επιδόσεις του OΤΕ ΤV, o οποίος έχει φθάσει αισίως πάνω από 446 χιλ. συνδρομητές, όταν το λανσάρισμά του είχε ξεκινήσει με 50 χιλ. συνδρομητές. "Η αύξηση τα τελευταία τρία χρόνια αντιστοιχεί σε 100 χιλ. συνδρομητές τον χρόνο, τάση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια αλλά όχι με αυτούς τους ρυθμούς, δεδομένου ότι ήδη η αγορά έχει ωριμάσει αρκετά", ανέφερε ο κ. Τσαμάζ, προσθέτοντας ότι θα φανεί πιθανότατα την επόμενη χρονιά πόσο ψηλά θα φθάσουν οι αριθμοί.