Μια έκθεση ζωγραφικής συμπολιτών μας σε μια γειτονιά των προσεισμικών Σπαρτιών (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 12:12

Μια έκθεση ζωγραφικής συμπολιτών μας σε μια γειτονιά των προσεισμικών Σπαρτιών (εικόνες)

Μια έκθεση ζωγραφικής συμπολιτών μας σε μια γειτονιά των προσεισμικών Σπαρτιών.

Την Κυριακή 22 Αυγούστου στα Σπαρτιά, ο Δήμος Αργοστολίου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «το Σπάρτο» θα διοργανώσουν έκθεση ζωγραφικής Κεφαλλονιτών Καλλιτεχνών.

Η εκδήλωση θα γίνει στην  περιοχή Αγ. Γεράσιμος- Μπονικάτα, όπου έχει διασωθεί ένα τμήμα, μια μικρή γειτονιά από το προσεισμικό χωριό μας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν την οικία Χαλικιόπουλου που σώθηκε από τους σεισμούς του 1953, και το από την εποχή της Ενετοκρατίας καμπαναριό που είχε χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού Ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Ενώ σε όλη την διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί η έκθεση ζωγραφικής διακρίνονται τμήματα από την τοιχοποιία των σπιτιών στην γειτονιά αυτή.

Καλό θα ήταν το Υπουργείο Πολιτισμού εκτός από την Τιμεντόστρωση της Ακρόπολης να ασχοληθεί με τα πολιτιστικά μνημεία της Περιφέρειας που έχουν χαρακτηρισθεί ιστορικά και διατηρητέα. Το Υπουργείο να ασχοληθεί με το παραμελημένο νησί μας, να ανεγερθεί επιτέλους τ Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, αλλά να συντηρηθούν και άλλα μνημεία στα χωριά όπως π.χ. το καμπαναριό των Σπαρτιών ή τα μνημεία στο Κάστρο Λειβαθούς. Όλα τα πολιτιστικά μνημεία στο νησί μας πρέπει να γίνουν επισκέψιμα για τους ντόπιους αλλά και τους ξένους επισκέπτες μας.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος Σπαρτιών

 

spartia 1spartia 2spartia 3spartia 4spartia 6spartia 7spartia 8spartia 9spartia 10spartia 11spartia 12spartia 13spartia 15spartia 16




00 inkefalonia general ad 300X250