Αργοστόλι: Υψηλού επιπέδου εκδήλωση - αφιέρωμα για τον Λόρδο Μπάιρον στην Κεφαλονιά (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 12:41

Αργοστόλι: Υψηλού επιπέδου εκδήλωση - αφιέρωμα για τον Λόρδο Μπάιρον στην Κεφαλονιά (εικόνες/video)

Μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση χθες το βράδυ στον κήπο του Νάπιερ στο Αργοστόλι!

 

Μια εκδήλωση αφιέρωμα στον Φιλέλληνα Λόρδο Μπάιρον και στην παραμονή του στην Κεφαλονιά, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το παρών στην εκδήλωση, η οποία ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Αργοστολίου, της ΠΕΔΙΝ και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Ριφόρτσο», έδωσαν οι Δήμαρχοι Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης μαζί με αντιπροσωπεία από τον Δήμο, η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Θεμιστοκλής Κοσμίδης.

Ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού Γιώργος Τσιλιμιδός, έδωσε με ωραία λόγια να καταλάβουμε την σημασία της παρουσίας του Λόρδου Μπάιρον στην Κεφαλονιά, ο Πάνος Τριγάζης πρόεδρος του «Συνδέσμου Μπάιρον» μίλησε για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Νότινγκαμ της Αγγλίας Παύλος Κοτσώνης, μας μετέφερε εικόνες από την ζωή του Λόρδου Βύρωνα εκείνη την περίοδο στην Αγγλία, όπου γεννήθηκε.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΣ Ριφόρτσο Διονύσης Φωκάς, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Ευαγγελία Σαμόλη.

Το παρών έδωσαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης και Διονύσης Μινέτος, ο τ. περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος και πολύς κόσμος που απήλαυσε μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση στο Αργοστόλι.

Ακολούθησε ένα πολύ όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια για την δράση του Λόρδου Βύρωνα με την μαντολινάτα (αποτελούμενη από τους Λάμπρος Ανυφαντής, Νίκος Αρμενιάκος, Φρόσω Γκοσκόση, Κώστας Πανταζάτος) στο πιάνο ο Αντρέαας Ρεντούλης, με την υπέροχη φωνή και την καλλιτεχνική επιμέλεια της Χριστίνας Ρόκκου και την αφήγηση του Ανδρέα Παπαγιαννάκη.

Όπως τονίστηκε, ανάλογη εκδήλωση για τον Λόρδο Βύρωνα θα κάνει στις 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων στον Δήμο Βύρωνα (όπου φέρει το όνομά του από τον Λόρδο), με καλεσμένο και τον Δήμο Αργοστολίου!

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω εικόνες και βίντεο από την εκδήλωση

{https://www.youtube.com/watch?v=0TyJX8iZbOw}

124578910111213141516171819202122232425262728293031323334




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250