Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση στο Ληξούρι για τα 200 χρόνια απο την γέννηση του Πέτρου Σκαρλάτου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 21:40

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση στο Ληξούρι για τα 200 χρόνια απο την γέννηση του Πέτρου Σκαρλάτου (εικόνες)

Ιδρυτής της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου 

Όταν βγαίνει από το μπαούλο το αρχειακό υλικό της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου, τότε μόνο αξιοθαύμαστη μπορεί να χαρακτηριστεί μιά εκδήλωση.

Την Κυριακή το πρωϊ, στην αίθουσα της ΦΣΛ μας περίμενε μιά ευχάριστη έκπληξη.

Δεν ήταν μόνο το αρχειακό υλικό, έργα που σύνθεσε ο Πέτρος Σκαρλάτος, Ιδρυτής της Φιλαρμονικής μας, δεν ήταν μόνο οι εξαίρετοι και καταξιωμένοι ομιλητές, ήταν η παρουσία του δισέγγονου του Ιδρυτή της ΦΣΛ κ. Ιωαν.Πυλαρινός.

Η παρουσία του δισέγγονου του Πέτρου Σκαρλάτου στην σημερινή εκδήλωση, οφείλεται στην παρέμβαση της Αγγελικής Λαδά.

Μιά εκδήλωση συγκινητική, την οποία χαιρέτησαν μέσω skype οι κόρες και τρισέγγονες του Πέτρου Σκαρλάτου. Μιά εκδήλωση και ένα έτος αφιερωμένο στο έργο και στην ζωή του Ιδρυτή της Φιλαρμονικής μας.

Και ήταν πολλά αυτά που ακούσαμε.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της ΦΣΛ κ Ιωσήφ Λουκέρη.

Ακολούθησε ομιλία από τον καταξιωμένο και αγαπητό πολύ σε όλους μας, καθ. Νικόλαο Μπούκα.

Όπως πάντα ο κ. Μπούκας με τις αναφορές του στον Π.Σκαρλάτο μας βοήθησε στο να έχουμε μιά εικόνα για τον Ιδρυτή της Ιστορικής μας Φιλαρμονικής. Άγνωστα στοιχεία σε πολλούς από εμάς για την ζωή και το έργο του βγήκαν στην επιφάνεια, τόσο με την ομιλία του κ. Μπούκα όσο και με τις επόμενες. Σειρά είχαν οι ομιλητές, Ιωσήφ Λουκέρης και Μπάμπης Μακρής.

Μάλιστα ο κ. Λουκέρης μίλησε με στοιχεία, μέχρι που στο τέλος για επίλογο έσκισε την ομιλία του και δήλωσε με περηφάνια ότι Ιδρυτής αυτής της ιστορικής Φιλαρμονικής ήταν ο Πέτρος Σκαρλάτος, ο οποίος αφιλοκερδώς αφιέρωσε την ζωή του. Την Ίδρυσε, την Διοίκησε, την Δίδαξε.

Ο Αρχιμουσικός Μπάμπης Μακρής μας παρουσίασε αρχειακό υλικό. Παρτιτούρες παλαιές. Από το χτες στο σήμερα. Τα μουσικά όργανα άλλαξαν εμφάνιση, οι παρτιτούρες ξαναγράφτηκαν καθαρές και συνοπτικές με βάση το αρχείο του Σκαρλάτου και η Φιλαρμονική συνεχίζει την ανοδική της πορεία.
Χαρακτηρίζοντας το 2019 έτος Πέτρου Σκαρλάτου. 200 χρόνια από την γέννηση του Ιδρυτή της Σχολής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο π. Χαρ.Μαρκέτος, ο Αντιδήμαρχος Παλλικής κ. Γ.Κατσιβέλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης και υποψήφιοι Δημάρχοι Ληξουρίου κ. Διον.Αραβαντινός, Βασ.Ρουχωτάς, Ηλ. Παρίσης, καθώς και αρκετός κόσμος.

Πηγή: Lixouri.gr

kiriaki12kiriaki15kiriaki17kiriaki21kiriaki27kiriaki29kiriaki33kiriaki35kiriaki37kiriaki39kiriaki40