Με εξαιρετικό αφιέρωμα στον Βέρντι έπεσε η αυλαία στις εκδηλώσεις του Ιδρύματος «Γ & Μ. Βεργωτή»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 08:41

Με εξαιρετικό αφιέρωμα στον Βέρντι έπεσε η αυλαία στις εκδηλώσεις του Ιδρύματος «Γ & Μ. Βεργωτή»

Με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Τζουζέπε Βέρντι, ολοκληρώθηκαν χθες Σάββατο 27 Ιουλίου, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιδρύματος «Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή». Εξαιρετικού επιπέδου καλλιτέχνες συμμετείχαν καθ' όλη τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων και χθες κατά το κλείσιμο της «αυλαίας» το φιλόμουσο κοινό είχε τη δυνατότητα να θαυμάσει την υψίφωνο Ιρινα Ιορντακέσκου, τον Βαρύτονο Δημήτρη Τηλιακό και τον Δημήτρη Γιάκα, ο οποίος τους συνόδευε στο πιάνο. Στην αρχή της εκδήλωσης κ. Γεράσιμος Βεργωτής ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Ιδρύματος, που εντυπωσίασαν με την ποιότητα των ονομάτων των καλλιτεχνών που κατέφτασαν στο νησί για να συμμετάσχουν σε αυτές.

Ο Άγγελος Μπενετάτος μέλος του δσ του Ιδρύματος δήλωσε σχετικά με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων: «Η προσπάθεια μας αυτή έφερε μεγάλα αποτελέσματα. Είχαμε πολλούς θεατές όλες αυτές τις ημέρες, που δείχνει πως η Κεφαλονιά χρειαζόταν αυτές της εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε όλους τους θεατές και τους καλλιτέχνες που τίμησαν τις εκδηλώσεις και ευελπιστούμε του χρόνου να είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Μουίκης, μέλος του δσ του Ιδρύματος δήλωσε: «Πιστεύω ότι σιγά σιγά μπολιάζουμε τον κεφαλλονίτη στο πολιτιστικό και την κουλτούρα που μας έχει κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές και να το φέρει πάλι κοντά σε αυτά τα πολιτιστικά δρώμενα. Προσπαθήσαμε να θυμίσουμε στις παλαιότερες γενιές την κουλτούρα που κινδυνεύει να χαθεί, αλλά και στη νέα γενιά να μάθει και να αγαπήσει ένα χαρακτηριστικό κομμάτι της κουλτούρας μας και της ιστορίας μας. Και είναι πάρα πολύ παρήγορο και αισιόδοξο που είδαμε τόσο νέες ηλικίες σε πολλές από τις εκδηλώσεις. Ευελπιστούμε, όλοι όσοι ήρθαν και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος «Γ. & Μ. Βεργωτή» να μεταφέρουν και να μεταδώσουν στον υπόλοιπο κόσμο αυτό που έζησαν. Άλλωστε η νέα γενιά καθετί το ποιοτικό το αντιλαμβάνεται και το χαίρεται».

Δ. Τηλιακός: «Ευχαριστούμε την Κεφαλονιά και τον Βέρντι»

«Είναι μια ευτυχής συγκυρία να τραγουδάς Βέρντι σε αυτόν τον υπέροχο τόπο» ήταν τα λόγια του βαρύτονου Δημήτρη Τηλιακού μετά την παράσταση: «Ευχαριστούμε τον Βέρντι ευχαριστούμε και την Κεφαλονιά. Ήταν μία συναυλία αφιερωμένη στον Τζουζέπε Βέρντι και τραγουδήσαμε αποσπάσματα από τις όπερες Ριγκολέτο, Τραβιάτα, Κουρσάρο».

Ο Δημήτρης Γιάκας συνόδευσε εκπληκτικά στο πιάνο τους δύο σπουδαίους καλλιτέχνες. Μετά την παράσταση δήλωσε: «Σήμερα είχαν την ευκαιρία οι θεατές να ακούσουν και εγώ τη χαρά και την τιμή να συνοδεύσω δύο μέγιστους καλλιτέχνες. Τον βαρύτονο Δημήτρη Τηλιακό και την υψίφωνο Ιρινα Ιορντακέσκου που έβαλαν «φωτιά» στη σκηνή του θεάτρου δίνοντας μια μοναδική ερμηνεία».

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ακολούθησε μπουφές με εδέσματα από το κέτερινγκ από το «Στατέρι».

Ρεπορτάζ: Ολίβια Παπαδήμα