Ένα εκπαιδευτικό πηλουργείο στην καρδιά του Επιμελητηρίου!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:04

Ένα εκπαιδευτικό πηλουργείο στην καρδιά του Επιμελητηρίου!

Τα πρόσωπα των παιδιών ήταν χαρούμενα κατά την επαφή τους με τον πηλό. Και σίγουρα όλο αυτό το εργαστήρι που στήνεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο Επιμελητήριο αξίζει της προσοχής. Ο Γεράσιμος Γαλανός βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο και πρωτοστάτης άλλης μίας σημαντικής εκπαιδευτικής δράσης, δημιουργώντας ένα Πηλουργείο στην «καρδιά» του Αργοστολίου ή για να ακριβολογούμε στην «καρδιά» του Επιμελητηρίου σε έναν χώρο που ευγενικά παραχωρήθηκε για τις ανάγκες της εκπαίδευσης σε μικρούς μαθητές. Κείμενο – εικόνες: Γιώργος Χαλαβαζής Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία απ' όλη την Κεφαλονιά κάνουν την εμφάνισή τους και δημιουργούν κατασκευές από πηλό. Τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά, δημιουργούν, γελούν, χαίρονται, διασκεδάζουν! Τη μέρα που κάναμε το ρεπορτάζ στο εργαστήριο βρέθηκαν τα παιδιά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου με τους καθηγητές τους και σίγουρα η ενασχόλησή τους με τον πηλό ήταν εποικοδομητική και άκρως διασκεδαστική.

Τα παιδιά στο πνεύμα των ημερών δημιούργησαν αποκριάτικες μάσκες και σίγουρα το χάρηκαν. Άλλωστε με τον Γιώργο Σκλάβο και την Μισλίν Διβάρη σε ρόλο εκπαιδευτών που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις γνώσεις τους και το μεράκι τους πάνω στον πηλό, η μάθηση γίνεται... παιχνιδάκι.

«Υπάρχει σκέψη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να λειτουργήσει το Πηλουργείο ολοκληρωτικά όχι μόνο για την εκπαίδευση αλλά και για παιδιά για ειδικές ανάγκες και πολιτιστικούς συλλόγους. Στόχος είναι να γίνει ένα εργαστήρι που θα μπορεί όλο αυτό το υλικό που θα δημιουργηθεί να έχει ταυτότητα Κεφαλληνιακής τέχνης και να το προωθήσουμε και προς τα έξω» δηλώνει ο Γεράσιμος Γαλανός και συνεχίζει: «Βέβαια αυτό έχει και δυσκολία οικονομική. Θα ήθελα ωστόσο να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο που μας βοηθάει και μας παραχώρησε τον χώρο για να τον χρησιμοποιήσουμε για την εκπαίδευση , όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και την κα Μπέλλα Κοντογιαννάτου. Να ευχαριστήσω τους δύο ανθρώπους τον Γιώργο Σκλάβο και την Μισλίν Διβάρη που αφιλοκερδώς δέχθηκαν να είναι εδώ και να με βοηθήσουν. Και είναι εξαιρετικά σημαντική η βοήθειά τους. Και να σκεφτεί κανείς τα χιλιόμετρα που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι και οι βενζίνες που καίνε για να έρθουν εδώ και οι ατελείωτες ώρες που αφιερώνουν στο εργαστήριο. Η αγάπη τους για τα παιδιά και η εκπαίδευση που δίνουν είναι κάτι το σημαντικό» καταλήγει ο Γεράσιμος Γαλανός .

Παράλληλα ο κ. Γαλανός ανακοίνωσε πως στις 23 και 24 Μαρτίου θα υπάρχει σεμινάριο πηλού για καθηγητές και δασκάλους εδώ στην αίθουσα που γίνεται το εργαστήριο του Πηλουργείου.

https://www.youtube.com/watch?v=pws4VWJd1S4

Προσωπικά μας άρεσε όλο αυτό που είδαμε στο Πηλουργείο και σίγουρα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση εκπαίδευσης των παιδιών μας. Άλλωστε με 200-300 ευρώ το χρόνο για την αγορά του πηλού τα παιδιά μας μπορούν να μάθουν μια άκρως δημιουργική τέχνη.

https://www.youtube.com/watch?v=8AVv4yWPfzg

Παρακάτω και φωτογραφίες


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250