Hot Spot φιλοξενίας για 200 άτομα στη Ζάκυνθο!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 10:34

Hot Spot φιλοξενίας για 200 άτομα στη Ζάκυνθο!

ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Την κατανομή των χιλιάδων μεταναστών που συνωστίζονται στα νησιά του Αιγαίου, σε κάθε νομό της ελληνικής επικράτειας αποφάσισε η κυβέρνησης και για το λόγο αυτό ο αρμόδιος υπουργός δημόσιας τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες όλη της χώρας για την οργάνωση δομών φιλοξενίας.


Ο χώρος του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου, όπως είναι σήμερα

Το θέμα συζητείται μετ’ επιτάσεως τα τελευταία 24ωρα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σχέδιο που έχει εκπονηθεί εδώ και καιρό, το οποίο προβλέπει την άμεση μετατροπή του κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών παράλληλα με την οργάνωση κι άλλων δομών φιλοξενίας στην Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και την Λευκάδα.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού πρακτορείου ειδήσεων, οι περιφερειάρχες ζήτησαν ισοκατανομή των αλλοδαπών σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο υπουργός τους είπε ότι σύντομα θα ενημερώσει κάθε έναν ξεχωριστά για τα κέντρα φιλοξενίας που έχει εντοπίσει το υπουργείο σε κάθε περιφέρεια και θα ζητήσει εκτενώς τις δικές τους προτάσεις και θέσεις.

ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το Υπουργείο Δημόσιας τάξης έχει αναθέσει στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις να εισηγηθούν ολοκληρωμένες προτάσεις που να προβλέπουν την δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών σε δημόσια κυρίως κτίρια και υποδομές.

Ειδικότερα για το νομό Ζακύνθου σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί προβλέπεται η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας ικανού να υποδεχθεί μέχρι 200 άτομα.

ermisnews.gr


Ετικέτες: