Έχω Γ-ράμματα για τη γούνα σας: Η «Συνεργασία» Μιχαλάτου-Παρίση, το «πανηγύρι» της Λειβαθούς και οι «μουρμούρες» στο «Μέγαρο»!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 13:44

Έχω Γ-ράμματα για τη γούνα σας: Η «Συνεργασία» Μιχαλάτου-Παρίση, το «πανηγύρι» της Λειβαθούς και οι «μουρμούρες» στο «Μέγαρο»!

Λοιπόν…Φοράμε τα κιάλια μας και συνεχίζουμε…

 Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ-ΠΑΡΙΣΗ: ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά…Πως τάχα ο Θεόφιλος Μιχαλάτος έχει συμφωνήσει συνεργασία μετεκλογική με τον Αλέξανδρο Παρίση. Ουδέν ψευδέστερο!!!

Και φυσικά είναι ένα ψέμα που προέρχεται από τις «παρακάμαρες» του «Μεγάρου» και ενίοτε «συντηρείται» με δηλώσεις στελεχών της Δημοτικής Αρχής (βλέπε Διονύσης Λυκούδης). Η αλήθεια είναι μία: Ο Μιχαλάτος δεν πρόκειται να συνεργαστεί με Παρίση-Λυκούδη!

Για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι νομικός. Δεν την χρειάζεται απλά. Ο «Κλεισθένης» έχει φροντίσει ώστε ο Δήμαρχος να μπορεί να περνά τα περισσότερα θέματα από τις δύο επιτροπές (Οικονομική και Ποιότητα Ζωής) όπου θα έχει καθαρή πλειοψηφία. Και όσα θέματα πάνε στο δημοτικό συμβούλιο, θα μπορεί στην 2η ή την 3η ψηφοφορία να τα περνά με πλειοψηφία του ενός. Άρα συνεργασία με «Παρίση-Λυκούδη» δεν χρειάζεται.

Ο δεύτερος λόγος είναι πολιτικός. Μπορείτε εσείς να πιστέψετε ότι ο Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Σπύρος Σαμούρης, ο Νικόλας Βαλλιανάτος, ο Διονύσης Μαγουλάς κ.α θα θέλουν ποτέ να συνεργαστούν με τον Παρίση και τον Λυκούδη; Δεν νομίζω!

Άρα: Δεν τίθεται θέμα συνεργασίας και όσα κυκλοφορούν προέρχονται από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής μπας και «ψαλλιδίσει» την δυναμική του Μιχαλάτου 

Παρίσης Μιχαλάτος

 

ΣΤΗ ΛΕΙΒΑΘΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ «ΠΑΝΗΓΥΡΙ»

Με τα κιάλια που διαθέτω βλέπω πολύ μακριά…Να, φτάνουν μέχρι τη Λειβαθώ. Εκεί προβλέπω ότι ο Μιχαλάτος θα κάνει έναν «υγιεινό περίπατο»! Πάει για το «κόλπο γκρόσο» εκεί. Οι «ΠαρισοΛυκουδαίοι» είναι πλήρως «εξαφανισμένοι»! Θα βάλουν τον δικηγόρο Γιάννη Λυκούδη (επιβεβαιώθηκα έτσι;), όμως που να μπορέσει να «μαζέψει» όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 9 χρόνια, που η Λειβαθώς αφέθηκε στην τύχη της; Που να «μαζέψει» τα «ταξιδάκια» του Αντιδημάρχου Βαγγέλη Κεκάτου; Εδώ μπήκε και άλλος Αντιδήμαρχος στην περιοχή (Κουρκουμέλης) και πάλι εγκατάλειψη βίωσε η Λειβαθώς. Όσο για τον τρίτο της «παρέας», τον Αντώνη Γεωργόπουλο, δεν νομίζω ότι θα έχει και πολύ όρεξη να ξαναστηρίξει την προσπάθεια και να βλέπει τις πλάτες άλλων στα αξιώματα, όπως συνέβη αυτή την πενταετία.

Προβλέπω ότι στην περιοχή ο Μιχαλάτος θα βγάλει ποσοστό-ρεκόρ. 

Λειβαθώ

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ «ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ» & ΜΟΝΟ

Δεν πιστεύω να «χάψατε» όλα εκείνα τα «ηρωικά» και τα «δακρύβρεχτα» που μας «σερβίρισαν» η Δημοτική Αρχή και τα «παπαγαλάκια» της για το «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση του Αργοστολίου; Εννιά χρόνια κυβερνούν τον Δήμο και κάνουν παρελάσεις και το …θυμήθηκαν προχθές! Έγιναν «Μακεδονομάχοι» για την ψήφο σας! Κατ’εμέ ήταν μία κίνηση του απόλυτου μικροπολιτικού συμφέροντος για λόγους «ψηφοθηρίας» και μόνο! Και επειδή οι Αργοστολιώτες δεν «τρώνε κουτόχορτο» θα τους απαντήσουν κατά πως πρέπει στην κάλπη. Και κάτι ακόμη: Επειδή κάποια «παπαγαλάκια» μας παρουσίασαν τον Παρίση ως άλλο «Παύλο Μελά», θα πρέπει να πούμε ότι οι εποχές που «χτύπαγε τη γροθιά στο τραπέζι» ανήκουν στο πολύ μακρινό παρελθόν…

Μακεδονία ξακουστή

ΠΟΣΟ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ;

Επανέρχομαι διότι αυτή είναι η «ερώτηση του 1.000.000». Πόσο θα μας κοστίσει αυτό το «να πιούμε νερό από τη βρύση μας»; Ο δημοτικός σύμβουλος και άριστος επιστήμονας Διονύσης Μινέτος έκανε λόγο για μία «αποικιοκρατικού τύπου» σύμβαση 500.000 ευρώ για την ετήσια συντήρηση του Εργοστασίου!!! Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γεράσιμος Φόρτες ανέβασε με ανακοίνωσή του, το ποσό αυτό στα 635.000 ευρώ! Ο Αντιδήμαρχος Έργων Διονύσης Λυκούδης υποβάθμισε το θέμα στην αξία ενός …μικρού μπουκαλιού νερού!!! Οφείλει η αρμόδια δημοτική αρχή να βγει και να μας πει ΥΠΕΥΘΥΝΑ το κόστος. Οφείλουν οι παρατάξεις των εν δυνάμει Δημάρχων να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ να το κάνει! Διότι, σε τελική ανάλυση, ο επόμενος Δήμαρχος θα «φορτωθεί» το πρόβλημα. 

νερό

«ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ» ΣΤΟ «ΜΕΓΑΡΟ»

Θα το πω απλά: Ο Διονύσης Λυκούδης, το τελευταίο διάστημα, έχει «επισκιάσει» τους πάντες και τα πάντα στη Δημοτική Αρχή! Έχει αναλάβει πλήρως πρωταγωνιστικό ρόλο και έχει περιορίσει σε ρόλο «κομπάρσου» όλους τους υπόλοιπους, ακόμη και τον Δήμαρχο!

Για παράδειγμα στα εγκαίνια του Εργοστασίου νερού, ο καθύλην αρμόδιος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης μίλησε για δύο λεπτά και δεν ήταν καν στην «νερομάνα» και στο «κάδρο των εγκαινίων». Με τον Λυκούδη να ελέγχει τα πάντα στο «Μέγαρο» θα πάνε στις εκλογές. Τα «μαχαίρια» θα βγουν μετά την ήττα του Μαίου…

λυκουδης

 

«ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ή ΕΓΩ Ή Ο ΦΟΡΤΕΣ»

Θυμήθηκα τώρα αυτή τη δήλωση του Θεόφιλου Μιχαλάτου και εκτιμώ πως θα είναι η «ατάκα των εκλογών». Μπορεί ο Μιχαλάτος να μην πολυτοποθετείται αλλά όταν το κάνει, αυτό έχει νόημα. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι ο Θεόφιλος μίλησε και ο «νοών νοείτω» 

δημαρχιακό μέγαρο

«ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

Σας γυρίζω πίσω 9 χρόνια όταν το βράδυ των εκλογών του Νοεμβρίου του 2010, ο νικητής τότε Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης αναφωνούσε από το βάθρο της πλατείας Βαλλιάνου του «παλιού Αργοστολίου» το «μνημειώδες» «Ζήτω η ελεύθερη Κεφαλονιά» για να τονίσει την νίκη επί του «καθεστώτος Καλαφάτη» που μέχρι τότε κυβερνούσε το νησί. Ποιος να το πίστευε ότι 9 χρόνια μετά, η ιστορία θα επαναληφθεί αλλά ως … «φάρσα» για τον Παρίση καθώς ο νέος Δήμαρχος που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαίου και δεν θα είναι ο Αλέξανδρος, είναι πολύ πιθανό να επαναλάβει το ίδιο σύνθημα «επί λέξει» από το «νέο Αργοστόλι», προκειμένου να σηματοδοτήσει την «απελευθέρωση» από το «καθεστώς του Μεγάρου»! Αλέκο Παρίση «δεν κατάπινες την γλώσσα σου» τότε καλύτερα… 

ελεύθερη κεφαλονιά

ΑΘΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟΥ: ΣΤΑ …ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑΟΓΛΟΥ

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Αθηνάς Αυγουστάτου με τον Παρίση. Αυτό που έχω να πω είναι ότι ακολουθεί «κατά πόδας» τον Σάββα Σαββαόγλου. Δηλαδή το 2010 ήταν με τον Παρίση. Το 2014 πήγε με τον Μιχαλάτο και δεν εξελέγη. Το 2019 πάει με τον Παρίση. Και πιστεύω ότι θα έχει την ίδια τύχη που θα έχει και ο Σάββας τον Μάιο. Και θα χάσει ο Παρίσης και αμφότεροι θα μείνουν εκτός δημοτικού συμβουλίου 

αθηνα

ΜΕ … «ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ» ΠΑΝΕ ΝΑ «ΞΟΡΚΙΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΗΤΤΑ

Σε απόγνωση βρίσκονται στη Δημοτική Αρχή. Η τοπική κοινή γνώμη, τα σόσιαλ μήντια, η πολιτική πιάτσα, όλοι περιμένουν την ήττα του Παρίση τον Μάιο! Εδώ δεν τους «βγαίνουν» ούτε καν οι χορηγούμενες αναρτήσεις στο fb που, μετά βίας, έχουνε αποδοχή! Τι να κάνουν; Τι να κάνουν; Έπιασαν τις «μυστικές δημοσκοπήσεις» και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα …θριαμβεύσουν! Αυτές που δεν αποδεικνύονται… «Ό,τι του φανεί, του λολοστεφανή» ένα πράγμα! Εγώ πάντως με τα κιάλια που έχω, βλέπω τον Μάιο την μία και μοναδική δημοσκόπηση που είναι η κάλπη των εκλογών. Και βλέπω ότι το αποτέλεσμα που θα βγει «θα τους στείλει σπίτι τους»!!! 

δημοσκοπήση

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΡΙΣΗ: ΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ …ΑΤΕΛΕΙΩΤΩΝ ΕΡΓΩΝ!

Πραγματικά αυτό που συμβαίνει με τον Παρίση και τους υπολοίπους της Ισχυρής Κεφαλονιάς, δεν έχει προηγούμενο στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Ειδικεύεται στο να εγκαινιάζει έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Τι σας λέω; Θυμάστε εδώ και μήνες που εγκαινίασε το νέο Γηροκομείο στο Αργοστόλι; Ε, ακόμη να λειτουργήσει! Στα εγκαίνια έχει μείνει!!! Τώρα έχουμε το δεύτερο κρούσμα: Το Εργοστάσιο Νερού. Εγκαινιάστηκε αλλά πότε θα πιούμε νερό από τη βρύση ακόμη δεν ξέρουμε…Για να δούμε, που θα «τριτώσει η ιστορία». Στοιχήματα δεκτά. 

γηροκομείο

Για την αντιγραφή

Το παρατηρητικό περιστέρι της Πλατείας Βαλλιάνου 

περιστέρι

 


Ετικέτες: