Πρωτοστατεί στον έρανο για τους σεισμοπαθείς η Νεολαία της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας ΝΥ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 15:05

Πρωτοστατεί στον έρανο για τους σεισμοπαθείς η Νεολαία της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας ΝΥ

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τέσσερα στελέχη της νεολαίας της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας της Νέας Υόρκης προ ημερών αποφάσισαν να δημιουργήσουν στην ιστοσελίδα «GoFundMe» ένα ταμείο για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Ξεκίνησαν με προσωπικές δωρεές και έθεσαν ως αρχικό στόχο τη συγκέντρωση είκοσι χιλιάδων δολαρίων και μέσω του Facebook και του Twitter κάλεσαν συγγενείς και φίλους να προσφέρουν τον οβολό τους

Η ανταπόκριση, όπως επεσήμανε η κ. Στέισι Θωμάτου – Πριστούρη, ήταν απρόσμενη. Μέχρι χθες το μεσημέρι στο ταμείο «http://www.gofundme.com/6n09lg», έχουν συγκεντρωθεί $6.608.

Οι τέσσερις νέες, Στέισι Θωμάτου-Πριστούρη, Τρέισι και Ηλιάννα Στεφανίτση και Κούλα Λιναρδάτου αντί να περιμένουν τη σύγκληση των συλλογικών οργάνων προχώρησαν στην ίδρυση του ταμείου, με τον ίδιο τρόπο που έχουν συγκεντρώσει χρήματα για τους πλημμυροπαθείς από τον τυφώνα «Σάντι», ο οποίος έπληξε στις 30 Νοεμβρίου 2012 τη Νέα Υόρκη και τη Νέα Ιερσέη, καθώς επίσης τον σεισμό στην Αϊτή.

Η πρωτοβουλία των κοριτσιών έτυχε θερμής υποστήριξης από την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα της Νέας Υόρκης και κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία της Αδελφότητας στο Γουάιτστόουν έγινε ειδική αναφορά και μάλιστα τέθηκε υπό την αιγίδα της.

Η Στέισι Θωμάτου-Πριστούρη, όπως επεσήμαναν στον «Εθνικό Κήρυκα» στελέχη της Αδελφότητας, ασχολείται με το μόλις πέντε μηνών βρέφος της και με τον έρανο και μάλιστα πικράθηκαν από τα κακόβουλα σχόλια των δημοσιογράφων στην Κεφαλονιά.

Η κ. Πριστούρη, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», είπε ότι δεν πτοούνται και ότι κάθε δολάριο που θα συγκεντρωθεί στο ταμείο http://www.gofundme.com/6n09lg θα διατεθεί για την ενίσχυση των σεισμοπαθών.

Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της το βράδυ της Τρίτης συνέστησε επιτροπή εράνου στην οποία συμμετέχουν ο πρόεδρος Ανδρέας Λάτος, τα τέσσερα προαναφερόμενα κορίτσια, άλλοι νέοι, πρώην πρόεδροι και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς», καθώς επίσης και ο π. Γεράσιμος Μπάλλας από την κοινότητα των Αρχαγγέλων και Αγίου Γερασίμου στο Γκρίνπορτ του Λονγκ Αϊλαντ.

Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος Κεφαλονιτών Νέας Υόρκης «Κέφαλος» διέθεσε ήδη τις πέντε πρώτες χιλιάδες δολάρια που το Καταστατικό Επιτρέπει στο Διοικητικό Συμβούλιο και το απόγευμα της Κυριακής θα συγκαλέσει γενική συνέλευση για τα περαιτέρω.
Η προαναγγελθείσα για το βράδυ της Τρίτης έκτακτη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού Συλλόγου Κεφαλλήνων Νέας Υόρκης «Αίνου» δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της κακοκαιρίας.
Στη σχετική ανακοίνωση της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης αναφέρονται τα εξής: «Με πρωτοβουλία της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης, συγκροτήθηκε ευρεία συμπαράταξη για την οικονομική ενίσχυση των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς, αποτελούμενη από την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Νέας Υόρκης, τη Νεολαία της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Ν.Υ., την Ομοσπονδία Κεφαλλήνων & Ιθακησίων ‘Οδυσσεύς’, την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής, την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης. Η συνεργασία είναι ανοικτή και προς άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Συνεστήθη επιτροπή εράνου από τους: Στέισι Θωμάτου-Πριστούρη, Τρέισι Στεφανίτση, Hλιάννα Στεφανίτση, Κούλα Λιναρδάτου, Ανδρέα Λάτο, Ηλία Λουρεντζάτο, Νίκο Μπάρδη, Βαγγέλη Γερασίμου, Αντώνη Φωκά, Γεράσιμο Στεφανίτση, Γεράσιμο Βουτσινά, π. Γεράσιμο Μπάλλα, Διαμαντή Θωμάτο, Γεράσιμο Μινέτο, Δημήτρη Ζησιμάτο, Θεοδώρα Παντελάτου, Αντζελα Λυμπεράτου, Κώστα Βαγγελάτο.
Οι Στέισι Θωμάτου-Πριστούρη, Τρέισι Στεφανίτση, Ηλιάννα Στεφανίτση και Κούλα Λιναρδάτου ορίστηκαν τιμητικά επικεφαλής της επιτροπής (chairwomen) σε αναγνώριση της πρωτοβουλίας τους να ξεκινήσουν στο διαδίκτυο την πρώτη αυθόρμητη ερανική προσπάθεια για τους σεισμοπλήκτους της Κεφαλονιάς (www.gofundme.com/6n09lg).

Ταμίες επελέγησαν οι Ηλίας Λουρεντζάτος και Διαμαντής Θωμάτος και γραμματέας ο Κώστας Βαγγελάτος.
Αποφασίστηκαν επίσης: να ανοιχτεί λογαριασμός στην INVESTOR’S bank Kefalonia Earthquake Relief Fund (οι δωρεές θα εκπίπτουν της φορολογίας «tax exempt»).

Τα κέρδη από την προγραμματισμένη χοροεσπερίδα της Αδελφότητας ΝΥ για τις 22 Μαρτίου θα κατατεθούν στο Kefalonia Earthquake Relief Fund.

Θα διοργανωθούν ερανικές εκδηλώσεις και συνεστιάσεις σε αίθουσες που έχουν ήδη προσφερθεί δωρεάν από Κεφαλονίτες επιχειρηματίες (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν).

• Θα διεξαχθούν τηλεμαραθώνιοι (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν).
• Σε συνεννόηση με επώνυμους καλλιτέχνες, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς, θα ανακοινωθεί σύντομα συναυλία υπέρ των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς».

Τέλος, τονίζεται ότι η επιτροπή εράνου θα επιβλέψει όλο τα φάσμα των εκδηλώσεων και θα μεριμνήσει ώστε το ποσό που θα συγκεντρωθεί να καταλήξει στον προορισμό του.

 



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ