«Να αθωωθεί οριστικά και αμετάκλητα ο Νικόλας Γαλιατσάτος»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 10:55

«Να αθωωθεί οριστικά και αμετάκλητα ο Νικόλας Γαλιατσάτος»

Ανακοινώσεις από ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕΚΙ και Παρεμβάσεις ΔΕ

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να αθωωθεί οριστικά και αμετάκλητα ο συνάδελφος Νικόλας Γαλιατσάτος!

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!!!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα την εκδικητική συνέχιση για 13η χρονιά της δίωξης του συνδικαλιστή εκπαιδευτικού (για χρόνια Πρόεδρου και Γραμματέα της ΕΛΜΕ-ΚΙ, σήμερα συνταξιούχου), και εκ των ιδρυτικών μελών του ΝΤ Νικόλα Γαλιατσάτου. Το έωλο των κατηγοριών αποκαλύφθηκε από ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης τοπικά και πανελλαδικά, στο οποίο ηγήθηκε η ΕΛΜΕ-ΚΙ και οδήγησε σε πανηγυρικές αθωώσεις του συναδέλφου (ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων το 2008, δευτεροβάθμιο πειθαρχικό του Υπουργείου Εσωτερικών κλπ.).

Υπενθυμίζουμε ότι ο συνάδελφος στο τοπικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ), ως αιρετός, υλοποιώντας ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, ψήφισε υπέρ να γίνει δεκτή αίτηση παραίτησης νεοδιόριστης συναδέλφου, που - λόγω προσωπικών προβλημάτων - αδυνατούσε να παρουσιαστεί στην υπηρεσία. Ψήφισε λευκό στην τελική πρόταση για την παραπομπή της σε πειθαρχικό με πρόταση για την απόλυσή της (μειοψηφώντας σε σχέση με τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ). Για το ζήτημα αυτό, κι ενώ εκ των υστέρων υπήρξε τελεσίδικη δικαστική απόφαση υπέρ της συναδέλφου, ο συνδικαλιστής και αιρετός συνεχίζει να διώκεται, αφού, βάσει του πειθαρχικού δικαίου, ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης προσφεύγει διαρκώς κατά των αθωωτικών αποφάσεων, θεωρώντας πως έπρεπε υποχρεωτικά ο συνάδελφος να έχει ψηφίσει υπέρ κάποιας ποινής!!! Έτσι και τώρα, μετά από νέα ένσταση του επιθεωρητή στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο στην συνέχεια έκρινε τον εαυτό του αναρμόδιο, παραπέμπεται η υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, για να εκδικαστεί στις 23 Οκτωβρίου 2019 στην Κέρκυρα.

Οι διώξεις αυτές δεν αποτελούν απλά «βίτσιο» κάθε επιθεωρητή. Στηρίζονται στο απαράδεκτο πειθαρχικό δίκαιο που έχουν θεσπίσει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και η ΕΕ, για να τρομοκρατούν και να χειραγωγούν τους αγωνιστές, την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση, κάθε εκπαιδευτικό και Δημόσιο Υπάλληλο, που σηκώνει κεφάλι στην αντιλαϊκή πολιτική τους.

Το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση συνεχίζεται καταδεικνύει ότι είναι στρατηγική στόχευση το δόγμα «νόμος και τάξη», απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα, που έχει υπηρετηθεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε και όλες οι αντιδραστικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις παλαιότερα των ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και άλλων δυνάμεων, μονοκομματικές ή πολυκομματικές, πρόσφατα του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ξανά της ΝΔ.

Συμπληρώνοντας η μια την άλλη, προσαρμόζουν την συνδικαλιστική δράση στις «βέλτιστες πρακτικές» που ακολουθούνται σε όλη την ΕΕ, προκειμένου να θωρακίσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, οξύνοντας την επίθεση και πιάνοντας το νήμα από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και με την συναίνεσή του, προσπαθεί να μετατρέψει πλήρως τα συνδικάτα σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, απόλυτα ελεγχόμενους από το κράτος και την εργοδοσία. Μαγειρεύει νέο συνδικαλιστικό νόμο, που επιδιώκει το παραπέρα χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, την αφαίρεση από τη Γενική Συνέλευση του δικαιώματος να αποφασίζει και να οργανώνει απεργία, την ενίσχυση του φακελώματος των εργαζομένων και κάνει την κυβέρνηση «αφεντικό» στα συνδικάτα.

Ως ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο και καλούμε τα σωματεία της δύναμής μας σε συναγερμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• ·Την οριστική και αμετάκλητη αθώωση του συναδέλφου.
  • ·Την κατάργηση όλου του αντιδραστικού αντισυνδικαλιστικού νομοθετικού πλαισίου.
  • ·Να μην περάσει ο αντισυνδικαλιστικός νόμος.

Καλούμε σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/9 και συγκέντρωση 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο (υλοποιώντας και σχετική απόφαση του ΝΤ για ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο).

Στηρίζουμε την ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ (23/10/19).

Αργοστόλι 18/09/2019

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την νέα προσπάθεια συνέχισης της δίωξης στον συνάδελφο Νικόλα Γαλιατσάτο πρώην μέλος του ΔΣ, ο οποίος είχε διατελέσει κατά καιρούς πρόεδρος και γραμματέας της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ).

Η δίωξη του συναδέλφου Νικόλα Γαλιατσάτου, εξελίσσεται αδιάλειπτα από το 2006 ως σήμερα, γιατί ως μέλος ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, έκανε το «έγκλημα» και ψήφισε «παρών», κόντρα στην πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ  που παρέπεμψε στο πειθαρχικό για απόλυση νεοδιοριζόμενη συνάδελφο, μετά από αδικαιολόγητη απουσία της από την υπηρεσία λόγω προσωπικών προβλημάτων. Ο συνάδελφος  ακολουθώντας την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση παραίτησής της και δεν ψήφισε την απόλυσή της που επίτασσε ο νόμος.

Για αυτή του την στάση ο συνάδελφος αν και συνταξιούχος πλέον, συναντάει εδώ και 13 χρόνια την σιδερένια γροθιά του αστικού κράτους και του απαράδεκτου πειθαρχικού δίκαιου που έχουν θεσπίσει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και η ΕΕ, για να τρομοκρατούν και να χειραγωγούν τους αγωνιστές, την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση, κάθε εκπαιδευτικό και ΔημόσιοΥπάλληλο, που σηκώνει κεφάλι στην αντιλαϊκή πολιτική τους.  Παρότι έχει αθωωθεί  κατ΄ επανάληψη τόσο από το ΑΠΥΣΔΕ το 2008, όσο και από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης για πολλοστή φορά  κάνει ένσταση προσφεύγοντας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο στην συνέχεια κρίνοντας τον εαυτό του αναρμόδιο, παραπέμπει την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, για να εκδικαστεί στις 23 Οκτωβρίου 2019 στην Κέρκυρα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ από την αρχή αυτής της απαράδεκτης δίωξης ενάντια στον συνάδελφο συντόνισε ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που εκφράστηκε με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, παραστάσεις, κινητοποιήσεις τοπικά και πανελλαδικά και συνέβαλε αποφασιστικά στην αθώωσή του. Το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση συνεχίζεται καταδεικνύει ότι  υπάρχει στρατηγική στόχευση, να είναι στο στόχαστρο οι αγωνιστές και η συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων. Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε και όλες οι αντιδραστικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ που συμπληρώνοντας η μια την άλλη, προσαρμόζουν την συνδικαλιστική δράση στις «βέλτιστες πρακτικές» που ακολουθούνται σε όλη την ΕΕ, προκειμένου να θωρακίσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, οξύνοντας την επίθεση και πιάνοντας το νήμα από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και με την συναίνεσή του, προσπαθεί να μετατρέψει πλήρως τα συνδικάτα σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, απόλυτα ελεγχόμενους από το κράτος και την εργοδοσία. Μαγειρεύει νέο συνδικαλιστικό νόμο, που επιδιώκει το παραπέρα χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, την αφαίρεση από τη Γενική Συνέλευση του δικαιώματος να αποφασίζει και να οργανώνει απεργία, την ενίσχυση του φακελώματος των εργαζομένων κ.α.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την οριστική και αμετάκλητη αθώωση του συναδέλφου.

Την κατάργηση όλου του αντιδραστικού αντισυνδικαλιστικού νομοθετικού πλαισίου.

Να μην περάσει  ο αντισυνδικαλιστικός νόμος που κάνει αφεντικό του συνδικαλιστικού κινήματος τον υπουργό Εργασίας.

Καλούμε την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και γενικά τον εκπαιδευτικό κόσμο και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να εκφράσουν την αλληλεγγύη. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καλούμε σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/9

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ (23/10/19)

Αργοστόλι  17/09/2019                                                           Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Κάτω τα χέρια από τον Ν. Γαλιατσάτο!

Από το 2006 εγκαλείται πειθαρχικάαπό τη Διοίκηση ο -συνταξιούχος πλέον-, αγωνιστής, συνδικαλιστής, συνάδελφος Νικόλας Γαλιατσάτος. Μάλιστα στοχοποιήθηκε και από τον τότε επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζή. Διατέλεσε για χρόνια μέλος του ΔΣ,  πρόεδρος και γραμματέας της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, αιρετός στο ΠΥΣΔΕ και μέλος του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος και των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων. Εδώ και 13 χρόνια εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του, η οποία θα εκδικαστεί για τρίτη φορά τις 23 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα.

Το 2006 νεοδιόριστη συνάδελφος απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία και υπέβαλε την παραίτηση της. Στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης,ο Γαλιατσάτος πρότεινε να γίνει δεκτή η παραίτησή της.Hπλειοψηφία δεν δέχθηκε και την παρέπεμψεστο πειθαρχικό για απόλυση, όπουεκείνος ψήφισε παρών, γιατί είχε προτείνει άλλη διαδικασία κι επιπλέον ακολουθούσε την ομόφωνηαπόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ να μην ψηφίσει απόλυση.

Ησυνάδελφος,αν και αρχικά απολύθηκε, έκανε ένσταση, τιμωρήθηκε με εξάμηνη παύση καιτελικά υπέβαλε την παραίτηση της, δηλαδή, έγινε αυτό που υποστήριζε η ΕΛΜΕ και ο αιρετός από την αρχή. Όμως η ΔΙΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης έστειλετην απόφαση στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιτζή.Αυτός παρέπεμψε στο πειθαρχικό τον Γαλιατσάτο για παράβαση καθήκοντος, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει παρών, αλλά μόνοκάποια ποινή.

Πρόκειται για ποινικοποίηση των αποφάσεων των σωματείων και των αιρετών που δεν αρέσουν στη Διοίκηση. Η υπόθεση αυτή αποκαλύπτει πως το δόρυ του πειθαρχικού δικαίου και η ένταση του αυταρχισμού θα συνεχίσουν και σήμερα να στρέφονται ενάντια στην οργανωμένη συνδικαλιστική δράση. Στην ίδια κατεύθυνση θα υπάρξουν και σήμερα, όπως και στο παρελθόν, προσπάθειες επιβολής του διοικητικού αυταρχισμού, όσο σφίγγει η μέγγενη των αντιλαϊκών πολιτικών.

Το ΑΠΥΣΔΕ το 2008 αθωώνει τον Γαλιατσάτο, όμως, ο Ρακιτζής κάνει ένσταση και τον παραπέμπει στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό του υπουργείου εσωτερικών, το οποίο ομόφωνα τον αθωώνει,αλλά ο Ρακιτζής και πάλι προσφεύγει στο Διοικητικό εφετείο Αθηνών. Το εφετείο κρίνει τον εαυτό του αναρμόδιο και παραπέμπει την υπόθεση στο Διοικητικό εφετείο Ιωαννίνων, το οποίο θα την εκδικάσειστις 23 Οκτωβρίου 2019 στην Κέρκυρα.

Ο αγωνιστής Γαλιατσάτος, διώκεται αναδρομικά, ενώ έχει αθωωθεί επανειλημμένα και πανηγυρικά γιατί ο Λεβιάθαν των Ρακιντζήδων και των διαφόρων ΔΙΔΕ και ΠΔΕ δεν παραδέχονται την ήττα και το λάθος τους. Ουσιαστικά γιατί η διοίκηση επιδιώκει με την επίκληση μιας νομιμότητας, που εξυπηρετεί αποκλειστικά τιςαντιεκπαιδευτικές πολιτικές, όπως εκφράζονται κάθε περίοδο,να χειραγωγήσει και να φιμώσει τoν κλάδο, προκειμένου να μην αντιστέκεται στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί. Ποινικοποιεί και διώκει γι’ αυτό το σκοπό τη στενή σύνδεση των αγωνιστών αιρετών με τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, που δεν επιτρέπει την ευθυγράμμισή τους με τις κυρίαρχες επιλογές που, είτε «νομίμως» με βάση το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο είτε παρανόμως, προωθούνται από τη Διοίκηση και μέσα από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Απαιτείται η άμεση, μαζική, μαχητική και συλλογική μας απάντηση για τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου, να αποτελέσει ασπίδα και όλων των συναδέλφων που διώκονται για αντίστοιχους λόγους. Να υπερασπιστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να διεκδικήσουμε το σχολείο των πραγματικών αναγκών και των οραμάτων του λαού μας, μέσα στο οποίο ο εκπαιδευτικός με  κατοχυρωμένη την παιδαγωγική του ελευθερία, θα μπορεί να εκπληρώνει την αποστολή του.

Να αθωωθεί οριστικά και αμετάκλητα ο Νικόλας Γαλιατσάτος!

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ