ΕΛΜΕΚΙ: Απαράδεκτη η διακοπή της έκπτωσης από το ΚΤΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 20:52

ΕΛΜΕΚΙ: Απαράδεκτη η διακοπή της έκπτωσης από το ΚΤΕΛ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ενημερώθηκε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς, ότι η εν λόγω επιχείρηση απορρίπτει το γραπτό αίτημα του σωματείου μας για συνέχιση της έκπτωσης 25% που παρείχε σε δάσκαλους και καθηγητές μέχρι 1/09/2012.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί την απόφαση του ΔΣ του ΚΤΕΛ απαράδεκτη. Σε συνθήκες αμοιβής 600 ευρώ στους νέους εκπαιδευτικούς καθίσταται απαγορευτική η μετακίνηση, ειδικά για όσους έχουν πρόβλημα συστηματικής μετακίνησης (οικογένειες, άρρωστους γονείς, προβλήματα με θεραπείες κ.ο.κ.). Αποδεικνύεται ότι όσο η επιδίωξη του κέρδους θα πρυτανεύει, τόσο βασικές λαϊκές ανάγκες θα παραμένουν ακάλυπτες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε θεσμοθέτηση της δωρεάν μετακίνησης από και προς τα σχολεία, την δωρεάν παροχή κάρτας μετακίνησης στα αστικά κέντρα. Να υποχρεωθούν λεωφορειούχοι και εφοπλιστές σε ευρείας έκτασης έκπτωση, για τους εκπαιδευτικούς και για τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται, σε ΚΤΕΛ και καράβια. Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμος Κεφαλονιάς να πάρουν θέση, καθώς και να λάβουν άμεσα μέτρα για το πρόβλημα. Μόνο ένας αποκλειστικά δημόσιος και δωρεάν φορέας συγκοινωνιών μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση, την οποία θα εξειδικεύσει. Πέρα από τις όποιες κινητοποιήσεις για το ζήτημα της μεταφοράς, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα δώσει πολύπλευρη απάντηση. Ήδη εξετάζει και προωθεί και εναλλακτικές λύσεις με κριτήριο την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου και του λαού.

Αργοστόλι 5 Οκτωβρίου 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                               Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                                 Τουλάτος Παύλος