Εφορεία Αρχαιοτήτων: Εργασίες αναβάθμισης των Μουσείων της Ιθάκης (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 09:31

Εφορεία Αρχαιοτήτων: Εργασίες αναβάθμισης των Μουσείων της Ιθάκης (εικόνες)

Σήμερα στην Ιθάκη μας, όπου εξελίσσονται οι εργασίες αναβάθμισης των Μουσείων του νησιού.

Στο Μουσείο Βαθέος η κτιριολογική αναβάθμιση προχωρεί με ταχείς ρυθμούς. Πέρα, όμως, από αυτό, το επιστημονικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην αμέσως επόμενη φάση, την αναβάθμιση δηλαδή και της έκθεσης.

Τα μοναδικά ευρήματα/εκθέματα από τον Αετό, που κατέχουν περίοπτη θέση στη βιβλιογραφία της Πρώιμης Εποχής του Σιδήρου και των Χρόνων της "Ελληνικής

Αναγέννησης", ήρθε η ώρα να γίνουν γνωστά και στο ευρύ κοινό, στη βάση των τελευταίων πορισμάτων της έρευνας. Το νησί, τόσο στην Προϊστορία και Πρωτο-ιστορία, όσο κυρίως στην αρχή των Ιστορικών Χρόνων, παρουσιάζει μία ιδιαίτερη εσωτερική δυναμική, αποτέλεσμα της καίριας γεωγραφικής του θέσης, αλλά και της ένταξης σε ευρύτερα δίκτυα επικοινωνίας και ανταλλαγών.

Σήμερα, γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Σε Κεφαλονιά και Ιθάκη το ΥΠΠΟΑ διά της Εφορείας Αρχαιοτήτων καταβάλλει εντατική και συντονισμένη προσπάθεια για τη δημιουργία του μέλλοντος: Νέα μουσεία στην Κεφαλονιά, αναβάθμιση μουσειακών υποδομών στην Ιθάκη. Για το Βαθύ ήδη σχεδιάζεται επέκταση.

 




00 inkefalonia general ad 300X250