Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Ληξουρίου: Ζητάμε να απολυμανθούν όλα τα σχολεία του Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 10:30

Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Ληξουρίου: Ζητάμε να απολυμανθούν όλα τα σχολεία του Ληξουρίου

Προς

Υπουργείο Παιδείας

Διεύθυνση    Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης 

Διεύθυνση Υγείας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ( Κεφαλονιάς και Ιθάκης)

Δήμο  Ληξουρίου

ΠΙΝ – Αντιπεριφέρεια Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκη

Διεύθυνση  1ου και 2ου  Δημοτικού Σχολείου  Ληξουρίου

Διεύθυνση 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Ληξουρίου

Διεύθυνση Δημοτικού Αγίας Θέκλης

Αγαπητοί συμπολίτες και αρμόδιοι ,

Ένα ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα στην πολη μας είναι γεγονός . Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτό το κρούσμα είναι  μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας . Το γεγονός ότι η εκπαιδευτικός εργάζεται στο 2ο Νηπιαγωγείο πρέπει να αποτελεί αφορμή ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ .

Ζητάμε λοιπόν ύστερα από απαίτηση των γονέων της πολης μας να απολυμανθούν όλα τα σχολεία του Ληξουρίου και όχι μόνο το 2ο Νηπιαγωγείο , καθώς πολλά παιδιά έχουν μεγαλύτερα αδέλφια στο Δημοτικό η’ πολλά παιδάκια έμπαιναν  στο ίδιο λεωφορείο με παιδιά του άλλου νηπιαγωγείου .Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι η διασπορά στην μικρή μας πολη μπορεί να είναι ήδη πολλή μεγάλη.

Ζητάμε το κλείσιμο όλων των σχολείων του Δημου Ληξουρίου για 15 ημέρες και άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που το έχουν ανάγκη για αυτές τις 15 ημέρες .Σε μια κοινωνία που δεν έχει νοσοκομεία ( η κατάσταση στο Μαντζαβινατειο είναι γνωστή,  ενώ το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς βρίσκεται σε οριακή κατάσταση) ζητάμε άμεσα μέτρα για την προστασία  της υγείας όλων μας.

Επίσης ζητάμε να γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που ήδη βρίσκεται στην περιοχή μας για να μπορέσουμε να έχουμε σωστή φροντίδα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη αλλά και εικόνα της διασποράς για να μπορέσουμε όλοι να προστατευθούμε .

Η Ελληνική κυβέρνηση μη έχοντας πάρει έως τώρα κανένα ουσιαστικό μέτρο (μείωση μαθητών ανά τάξη ,προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικών ,γιατρών κ.τ.λ) άφησε τα σχολεία , τα παιδιά μας δηλαδή ανοχύρωτα , ορίζοντας ως μόνο μέτρο τη χρήση μάσκας .Έχετε ευθύνη λοιπόν έστω και τώρα να περιορίσετε την διασπορά στο Ληξούρι . Οι ανάγκες μας δεν μπαίνουν σε Lockdown .Χρειαζόμαστε τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία .

Με Εκτίμηση

Κοζομπολη Παναγιώτα

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Ληξουρίου

Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολειού Ληξουρίου


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250