Παναγής Καππάτος στον Inkefalonia 103,9: “Επιβάλλεται πλέον να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους εμπρηστές”  

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 12:06

Παναγής Καππάτος στον Inkefalonia 103,9: “Επιβάλλεται πλέον να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους εμπρηστές”   

 Τι είπε για την επιστροφή της ΜΕΘ, υποστελέχωση Νοσοκομείου, Αρχαιολογικό Μουσείο, Εμπορικό Λιμάνι Αργοστολίου και άλλα ζητήματα

Στην εκπομπή του Ιnkefalonia 103,9 'Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο βουλευτής Κεφαλονιάς - Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου.

Ως σημαντικό γεγονός προέβαλε την απόφαση επιστροφής του εξοπλισμού της ΜΕΘ στην Κεφαλονιά, που υπέγραψε στις 9 Σεπτεμβρίου ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης .

Στην Πάτρα που εστάλη ,όπως ενημέρωσε,διαπιστώθηκε ότι ο εξοπλισμός δυστυχώς δεν ήταν λειτουργικός, λόγω της αχρησίας δέκα ετών. Έγινε η συντήρηση και επιδιόρθωσή του, ακολούθως αξιοποιήθηκε για τις ανάγκες της πανδημίας και επιστρέφει πλέον σε λειτουργική κατάσταση στην Κεφαλονιά.

Η επιστροφή του εξοπλισμού σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών για την λειτουργία της ΜΕΘ στην Κεφαλονιά.

Τόνισε ότι η λειτουργία ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου είναι ένας μεγάλος και δύσκολος στόχος που χρειάζεται τη στήριξη όλων των φορέων του νομού μας.

Επιπλέον, το νοσοκομείο Αργοστολίου έχει ήδη ξεκινήσει να ενισχύεται με νοσηλευτικό και παραϊατρικό επικουρικό προσωπικό. Από τον Μάρτιο του 2020 έχουν προσληφθεί 35 άτομα. Το Νοσοκομείο ενισχύεται και έπεται συνέχεια καθώς εξετάζονται ακόμα αιτήσεις.

Ως προς τους γιατρούς υπάρχει ενδιαφέρον ,αναφέρθηκε σε θέση γαστρεντερολόγου και ζήτησε την βοήθεια του ιατρικού, του νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζομένων, να φτιαχτεί το κλίμα στο νοσοκομείο.

Όσον αφορά τις πυρκαγιές στην Κεφαλονιά κατά την άποψη του βρισκόμαστε σε αναμονή της απόδειξης των ηθικών αυτουργών. Θεωρεί ότι ήταν εμπρησμοί και επιβάλλεται πλέον να αυστηροποιηθούν οι ποινές.

Συνεχάρη δε το προσωπικό της Πυροσβεστική υπηρεσίας, τις Εθελοντικές ομάδες την Πολιτική προστασίας και τα μέσα Πυρόσβεσης.

Για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου κάνοντας μία αναδρομή αναφέρθηκε στην αρχική απόφαση της Κας Μενδώνη να επισκευασθεί, όμως τον Ιανουάριο που έγιναν έλεγχοι ,έκρινε το αρμόδιο Υπουργείο ότι είναι συμφερότερο να κατασκευαστεί ένα νέο μουσείο και θα προχωρήσει με μελέτη-κατασκευή σε ένα έργο και σε σύντομο χρόνο(2023) θα αποκτήσει το Αργοστόλι ένα πανομοιότυπο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οσον αφορά το εμπορικό λιμάνι στο Αργοστόλι, ενημέρωσε ότι η μελετήτρια που είχε ορίσει το Υπουργείο αυτοβούλως ενήργησε και επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα συνεχίζει να είναι αρνητική.

Οταν έγινε γνωστό αυτό,αντέδρασε ο ίδιος, όπως και οι τοπικοί φορείς-Δήμαρχος, Αντιπερειφερειάρχης

Με την συμμετοχή όλων των φορέων της Κεφαλονιάς διοργανώνει την επόμενη εβδομάδα μια σύσκεψη με τον κ.Κεφαλογιάννη.

Για τον τουρισμό που επλήγη λόγω της πανδημίας και στην Κεφαλονιά, ενημέρωσε ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός απο το βήμα της ΔΕΘ,θα ανακοινώσει γενναία μέτρα για την στήριξη επιχειρηματιών και εργαζομένων.

Αναφέρθηκε στην πεζογέφυρα Σάμης και στα όσα ακολουθούν για την αποκατάσταση της.

Κλείνοντας όσον αφορά την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ενημέρωσε ότι θέλει συνεχή και επίμονη προσπάθεια, αυτές τις ημέρες προωθείται η οδοποιία των 2 νησιών η οποία είναι σίγουρο ότι θα εγκριθεί.

Αξίζει τον κόπο να ακούσετε τα όσα κατέθεσε ο κ.Καππάτος για την ενημέρωση σας.

{https://soundcloud.com/user-46829938/o-inefalonia-1039}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250