Μηνύματα φορέων για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 12:54

Μηνύματα φορέων για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου

 

Μήνυμα του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης
για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Χρόνια Πολλά Ελληνίδες και Έλληνες όπου γης!

Εορτάζουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και υποκλινόμαστε στους προγόνους μας που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στη γη και τις θάλασσες του τόπου μας για να είναι ο λαός μας ελεύθερος.

Σήμερα βιώνοντας ασυνήθιστες ημέρες, αντλούμε δύναμη από τον αγώνα της ανεξαρτησίας των προγόνων μας το 1821. Ένας λαός ακτημόνων που ζούσε σε μικρές κοινότητες, οργάνωσε μια επανάσταση σε αντίξοες συνθήκες και τελικά πέτυχε να αποκτήσει την ελευθερία του.

Η γενιά μας χάρη στους αγωνιστές του 1821 έχει το προνόμιο να ζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος με ρίζες 2 αιώνων στο σύγχρονο κόσμο. Όποιες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε, έχουμε ισχυρούς θεσμούς και ανθρώπινο δυναμικό για να τις ξεπεράσουμε. Στην ιστορική διαδρομή χιλιετιών, οι Έλληνες τα έχουμε καταφέρει ξανά και ξανά.
Σε αυτή τη συγκυρία τιμούμε όλοι και τους ήρωες των ημερών μας στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού. Δεν ξεχνάμε όμως και τον διαρκή αγώνα των ενόπλων δυνάμεων για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, στον Έβρο και τα νησιά μας.

Οι Κεφαλλήνες και Ιθακήσιοι ήμασταν πάντα στην πρωτοπορία των εθνικών αγώνων και θα συνεχίσουμε να είμαστε.

Ζήτω η επανάσταση του 1821!

Με τιμή,
Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

--------------------------------------------------------------------------------

O εορτασμός της 25ης Μαρτίου με τον διπλό συμβολισμό είναι για το Έθνος μας ημέρα σταθμός. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο προμήνυμα της έλευσης του Χριστού στη Γη αλλά και την απελευθέρωση του Έθνους μας από τα δεσμά του τουρκικού ζυγού.

Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου που δεν θα τιμήσουμε την μεγάλη εορτή του Έθνους μας με τον συνήθη τρόπο. Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν μας καθιστά λιγότερο Χριστιανούς ή λιγότερο Έλληνες.

Το μήνυμα του Χριστιανισμού αλλά και του ένδοξου ΄21 παραμένει στις καρδιές και στις ψυχές όλων των Ελλήνων ηχηρό θυμίζοντας στον καθένα μας, το σθένος και την αυταπάρνηση που έδειξαν οι προγονοί μας αλλά και την υποχρέωση που έχουμε ως σύγχρονοι Έλληνες να διαφυλάξουμε και να υπερασπίσουμε τις δικές μας ελευθερίες.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές για τον κόσμο και την πατρίδα μας καλούμαστε με πλήρη συνειδητοποίηση της ατομικής και συλλογικής μας ευθύνης να τιμήσουμε την Εθνική μας επέτειο διαφυλάσσοντας το πιο πολύτιμο αγαθό της ανθρώπινης ζωής, την ΥΓΕΙΑ!

Η προσήλωσή μας στο συλλογικό συμφέρον αποδεικνύει ακριβώς την καταγωγή μας, αποδεικνύει τον σεβασμό μας στις αξίες και τα ιδανικά που μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά, αποδεικνύει ακριβώς την Εθνική μας Ταυτότητα για την οποία είμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ

Χρόνια Πολλά
στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη μας
Χρόνια Πολλά
στην Ελλάδα μας!!!

 

Σταύρος Π. Τραυλός
Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης

----------------------------------------------------------------------------

Η 25Η Μαρτίου είναι για όλους μας ημέρα μνήμης και περηφάνειας. Τιμούμε την Εθνική Επέτειο, μεστή από διαχρονικές αξίες και πολύτιμα διδάγματα.

Αυτή τη δύσκολη χρονιά, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία, δεν μπορούμε να γιορτάσουμε όπως θέλουμε, όμως παραμένουμε δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε ακόμα κι ετούτη την κρίση.
Χρόνια Πολλά σε όλους
Μένουμε σπίτι

Ο Δήμαρχος Σάμης
Γεράσιμος Μονιάς-Νέτης

 

-------------------------------------------------------------

Εορτάζοντας σήμερα από το σπίτι μας τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, αφιερώνουμε τη σκέψη μας στους αγωνιστές του 21 , τιμώντας τη μνήμη όλων αυτών .

Υποκλινόμαστε μπροστά σε όλους τους ήρωες της Ελλάδας για το άξιο παράδειγμα πατριωτισμού, ανιδιοτέλειας, αγάπης προς την πατρίδα, για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να ζούμε ελεύθερα , να είμαστε υγιείς , να δημιουργούμε, να οικοδομούμε και να ελπίζουμε .

Χρόνια πολλά Ελλάδα, θα τα καταφέρουμε τούτες τις δύσκολες ημέρες και πάλι όλοι μαζί.

 

O Πρόεδρος της Κοινότητας Σκάλας Το Τοπικό συμβούλιο

Τραυλός Γεώργιος