Υπηρεσίες φροντίδας και Αλληλεγγύης από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Αργοστολίου - Αλ. Παπαναστασάτου: «Μείνετε σπίτι, ερχόμαστε εμείς!» (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 11:29

Υπηρεσίες φροντίδας και Αλληλεγγύης από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Αργοστολίου - Αλ. Παπαναστασάτου: «Μείνετε σπίτι, ερχόμαστε εμείς!» (Ηχητικό)

Συνέντευξη στον Inkefalonia 103,9 

Σημαντική ενημέρωση μας έδωσε η αναπλ. Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Αργοστολίου και Κοινωνική Λειτουργός κα Αλεξάνδρα Παπαναστασάτου, μιλώντας στην εκπομπή του Inkefaloania 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου.

Η κα Παπαναστασάτου αναφέρθηκε στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης στους κατοίκους του από το τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Αργοστολίου στις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της διάδοσης του Κορονοϊού, καθώς και για το Κέντρο Κοινότητας.

«Ηδη έχουμε ξεκινήσει πριν ακόμα το Υπουργείο στείλει την εγκύκλιο για την ενίσχυση των Κοινωνικών δομών που είναι η ενίσχυση του «Βοήθεια στο Σπίτι» που έχουμε τρία παραρτήματα στον Δήμο, στο Αργοστόλι, στην Λειβαθώ και τον Ελειό. Είμαστε περήφανοι γι αυτό το πρόγραμμα και γίνεται σπουδαία δουλειά. Αυτό το πρόγραμμα θα ενισχυθεί από ανθρώπους που αυτή την στιγμή δεν δουλεύουν σε άλλες υπηρεσίες».

«Μείνετε σπίτι – ερχόμαστε σπίτι»

Όπως άλλωστε τόνισε η κα Παπαναστασάτου οι κάτοικοι του Δήμου που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ή είναι ηλικιωμένοι και δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον ή με άλλο τρόπο, να μείνουν σπίτι διότι ερχόμαστε εμείς σπίτι.

Η συγκεκριμένη εξυπηρέτηση από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αφορά σημαντικά θέματα όπως φαρμακευτικής περίθαλψης, προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και διεκπεραίωσης πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της κας Αλεξάνδρας Παπαναστασάτου




00 inkefalonia general ad 300X250