Διοικητής ΓΝ Κεφαλονιάς: «Είμαστε σε ετοιμότητα, όμως χρειάζεται και ατομική ευθύνη» (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 10:17

Διοικητής ΓΝ Κεφαλονιάς: «Είμαστε σε ετοιμότητα, όμως χρειάζεται και ατομική ευθύνη» (Ηχητικό)

Ο κ. Φώτης Μεσσάρης στον Inkefalonia 103,9

 Σημαντική ενημέρωση από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Φώτη Μεσσάρη, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου.

Ο κ. Μεσσάρης, μίλησε για την πανδημία του Κορονοϊού και αναφέρθηκε αναλυτικά και ψύχραιμα στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, τονίζοντας πως αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. “Αυτή την στιγμή είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, όμως παράκληση προς τους συμπολίτες μας . Χρειάζεται ατομική ευθύνη, διότι από μία ανεύθυνη η ελαφρά θεώρηση της καταστάσεως μπορούμε να ξεκινήσουμε να ξετυλίγουμε το νήμα από το πουλόβερ των προβλημάτων που ενδεχομένως να είναι και σοβαρά, διότι να μην ξεχνάμε πως είμαστε και νησιώτικός χώρος και δεν έχουμε την δυνατότητα άμεσα αν παρουσιαστεί κάτι να μεταφέρουμε την ασθενή”.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς αναφέρθηκε στην ετοιμότητα που υπάρχει στην Κεφαλονιά πρώτα απ’ όλα για τα “ύποπτα” κρούσματα που καθημερινά καταφτάνουν στο Νοσοκομείο: “Το θέμα έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα και με βάση τις εγκαταστάσεις που είχαμε στην διάθεσή μας για την ασφαλή διαχείριση των πιθανών κρουσμάτων κάναμε το πρώτο μας σχέδιο. Με την εξέλιξη της επιδημίας, προχωρήσαμε και στο επόμενο στάδιο και πλέον έχουμε φτάσει στο επίπεδο της προετοιμασίας σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Παράλληλα, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε το Νοσοκομείο ανοικτό, υπό την έννοια της ασφάλειας του προσωπικού. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σε περίπτωση που εμφανιστεί και το πρώτο επιβεβαιωμένου κρούσματος. Αναπτύξαμε χώρους μέσα και έξω απο το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, για τα “ύποπτα” κρούσματα που καθημερινά προκύπτουν. Αποφασίσαμε να πάμε στον σχεδιασμό για ένα πιθανό κρούσμα ανά θάλαμο, ούτως ώστε αν υπάρχει ένα κρούσμα θετικό να μην έχει μολύνει τον άλλο ο οποίος είναι αρνητικός και με αυτόν τον σχεδιασμό αναπτύξαμε και τον θάλαμο στο παλιό Νοσοκομείο του Αργοστολίου στους χώρους του ΔΙΕΚ. Για να είμαστε όσον τον δυνατόν πιο ευέλικτοι και πιο ασφαλείς στην διαχείριση των περιστατικών”.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς επίσης τόνισε πως: “Πρέπει όλοι να είμαστε ενήμεροι για τον Κορονοιό. Κανείς δεν μπορεί να ιαθεί μόνος του απο τον Κορονοϊό αν κάτσει στο σπίτι και υπάρχει κίνδυνος να μολύνει και όσους βρίσκονται στον περίγυρό του, όμως από την άλλη αν κάποιος δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες δεν θα πρέπει με το παραμικρό να πηγαίνει στο Νοσοκομείο. Το πιο φρόνιμο είναι όποιος έχει συμπτώματα να πάρει τηλέφωνο έναν ιδιώτη γιατρό και από εκεί να πάρει οδηγίες αν χρειάζεται να πάει στο Νοσοκομείο για εξέταση ή να κάτσει στο σπίτι του”.

Ο κ. Μεσσάρης αναφέρθηκε και στον εξοπλισμό της ΜΕΘ που έφυγε απο το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς λέγοντας πως: “Οι λόγοι που έφυγαν τα μηχανήματα, ήταν εθνικής ανάγκης και αλληλεγγύης. Ως Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, πρώτο μας μέλημα θα είναι, μόλις περάσει αυτή η κρίση, τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός να επιστραφούν και μάλιστα στην καλή κατάσταση στην οποία έφυγαν”.

Ο κ. Μεσσάρης, αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν όλες αυτές τις μέρες, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Μάλιστα έφερε ένα παράδειγμα γιατρού τον οποίο συνεχάρη, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι ενώ μπορούσε να φύγει από το Νοσοκομείο αναστέλλει αυτή του την επιθυμία και θα παραμείνει εδώ για να βοηθήσει το Νοσοκομείο μας!

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Φώτη Μεσσάρη

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250