Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο για την μετακίνηση του εξοπλισμού της ΜΕΘ – Διοικητής: «Υπήρχαν λόγοι εθνικής ανάγκης και αλληλεγγύης. Τα μηχανήματα δόθηκαν με δανεισμό και θα επιστραφούν» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 10:35

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο για την μετακίνηση του εξοπλισμού της ΜΕΘ – Διοικητής: «Υπήρχαν λόγοι εθνικής ανάγκης και αλληλεγγύης. Τα μηχανήματα δόθηκαν με δανεισμό και θα επιστραφούν» (video)

Κινητοποίηση πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ, στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, αναφορικά με το ζήτημα της αναχώρησης των μηχανημάτων της ΜΕΘ από την Κεφαλονιά.

Κατά την διάρκεια της Κινητοποίησης, υπήρξε και συνάντηση (για ευνόητους λόγους, στην είσοδο έξω απο το Νοσοκομείο), με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Φώτη Μεσσάρη, στον οποίο ο δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου με την Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννης Κουρούκλης εξέφρασε τα αιτήματα για παραμονή του εξοπλισμού της ΜΕΘ στην Κεφαλονιά.

«Θεωρούμε αναγκαίο να ενισχυθούν όλες οι δομές Υγείας του Νομού και η ΜΕΘ. Η ευθύνη είναι στην Κυβέρνηση, στο Υπουργείο Υγείας και στην 6η ΥΠΕ, που πήραν απόφαση στην μεταφορά του εξοπλισμού. Δεν μπορεί σε αυτή την δύσκολη στιγμή να αποδυναμώνεται το νοσοκομείο. Αντίθετα θα πρέπει να στελεχωθεί» ήταν τα λόγια του Γιάννη Κουρούκλη.

«Είμαι της άποψης ότι όχι μόνο δεν πρέπει να φεύγει κάτι από το Νοσοκομείο, αλλά πρέπει πάντα να προσπαθούμε να διευρύνουμε τις δυνατότητες των υπηρεσιών Υγείας. Υπάρχει όμως μία εθνική ανάγκη και κρίθηκε αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν αυτά τα μηχανήματα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σε άλλες περιοχές. Τα μηχανήματα δόθηκαν επί δανεισμό την συγκεκριμένη περίοδο και δεν μετακινούνται. Τα μηχανήματα όταν περάσει αυτή η περίοδος η κρίσιμη πρέπει να επιστραφούν στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και είναι δική μου ευθύνη δική μου και του Νοσοκομείου να τα έχουμε πίσω στην κατάσταση που τα παραδώσαμε. Ορθώς δανείστηκαν την συγκεκριμένη περίοδο». Ήταν τα λόγια του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Μεσσάρη.

Όπως ενημερωθήκαμε τα μηχανήματα της ΜΕΘ αναχώρησαν από την Κεφαλονιά κατ’ επειγόντως με προορισμό το Ρίο, νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω βίντεο και δηλώσεις από την κινητοποίηση

https://www.youtube.com/watch?v=WQ5vYVi2RvM

DSC 0686DSC 0688IMG 20200313 132100IMG 20200313 132104IMG 20200313 132904




00 inkefalonia general ad 300X250