Η περιοδεία του Γιάννη Μπαλάφα στην Κεφαλονιά - Συναντήσεις στο Δήμο Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης (Ανανεωμένο - Εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 08:55

Η περιοδεία του Γιάννη Μπαλάφα στην Κεφαλονιά - Συναντήσεις στο Δήμο Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης (Ανανεωμένο - Εικόνες)

Συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα, με τον Δήμαρχο Σάμης και Δημοτικούς Συμβούλους

IMG 20200220 093039

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σάμης, Μάκη Μονιά και Δημοτικούς Συμβούλους, είχε σήμερα το πρωί, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.
Από τη Δημοτική Αρχή παραβρέθηκαν οι: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αριστέα Αμίτση, ο Αντιδήμαρχος Σάμης, Νίκος Ρασσιάς, η Εντεταλμένη Σύμβουλος, Εριγώνη Βαλσάμου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Πολύδωρος Στελάτος.
Τον Βουλευτή συνόδευαν, ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Σπύρος Παγώνης και τα Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γεράσιμος Αραβαντινός, Γεράσιμος Γονατάς και Αριστοτέλης Μπατιστάτος.

Ο Δήμαρχος, ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, έλλειψη προσωπικού ( μόλις 21 υπάλληλοι ), και ιδιαίτερα επιστημονικού προσωπικού, την υποστελέχωση των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τις τεράστιες δυσκολίες, ως προς την εκτέλεση έργων και την ορθολογικότερη αξιοποίηση των χρημάτων, τα νομικά κενά και τις δυσκολίες που υπάρχουν, ως προς την λειτουργία των πρόσφατα διασπασμένων Δήμων, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας στο Δήμο Σάμης και όχι μόνο και μια σειρά άλλα ζητήματα, που μπορείτε να παρακολουθείσετε στα βίντεο που ακολουθούν.
Ο Βουλευτής απάντησε πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε ό,τι του ζητηθεί, σε συνεργασία με τον βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Παναγή Καππάτο.
Ζήτησε δε από τον Δήμαρχο, να ετοιμάσει ό,τι θέματα απασχολούν τον Δήμο και να προωθηθούν στο κοινοβούλιο, διακομματικά.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε από τν Βουλευτή, να προωθηθεί, η τροποποίηση του Π΄Δ΄για τον Μύρτο, για να γίνει εύρυθμη η λειτουργία του, από τη μεριά του Δήμου.
Ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Επαρχίας Σάμης, Γιάννης Διγαλέτος, που παραβρέθηκε στη συνάντηση, ζήτησε από τον Βουλευτή, την συνολική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω νομικών κενών και υποστελέχωσης, οι νεοδιασπασθέντες Δήμοι, σε όλη τη χώρα, την υπεράσπιση της απλής αναλογικής στην Τ.Α. και την παραμονή των Λιμενικών Ταμείων, στη Τ.Α.
Όλη τη ζητήση, μπορείτε να παρακολουθήσετε, στα βίντεο που ακολουθούν.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

***

Η επίσκεψη του Γιάννη Μπαλάφα στον Δήμο Αργοστολίου

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο Δημάρχου μεταξύ του Αντιδημάρχου κ. Γεώργιου Τσιλιμιδού, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαου Βαλλιανάτου και του Βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Γιάννη Μπαλάφα. Το Βουλευτή συνόδευαν ο κ. Αριστοτέλης Μπατιστάτος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο γραμματέας της οργάνωσης Αργοστολίου κ. Γιάννης Βαρούχας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας από τη διάσπαση του Καλλικρατικού Δήμου Κεφαλονιάς και ανταλλάχτηκαν απόψεις για τους τρόπους με τους οποίους η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να εφαρμόσει κοινωνική πολιτική.

Από το Γραφείο Δημάρχου

EIKONA

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπαλάφα, στην Κεφαλονιά, σας ενημερώνουμε για τις παρακάτω δραστηριότητες :

Σήμερα, Τετάρτη, 19/2, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου Αργοστολίου στο Δημαρχείο. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Μπαλάφας είχε την ευκαιρία να ακούσει από τον Αντιδήμαρχο, κ. Τσιλιμιδό, και τον πρόεδρο του ΔΣ, κ. Βαλλιανάτο, για τις αδυναμίες, τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο νεοσύστατος Δήμος Αργοστολίου. Κοινός τόπο στη συζήτηση αποτέλεσε η ανάγκη να πετύχει ο νέος Δήμος με τις προσπάθειες όλων των μερών.Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με το Δήμαρχο Ληξουρίου, κ. Κατσιβέλη, όπου κι εκεί αναπτύχθηκε μία συζήτηση γύρω από τις συνθήκες μέσα στις οποίες επαναλειτουργεί ο Δήμος Ληξουρίου.

Το απόγευμα στις 7.00μμ θα διεξαχθεί ανοικτή πολιτική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή το Γιάννη Μπαλάφα στην αίθουσα όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου.

Αύριο, Πέμπτη 20/2, στις 9.00πμ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Δημαρχείο της Σάμης με το Δήμαρχο, τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.
Αμέσως μετά ο Γιάννης Μπαλάφας θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κεφαλονιάς-Ιθάκης

2