Ανοιχτή πολιτική συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: «Αλλάζουμε για ένα κόμμα, μεγάλο, πλατύ, δημοκρατικό και … πολύχρωμο!»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 18:32

Ανοιχτή πολιτική συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: «Αλλάζουμε για ένα κόμμα, μεγάλο, πλατύ, δημοκρατικό και … πολύχρωμο!»

Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Γιάννης Μπαλάφας και Σπύρος Δανέλλης 

Με έντονη αίσθηση αυτογνωσίας και αυτοκριτικής, αλλά και με μία μεγάλη διάθεση για διεύρυνση, ανασύνταξη και ανασυγκρότηση, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής, η ανοικτή πολιτική συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν ο βουλευτής και τέως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κεφαλονίτης στην Καταγωγή κ. Γιάννης Μπαλάφας, και ο βουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης.

Τους παρουσίασε, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σπύρος Ποταμιάνος - Παγώνης .

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν η τέως βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο τέως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρος Πεφάνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπύρος Γαλιατσάτος και Σουζάνα Πεφάνη, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αριστοτέλης Μπατιστάτος, ο  Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κρανιάς Γιάννης Βαρούχας και άλλοι…

«Στόχος μας είναι η διεύρυνση, η ανασύνταξη και η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Στοχεύουμε σε ένα κόμμα σύγχρονο, προοδευτικό, ανοικτό ,ένα κόμμα της Κυβερνώσας Αριστεράς» τόνισε στα πρώτα του λόγια ο κ. Μπαλάφας και συνέχισε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα εγχείρημα που είναι αναγκαίο, αλλά και δύσκολο. Μας ενδιαφέρουν οι συνεργασίες, μας ενδιαφέρει η συνεννόηση. Εκπέμπουμε ένα προσκλητήριο, ένταξης και ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ, στους εργαζόμενους μισθωτούς, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, την μαθητιώσα νεολαία. Μας ενδιαφέρει το προοδευτικό κέντρο».

DSC 0267

Μπαλάφας: «Το αληθινό πρόσωπο της Δεξιάς έχει δώσει ήδη δείγματα»

Ακολούθως αναφέρθηκε στην διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας: «Ένα μεγάλο μέρος της Κοινωνίας δεν έχει καταλάβει ακόμα περί τίνος πρόκειται. Ομως το αληθινό πρόσωπο της Δεξιάς έχει δώσει ήδη δείγματα. Σε οικονομικό επίπεδο τρώνε από τα έτοιμα. Παράλληλα, προσπάθησαν να βολέψουν τους δικούς τους και τους κολλητούς τους. Το Φορολογικό Νομοσχέδιο βοήθησε τους μεγάλους και στην μεσαία Τάξη έδωσαν “ ψύχουλα”. Υπάρχει επίσης ζήτημα δημοκρατίας, με μία απρόκλητη αστυνομική βία και άσχημη βία εξευτελισμού των ανθρώπων. Υπάρχουν ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής. Το Κοινωνικό Μέρισμα ήταν τέσσερις φορές λιγότερο και θα δοθεί σε τέσσερις φορές λιγότερους δικαιούχους. Πολλοί περίμεναν το μέρισμα για να ξοφλήσουν. Όμως από το βράδυ των εκλογών που χάσαμε ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το σύνθημα λέγοντας πως το αποτέλεσμα αποτελεί εντολή μετασχηματισμού. Γι’ αυτό πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να καλύψουμε τις αδυναμίες μας. Αλλάζουμε εκεί που χρειάζεται για ένα κόμμα, μεγάλο πλατύ, Δημοκρατικό και … πολύχρωμο! Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ισότιμη ένταξη και την ισότιμη συμμετοχή στον ΣΥΡΙΖΑ. Και πρέπει να τα επικοινωνήσουμε σε αυτούς που μας ψήφισαν, σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν και σε αυτούς που απείχαν. Πρέπει να πειστούν όλοι ότι εδώ είναι το “σπίτι» τους και σε αυτό δεν υπάρχουν ούτε ιδιοκτήτες, ούτε ενοικιαστές. Μπορούμε και πάλι να διεκδικήσουμε την εξουσία και να την κερδίσουμε».

Δανέλλης: «Μέσω της αυτογνωσίας θα πάμε παρακάτω»

Ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, όταν πήρε τον λόγο τόνισε: «Χάσαμε όχι γιατί ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, χάσαμε από αυτογκόλ. Μέσω της αυτογνωσίας θα πάμε παρακάτω. Εχουμε μετά τις εκλογές την επάνοδο μιας σκληρής Δεξιά που τείνει προς την ακροδεξιά. Με σκληρό ρεβανσισμό. Πισω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκεται ένα σκληρό σύστημα εξουσίας. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν εξηγούν στους πολίτες την αλλαγή της στάσης τους σε οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο ζήτημα. Πλέον έρχεται η Δεξιά με το κουστούμι. Αυτό που προέχει για εμάς είναι η παραγωγική προγραμματικού και πολιτικού λόγου».

DSC 0279

Εν συνεχεία πήραν τον λόγο και μίλησαν η τέως βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: «Δεχόμουν κριτική ως βουλευτής για πράγματα που 40 χρόνια είχαν μείνει στάσιμα και ήθελαν μέσα σε 3,5 χρόνια να αλλάξουν όλα. Η Νησιωτικότητα είναι κάτι που μας απασχόλησε και προσπαθήσαμε πολύ πάνω σε αυτό. Ο Γιατρός δεν έρχεται εύκολα σε νησιώτικους προορισμούς όπως η Κεφαλονιά. Πλέον βλέπουμε ότι οι συντηρητικές κυβερνήσεις και οι ακροδεξιές κυβερνήσεις είναι επικίνδυνες. Σε μερικούς μήνες έχουν καταργήσει τον Φιλόδημο, πάει και ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου».

Ο τέως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα στο Ληξούρι: «Πρέπει να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων στο Ληξούρι με το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Πρέπει παράλληλα να απαντήσουμε και στην νεοφιλελέυθερη δεξιά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ηδη στην αυτοδιοίκηση ακύρωσε την απλή αναλογική. Πρέπει να απαντήσουμε στην ΝΔ άμεσα».

Μίλησαν επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρος Πεφάνης, «χάσαμε την εξουσία και ήρθε η Δεξιά με πρόσημο την ακροδεξιά. Πρέπει να αντιδράσουμε διευρύνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα Αρχίζει ο μεγάλος αγώνας».

Βαρούχας: «Η αντεπίθεση περνάει μέσα από την διεύρυνση»

Ο Γιάννης Βαρούχας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τις δυνάμεις του, αλλά η ΝΔ αφομοίωσε την Χρυσή Αυγή και στον Δήμο του η παράταξη του κ. Παρίση αφομοίωσε την Χρυσή Αυγή. Η αντεπίθεση περνάει μέσα από την διεύρυνση. Πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις και να έχουμε παρουσία παντού».

Μίλησαν ακόμα, ο Νικόλας Βαλλιανάτος, ο Στέλιος Ματαράγκας, ο Διονύσης Γασπαρινάτος και άλλοι που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

DSC 0243DSC 0244DSC 0248DSC 0250DSC 0251DSC 0254DSC 0259DSC 0260DSC 0261DSC 0263DSC 0264DSC 0268DSC 0269DSC 0273DSC 0274DSC 0282DSC 0285DSC 0287DSC 0290DSC 0295DSC 0297DSC 0300DSC 0302DSC 0304DSC 0305DSC 0307

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250