Άρωμα… γυναίκας στο δημοτικό συμβούλιο!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 21:34

Άρωμα… γυναίκας στο δημοτικό συμβούλιο!

Δεν χρειαζόταν φυσικά να φτάσει η 8η Μαρτίου για να εκτιμήσουμε τον ρόλο των γυναικών στην κοινωνία. Ωστόσο σήμερα είναι και επίσημα η μέρα τους! Τις αγαπάμε λοιπόν και τις τιμούμε…

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Το inkefalonia.gr τιμώντας το γυναικείο φύλο, κατάφερε και μίλησε με τρεις από τις πέντε δημοτικές συμβούλους του Δήμου Κεφαλονιάς. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες λοιπόν.

ZapantiΆννα Ζαπάντη: «Η γυναίκα είναι πολύ σημαντική. Είναι εργαζόμενη, είναι μάνα, είναι γιαγιά. Η γυναίκα είναι πάνω απ’ όλα άξια. Η γυναίκα έχει προσφέρει πολλά στην Ελλάδα και στην κοινωνία. Εγώ θα την γιορτάσω στο ΚΑΠΗ του Αργοστολίου. Εκεί οι γυναίκες θα μαζευτούμε για να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε. Χωρίς τη γυναίκα δεν θα γινόταν τίποτα. Άλλωστε και που δεν έχουν προσφέρει οι γυναίκες. Μας αξίζουν πολλά και θα πρέπει εσείς οι άνδρες να μας γιορτάζετε».


koutala katerinaΚατερίνα Κουταλά : «Εγώ από τα νεανικά μου χρόνια έχω αγωνιστεί για το φεμινιστικό κίνημα και είμαι από αυτές που δηλώνουν φεμινίστριες. Αυτή βέβαια η λέξη έχει εξευτελιστεί και θεωρώ παρότι νομικά οι γυναίκες έχουν κατοχυρώσει την ισότητα των δύο φύλων, ουσιαστικά δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, ούτε στην εργασία, ούτε στην πολιτική. Οι γυναίκες είναι επιβαρυμένες με πολλαπλούς ρόλους, έχουν την ευθύνη της οικογένειας και παράλληλα προσπαθούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες. Ωστόσο δεν είναι ίσες, ούτε στο χώρο εργασίας τους, ούτε στο χώρο της πολιτικής που ανδροκρατείται, ούτε και στην κοινωνία. Συνεχίζονται και στις μέρες μας να αναπαράγονται κοινωνικά στερεότυπα γι αυτό και συνήθως στις τοπικές κοινωνίες υπάρχει πολιτικός ρατσισμός προς τις γυναίκες που βρίσκονται στα κοινά.

Υπάρχουν μόλις πέντε  γυναίκες συνάδελφοι στους 41 του δημοτικού συμβουλίου και σίγουρα η παρουσία των γυναικών ανεξαρτήτως παρατάξεως είναι πολύ θετική. Οι γυναίκες είναι πολύ συγκροτημένες και νηφάλιες και αποτελούν σταθεροποιητικό παράγοντα στο δ.σ.".

augoustatouΑθήνα Αυγουστάτου : «Αυτή η μέρα είναι για τη γυναίκα, η οποία πραγματικά αξίζει πολλά και προσφέρει και στην οικογένεια και την κοινωνία. Η γυναίκα είναι άξια σεβασμού, γιατί εκπληρώνει πολλούς ρόλους και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και με αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Η γυναικά πάντα θα είναι επιφορτισμένη με περισσότερους ρόλους, θα είναι μητέρα και παράλληλα εργαζόμενη και νοικοκυρά».

Η κυρία Αυγουστάτου μας έδωσε και μία προσωπική ευχή και γι’ αυτό την ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας «Να χαίρεσαι την μανούλα σου και τη γυναίκα σου. Εύχομαι πάντα να υπάρχει ο απαραίτητος σεβασμός και προς τη μάνα και προς τη σύζυγο».

Η κ. Ελπίδα Κατσαϊτη, δυστυχώς εκείνη τη στιγμή που επικοινωνήσαμε μαζί της ήταν σε συμβούλιο και δεν κατέστη δυνατόν να έχουμε την άποψή της, ενώ παρά τις πολλές μας προσπάθειες δεν μπορέσαμε να βρούμε στο τηλέφωνο ούτε την Μαρία Κουνάδη.




00 inkefalonia general ad 300X250