Έρχεται κακοκαιρία με σφοδρές καταιγίδες - Πολύ ισχυροί νοτιάδες - κυρίως στο Ιόνιο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 09:38

Έρχεται κακοκαιρία με σφοδρές καταιγίδες - Πολύ ισχυροί νοτιάδες - κυρίως στο Ιόνιο

 

 Κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από τα δυτικά και το Ιόνιο Πέλαγος και το πρωί της Τετάρτης θα φτάσει και στην Αττική.

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το μεσημέρι της Τρίτης και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνο θα είναι το πιο δυνατό του φθινοπώρου. Σύμφωνα με τον ίδιο η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά και το Ιόνιο Πέλαγος και το πρωί της Τετάρτης θα φτάσει και στην Αττική.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις και οι πολύ ισχυροί νοτιάδες - κυρίως στο Ιόνιο Πέλαγος - που θα προκληθούν από το χαμηλό βαρομετρικό-τέρας που θα σχηματιστεί στην κεντρική Μεσόγειο την Τρίτη και το οποίο θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του πάνω από την Ιταλία.

«Τα υπολείμματα αυτού του χαμηλού θα επηρεάσουν και την περιοχή μας. Από το μεσημέρι της Τρίτης ο καιρός θα ξεκινήσει να είναι άστατος από το Ιόνιο με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους πολύ ισχρούς νοτιάδες έντασης 9-10 μποφόρ. Το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Προς τις πρωινές ώρες της Τετάρτης η Αττική θα δέχεται κατά κύματα σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες» είπε ο κ. Καλλιάνος μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Όπως διευκρίνισε «για αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως για τη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα έχουν και ένταση και διάρκεια».

«Φοβάμαι ότι θα έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα, θα είναι δύσκολη η κατάσταση. Είναι το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας το φετινό φθινόπωρο. Την Πέμπτη πλέον τα φαινόμενα θα φτάσουν στο ανατολικό Αιγαίο. Άρα μιλάμε για 72 ώρες κάτω από σφοδρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας» κατέληξε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Πηγή: protothema.gr


Ετικέτες: